Liveblog

112-nieuws: bestuurder bekneld tegen boom • schietincident Den Bosch

31 oktober 2023 om 17:43 • Aangepast 10 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.44

Melding schietincident

Mogelijk heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Ganzenhoedster in Den Bosch. De politie roept getuigen op om beelden of informatie te delen. Ze is volop bezig met onderzoek, omdat nog onduidelijk is wat er is gebeurd.

Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media
21.50

Rijinstructeur op de bon

Een rijinstructeur wilde zijn leerling van 17 een lesje leren over te hard rijden. Daarom scheurde zijn leerling, slingerend en met 154 km/u, over de A2. Eigenlijk mag je daar niet harder dan 130.

De politie onderschepte het tweetal bij Den Bosch. Het leverde de instructeur twee boetes op: een van 334 euro voor de snelheid en een van 240 voor onnodig links rijden.

20.06

Botsing op Princenhagelaan

Twee auto's zijn vanavond tegen elkaar gebotst op een kruising tussen de Princenhagelaan en de Ritshestraat. Eén van de twee verleende de ander geen voorrang, waardoor het mis ging. Welke van de twee de fout in ging is alleen niet bekend. Een van de bestuurders is nog even gecontroleerd in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
19.40

Bestuurder bekneld na ongeluk

In Woudrichem is een bestuurder zo hard tegen een boom gereden, dat hij bekneld zat. De brandweer moest hem bevrijden. Er is een traumahelikopter opgeroepen, maar die kon niet vliegen vanwege het slechte weer. Daarom is er een traumateam met de auto die kant op gegaan. De bestuurder is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
18.31

De A67 is weer vrij

De A67 tussen Eindhoven en Venlo is weer vrijgegeven, nadat er meer dan een uur vertraging stond.

17.52

Ongeluk op de A67

Tussen knooppunt Leenderheide en afrit Someren staat 11 kilometer file door meerdere ongelukken. De linkerrijstrook richting Venlo is daarom afgesloten. "Ga je die kant op? Dan kun je vanaf knooppunt Leenderheide beter rijden via de A2, N276 en A73", zegt Rijkswaterstaat. De vertraging duurt bijna een uur en er is een ambulance ter plaatse.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
17.35

Klapband bij Cuijk

Doordat een voertuig een klapband kreeg op de A73 bij Cuijk, is er een rijstrook minder op de weg richting Nijmegen. Daarom staat daar nu 45 minuten vertraging. Vanaf Boxmeer kom je in de file terecht. Het gaat ongeveer tot kwart voor zeven duren, omdat omleiden niet mogelijk is. Er staat namelijk ook op de alternatieve route file.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
17.03

Auto tegen boom

Vanmiddag is er een auto tegen een boom gereden in Waalre. De chauffeur is moet spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er is een traumahelikopter opgeroepen, maar die is niet geland. Het wrak is weggesleept. De boom stond overigens aan de andere kant van de weg, op de Gestelsestraat.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
16.43

Ongeluk op A59

Twee auto's zijn op de A59 bij Made op elkaar gebotst. Daardoor is er één rijstrook afgesloten op de weg. Richting Den Bosch staat er een halfuur vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
16.22

Auto met pech op A58

Een auto met pech zorgt voor een flinke vertraging vanaf Moergestel naar Oirschot. De rechterrijstrook is afgesloten en de auto moet door een berger worden meegenomen. Andere weggebruikers kunnen rekenen op 45 minuten vertraging.

16.18

A27 weer vrij

De A27 tussen Utrecht en Breda is weer vrijgegeven. De werkzaamheden aan de Merwedebrug zijn klaar.

16.02

Waarschuwing voor file

Door de regenval waarschuwt Rijkswaterstaat voor veel file tijdens de spits. "Momenteel staat er al ruim 230 kilometer file", zegt de instantie. De A27 richting Gorinchem heeft nu de meeste vertraging, samen met de A15.

15.32

Spoedreparatie Merwedebrug

Op het randje van de provincie is Rijkswaterstaat bezig met werkzaamheden aan de Merwedebrug bij de A27 in Gorinchem. Daardoor is er één rijstrook minder beschikbaar en kan het verkeer van Zuid-Holland naar Brabant rekenen op een halfuur vertraging.

14.15

Donderdag code geel vanwege zware windstoten

Storm Ciarán zorgt donderdag ook in onze provincie voor veel wind, zo verwacht het KNMI. Het weerinstituut waarschuwt daarom tussen tien uur donderdagochtend en 13.00 uur donderdagmiddag met code geel voor zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

Volgens Weerplaza gaat de herfststorm vooral in Frankrijk en Engeland voor problemen zorgen. Voor onze provincie verwacht de weerdienst donderdag behoorlijk onstuimig en daarmee 'typisch herfstweer'.

LEES OOK: Herfststorm Ciarán komt eraan en dit gaan we daar in Brabant van merken

13.20

58 bekeuringen in 40 minuten

De politie heeft gisteren aan het begin van de avond rond het Wilhelminapark in Tilburg een fietsverlichtingscontrole gehouden. In zo'n veertig minuten werden 58 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.

Iedereen die werd bekeurd, kreeg een fietslampje zodat ze voortaan wel veilig aan het verkeer kunnen deelnemen, zo laat de politie weten. In de komende weken zullen er meerdere controles worden gedaan. De politie noemt dit het donkere dagen-offensief. Tijdens de controle hield de politie een man aan die nog een straf van 21 dagen uit moet zitten. Hij zit inmiddels vast.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
13.05

14-jarige zwaargewond door vuurwerk

Een jongen van 14 is gisteren in Breda zwaargewond geraakt toen in een groep met vuurwerk gegooid werd. De politie laat zojuist weten een 15-jarige verdachte te hebben aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van zware mishandeling.

