Video

Omgewaaide boom die vier auto's plette kostte eerder al iemands leven

2 november 2023 om 16:13 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
De omgewaaide boom die bij Berkel-Enschot vier auto's plette tijdens storm Ciarán, had een ongelukkige geschiedenis met voorbijrazend verkeer. Afgelopen zomer raakte een bestuurder de controle over het stuur kwijt en raakte dezelfde boom en overleefde dit niet.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Dezelfde boom plette donderdag vier auto's maar als door een wonder raakte niemand ernstig gewond. Eén bestuurde kon zelf de auto verlaten maar had een flinke hoofdwond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

"Ik hoorde een enorme klap en ben meteen naar buiten gegaan."

Ingrid Roets vlakbij de N65 waar het allemaal gebeurde. "Ik hoorde een enorme klap en ben meteen naar buiten gegaan. Ik was bang dat er weer iemand tegen een boom was gereden net als afgelopen zomer. Aan deze weg gaat het wel vaker mis."

"Toen ik buiten kwam, zag ik de ravage", vertelt Ingrid. "Ik heb iedereen opgetrommeld te helpen en heb de hulpdiensten gewaarschuwd. Er zat een bestuurder bekneld. Ook die is uiteindelijk bevrijd en had helemaal niks. Echt ongelofelijk dat het zo is afgelopen."

"Deze boom stond in brand net als de auto met bestuurder."

Bij Ingrid en buurtgenoten slaat bij iedere knal de stress toe. "Dit is een gevaarlijke weg met al die bomen. Afgelopen zomer raakte een auto dezelfde boom die nu is omgewaaid. De auto met bestuurder vloog in brand. Ook de boom vatte vlam. De boom overleefde de klap als enige en nu ligt hij over de weg."

Er gebeuren wel vaker ongelukken op deze N65, zo weet Ingrid. "We hebben er al vaker over geklaagd. Maar er verandert niks. Nu heeft de natuur ons een handje geholpen, maar dit had heel anders af kunnen lopen."

Het ongeluk gebeurde afgelopen juli.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!