Video

Bewoner wilde aan wijntje beginnen toen busje zijn huis ramde: 'Grote knal'

21 oktober 2023 om 13:11 • Aangepast 10 november 2023 om 02:05
nl
'He, he, tijd om eens te genieten van een vrije avond en een lekker wijntje'. Maar nog voordat de bewoner in de Graspeel aan zijn glaasje kan nippen, heeft ie al een kater te pakken. Een busje ramt vrijdagavond, net buiten de bebouwde kom van Zeeland, zijn woning. “Met een enorme knal. Ik denk dat een groot deel van mijn huis hersteld moet worden.”
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Op zaterdagochtend kan de bewoner, die liever niet met naam wil worden genoemd, er luchtig over praten. Dat was de avond ervoor wel anders. Toen stond hij met de mond vol tanden.

"Ik moest eerst aan een toestel van Vliegbasis Volkel denken."

“Ik woon hier met mijn gezin, maar mijn vrouw en kinderen waren er gisteren niet”, blikt de man terug. “Ik was dus alleen thuis en wilde net gaan zitten toen ik een enorme knal hoorde. Ik moest eerst aan een toestel van vliegbasis Volkel denken, want die ligt hier vlakbij.”

Het bleek een ander soort laagvlieger. De bewoner had het snel in de gaten: “Er was iemand met zijn busje door de heg gereden die om onze tuin staat. Daarna kwam hij tegen het huis tot stilstand. De muur is echt goed geraakt.” De schade is duidelijk te zien. In een van de hoeken is de woning ontzet en er zijn meterslange scheuren te zien. Het busje moest dan ook blijven staan totdat het huis, waar nodig, was gestut. Dit is gebeurd in overleg met iemand van de verzekeringsmaatschappij.

"Hij was erg moe en kon bijna niet meer praten."

De bestuurder van het werkbusje had het na de botsing op een lopen gezet. Uiteindelijk keerde de man toch terug naar de plek waar zijn wagen nog stond. Maar dat ging niet vanzelf. Een buurtbewoner was meteen in zijn auto gestapt nadat hij hoorde dat de chauffeur was gevlucht. "Ik heb even moeten rondrijden want ik zag hem maar niet", aldus Willem Bongers. "Toen ik hem eenmaal had gevonden, sprak ik hem aan. Hij was erg moe en kon bijna niet meer praten."

Het gaat volgens de politie om een man van 43 uit Heeswijk-Dinther, die zaterdagmorgen nog vastzat. Hij was aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De bewoner van het huis heeft dit allemaal van horen zeggen, hij heeft niet gesproken met de buurman noch met de bestuurder van de wagen. “De man die hem heeft achterhaald ken ik niet. Het is hier de Graspeel, het buitengebied van Zeeland. We kennen niet iedereen. Maar ik ben wel heel blij met wat hij heeft gedaan.”

"Gelukkig kunnen we er blijven slapen en hoeven we niet naar een hotel."

“De grootste zorg is nu het herstel van ons huis. Gelukkig kunnen we er blijven slapen en hoeven we niet naar een hotel. Ik ben wel bang dat er veel hersteld zal moeten worden en dat dit eventjes zal gaan duren.”

De man woont er al 33 jaar. “Het was de eerste keer dat ons dit is overkomen. Ooit is eens een motor in de tuin beland, maar dat staat in geen verhouding met wat hier nu is gebeurd. Eén geluk: er is niemand gewond geraakt.”

LEES OOK:

Man knalt met bus tegen huis en loopt weg: 'Hij was heel erg moe'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!