Een en ander gebeurde gisterenmiddag rond een uur op de Paul Krügerlaan. Het slachtoffer liep met een groep vrienden over straat, toen een van hen brandend vuurwerk omhoog gooide. Het stuk vuurwerk belandde in de nek van de 14-jarige jongen, waar het ontplofte. De jongen liep brandwonden op en had last van zijn oren. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Jongen gooit vuurwerk omhoog, ontploft in de nek van 14-jarige vriend

12.50

Gevonden explosieven Nuland: politie onderzoekt verband met branden

De politie onderzoekt of de explosieven die gisterenmiddag in Nuland werden gevonden iets te maken hebben met eerdere gebeurtenissen in het dorp. Het gaat dan onder meer om brandstichting vorige maand aan de Akkerpolei waarna maar net kon worden voorkomen dat drie auto's in vlammen opgingen. En ook om een scooterrijder die in de wijk waar de explosieven werden gevonden 's nachts voor overlast zorgde.

"Wij houden de scenario's open en zijn druk bezig met onderzoek", zo laat een politiewoordvoerder zojuist weten. Over de resultaten van dat onderzoek kan hij verder nog niks zeggen. Mogelijk volgt er morgen meer informatie.

10.25

Dagelijks meldingen van vuurwerkoverlast

Bij de politie in Sint-Michielsgestel, Boxtel en Vught komen dagelijks meldingen binnen van vuurwerkoverlast. "Dusdanig hard dat huisdieren niet meer naar buiten durven en de ramen trillen van de klap", zo laat de politie weten op social media. Opvallend én onopvallend worden in de wijk daarom controles uitgevoerd. Zo ook afgelopen vrijdag in Boxtel.

Daar aan het Tolpad hoorden agenten knallen van zwaar vuurwerk. Ook zagen ze een brandende prullenbak door de lucht vliegen. Twee verdachten konden worden aangehouden toen ze er in een auto vandoor wilden gaan. Een van hen, de bijrijder, gaf volgens de agenten toe een nitraat te hebben afgestoken. Hij kreeg een proces-verbaal en de kosten voor de vernielde prullenbak worden op hem verhaald.

De bestuurder van de auto kreeg een proces-verbaal omdat hij met zijn auto over het fietspad reed. In de auto vond de politie tientallen stuks vuurwerk. Dit is in beslag genomen en zal worden vernietigd. "Blijf vuurwerkoverlast melden via 0900-8844 of 112 als de situatie dreigend is", roept de politie op.

Archieffoto: politie.nl.
Archieffoto: politie.nl.
08.30

Geduld nodig na ongeluk op A58

Een ongeluk bij Tilburg-Reeshof zorgt voor problemen op de A58. De linkerrijstrook in de richting Tilburg is er dicht. Vanaf knooppunt Galder moet je rekening houden met bijna een uur vertraging. Een berger moet eraan te pas komen om drie voertuigen te takelen.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
07.45

Vermiste jongens gevonden in Drimmelen

Twee vermiste jongens zijn gisteren door agenten opgehaald in Drimmelen. Ze hadden daar bij iemand aangebeld met de melding dat ze een ongeluk met een auto hadden gehad. Degene bij wie ze aanbelden, vertrouwde dit niet en belde de politie. Agenten vonden de jongens vervolgens terug in de auto. Toen ze hen controleerden, zagen agenten dat de jongens als vermist waren opgegeven. Naar de auto waarin de jongens zaten, wordt onderzoek gedaan.

07.39

Ongeluk op A27

De linker rijstrook van de A27 van Utrecht richting Breda is rond kwart over zeven afgesloten bij Geertruidenberg na een ongeluk. De afsluiting leidde rond halfacht tot een dertien kilometer lange file vanaf Noordeloos, goed voor ruim drie kwartier vertraging.

06.48

Kapotte vrachtwagen op A58

De rechter rijstrook van de A58 van Tilburg richting Breda werd rond halfzeven afgesloten vanwege een kapotte vrachtwagen bij Tilburg-Reeshof. De afsluiting leidde rond zeven uur tot een tien kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum Oost, goed voor een half uur vertraging. Om kwart over zeven werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

19.10

Duikers van brandweer zoeken vergeefs

De politie kreeg gisteravond een melding dat er een witte joggingbroek was gevonden in het water langs de Heerbaan in Breda. De brandweer werd ingeschakeld en stuurde rond kwart over zes duikers en een bootje om te controleren of er iemand in het water was beland. Er werd niemand gevonden die in verband met de broek kon worden gebracht. Hierop keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Ook langs de kant van het water werd goed gezocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Ook langs de kant van het water werd goed gezocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer nam de zaak serieus (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer nam de zaak serieus (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
17.56

Vuurwerkongeluk leidt tot verwarring

Een stel jongeren dat vuurwerk afstak, heeft verwarring veroorzaakt in Sint Willebrord. De politie kreeg zondag de melding dat er iemand in zijn been zou zijn geschoten. Hulpdiensten rukten in groten getale uit, maar op de plek waar dit zou hebben plaatsgevonden bleek dat een stuk vuurwerk in de hand van een jongere was afgegaan. Het slachtoffer bleek niet ernstig gewond. “Uiteindelijk hebben we via Snapchat contact gehad met de jongere. Hij gaf aan geen hulp nodig te hebben. Wel hebben wij zijn ouders ingelicht”, meldde de politie gisteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!