Man die met kind wil afspreken op YouTube gezet: pedojager krijgt celstraf

18 oktober 2023 om 11:18 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:03
nl
Pedojager Eren G. (32) uit Utrecht heeft een taakstraf van 240 uur en vijftien dagen cel gekregen, omdat hij online een vermeende pedofiel uit Woudrichem aan de schandpaal heeft genageld. Het slachtoffer en zijn gezin zijn hierna met de dood bedreigd. Volgens de rechter heeft de pedojager de goede naam van de man uit Woudrichem 'aangerand'. De rechter hield er rekening mee dat de man al eens voor een vergelijkbare actie in Oss is veroordeeld.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man uit Woudrichem eiste 25.000 euro van G. wegens smaad. De politierechter vindt een schadevergoeding op zijn plaats, omdat het slachtoffer publiekelijk is veroordeeld, daarna zijn baan verloor en met stress en andere mentale klachten kampt. Voor Eren G. werd juist geld ingezameld zodat hij de rechtszaak kon betalen. Hij moet uiteindelijk 4.000 euro betalen.

Herkenbaar in beeld
G. zocht zijn doelwit in juli vorig jaar op. Volgens de pedojager, die zich op de social media Kral Kral noemt, bezorgt de man uit Woudrichem kinderen een trauma. Nadat hij door kinderen getipt werd dat die man een seksafspraak zou willen met minderjarigen, sprak G. zelf met hem af. Hij filmde de ontmoeting en zette de beelden op zijn YouTube-kanaal. De vermeende pedoseksueel was hierbij herkenbaar in beeld. De politierechter in Utrecht vindt dat G. hiermee te ver is gegaan en legde 120 uur taakstraf en één dag cel, plus 89 dagen voorwaardelijk, op.

Twee jaar geleden moest Eren G. ook al voor de rechter verschijnen, toen omdat hij een vermeende pedofiel uit Oss had bedreigd. Hij drong het huis van de man met veel geweld binnen. Het gesprek dat volgde, streamde hij live op Facebook. Van de rechtbank in Den Bosch kreeg G. toen 100 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Nu hij in de proeftijd andermaal in de fout is gegaan, heeft de rechter in Utrecht die voorwaardelijke straf omgezet in een taakstraf van nog eens 120 uur en twee weken cel. Hem wordt weer een gevangenisstraf in het vooruitzicht gesteld, mocht hij zich opnieuw niet aan de afspraken houden. De officier van justitie had drie weken cel geëist plus nog eens de twee maanden die hem boven het hoofd hingen.

Net als de rechtbank vindt het Openbaar Ministerie (OM) dat de man niet voor eigen rechter had mogen spelen, nog voordat de politie de kans kreeg om eventueel in te grijpen. Het OM vindt het vooral ook erg voor de man uit Woudrichem en zijn gezin wat hen is overkomen. De officier spreekt van 'ontzettend nare en kwalijke feiten met ontzettend veel gevolgen voor de benadeelden.'

Veel steun
Kral Kral kan al lang op veel steun rekenen. Rondom de ‘ontmaskeringsactie’ in Oss werd geld ingezameld wat hem ruim 1500 euro opleverde. Toen vorig jaar zomer het voorval in Woudrichem bekend werd, werd opnieuw een crowdfunding gehouden. Op een bepaald moment stond de teller hiervan op ruim 5000 euro.

G. legt zich niet bij de straf neer: hij gaat in hoger beroep. "Het wordt me verweten dat dit in mijn proeftijd is gebeurd. En dat ik die man in Woudrichem zo voor schut heb gezet, maar ik wilde het alleen voor zijn slachtoffers opnemen. Het ging wel om vier kinderen. Dat mocht ik tijdens de rechtszaak amper toelichten. Ik ben geen crimineel", reageert de Utrechter.

"Ik ga mijn rust pakken, maar blijf me wel inzetten voor kinderen of andere mensen die in de problemen zijn gekomen, zij het op een andere manier. Het is niet voor niets dat mensen mij ook blijven steunen."

LEES OOK:

'Pedojager' moet voor de rechter komen: al 5000 euro voor hem ingezameld

Pedojager bedreigde mannen voor draaiende camera: 'Ik werd als held gezien'

Pedojagers kunnen beter politie inschakelen dan zelf op jacht gaan, zegt onderzoeker

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!