Video

6 tips over steekpartij waarbij vrachtwagenchauffeur uit Belarus omkwam

30 oktober 2023 om 14:06 • Aangepast 10 november 2023 om 02:02
nl
De vrachtwagenchauffeur die overleed na een steekpartij op parkeerplaats Hazeldonk is een 25-jarige man uit Belarus (Wit-Rusland). De politie heeft inmiddels zes tips binnengekregen. De dader is nog niet gepakt. "De familie van de vrachtwagenchauffeur is op de hoogte gebracht", meldt de politie maandag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gebeurde zaterdag 21 oktober midden op de parkeerplaats bij grensovergang Hazeldonk bij Breda. Een andere vrachtwagenchauffeur zag rond half 8 'een man wankelend rondlopen', zo schrijft de politie. "Die viel op de grond en bleek te zijn gestoken. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer doen."

Vrachtwagenchauffeurs op de parkeerplaats werden die avond ondervraagd. Truckers die in hun cabine lag te slapen, werd hiervoor wakker gemaakt. Iedereen die de parkeerplaats verliet, werd gecontroleerd en gegevens van deze mensen werden genoteerd.

Tankstation
De parkeerplaats ligt vlakbij een tankstation, in de rijrichting van Antwerpen naar Breda. Het is een plek waar veel vrachtwagens parkeren en veel chauffeurs overnachten. De politie roept getuigen op om zich te melden. "Het slachtoffer droeg die avond een blauw T-shirt en een korte grijze broek."

Komende dinsdag is er opnieuw aandacht voor de steekpartij in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Beelden van de nasleep van de steekpartij:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!