Video

TikTok-ster Iris verwerkt jeugdtrauma in theatershow: 'Een meisjesdroom'

25 oktober 2023 om 19:42 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Ze verovert het internet met haar typetjes en haar video's worden stuk voor stuk honderdduizenden keren bekeken. Toch kiest Iris Rulkens in haar theatershow voor een veel serieuzere toon, met een rol voor haar overleden vader. "Ik ga dat trauma wat luchtiger proberen te maken."
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Wie Iris ooit voorbij heeft zien komen tijdens het scrollen, weet dat ze vooral bekend is van haar grappige typetjes op Instagram en TikTok. Dat kwam afgelopen zomer tot een absoluut hoogtepunt voor de Eindhovense, toen haar imitaties van B&B Vol Liefde-kandidaten viral gingen. Nu is de online sensatie voor het eerst op de planken te zien, met haar eigen theatertour.

Wie denkt dat het daarin alleen maar lachen gaat zijn, heeft het mis. Want waar ze op TikTok anderen imiteert, deelt ze in haar theatertour voor het eerst haar persoonlijke verhaal. “Toen ik elf maanden oud was verongelukte mijn vader. Ik ga dat trauma wat luchtiger maken”, vertelt ze in het radioprogramma Afslag Zuid op Omroep Brabant.

Toch benadrukt ze dat het geen zware show is. "Dat verhaal ga ik vertellen aan de hand van de grappige typetjes die de mensen kennen van Instagram en TikTok.” Voor de nieuwsgierige fans: alle bekende stemmetjes komen voorbij. Van Bekende Nederlanders tot aan de zelfverzonnen ‘Gerrie’.

Dat imiteren zit Iris in het bloed, maar dat het zo’n succes zou worden had ze zelf ook niet verwacht. “Imiteren zat er al van kinds af aan in bij mij. Tijdens de coronalockdown ben ik daar definitief ingesprongen. En kijk nou, ik sta in het theater! Een echte meisjesdroom.”

"Voor mijn moeder was het een soort therapie."

Haar grote populariteit is ook te merken in de kaartverkoop: al haar shows zijn al uitverkocht. “Maar die in Brabant als eerste”, vertelt ze trots. Woensdagavond staat ze voor het eerst op de planken in haar eigen provincie. In de Kattendans in Bergeijk komen dan veel familieleden kijken.

“Dat zorgt voor extra spanning”, geeft ze lachend toe. Zeker voor haar moeder is de show speciaal. “Ik heb haar ook meegenomen in het maken van deze show. Voor haar was het een soort therapie. Het is 31 jaar geleden. Voor haar heeft deze show een diepere betekenis.”

In onderstaande video legt Iris uit hoe ze haar filmpjes maakt op Instagram en TikTok:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.