Vandaag is het zover: de eerste editie van het Regio Songfestival

4 november 2023 om 12:49 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
Zaterdagavond begint de eerste editie van het Regio Songfestival in de Stadschouwburg in Utrecht. Vanaf half negen 's avonds is het liedjesfestival live bij Omroep Brabant te volgen via televisie, website, app, social media en vanaf acht uur al een voorbeschouwing op de radio.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

De muziekbroers Sam en Merijn Knoop uit Geertruidenberg vertegenwoordigen Brabant met het sfeervolle lied 'Proost op het leven'. "Uit alle inzendingen heeft dit winnende liedje ons Brabantse hart gestolen", zei juryvoorzitter Maarten Kortlever van Omroep Brabant bij de bekendmaking van de inzending voor het Regio Songfestival.

De show is live bij Omroep Brabant en alle andere regionale omroepen te zien. Het belooft een muzikale avond te worden, die volledig in het teken staat van de regio's. De afgelopen maanden hebben alle dertien regionale omroepen in de eigen regio naar de beste kandidaat gezocht. Alle liedjes worden in het Nederlands gezongen.

Presentatoren
De liveshow wordt vanavond door onder meer Stefania Liberakakis gepresenteerd. De Grieks-Nederlandse zangeres vertegenwoordigde Griekenland in 2021 op het Eurovisie Songfestival. Ook presenteerde ze onlangs het Junior Songfestival. Riks Ozinga en Bernadette Keizer van RTV Utrecht zijn de andere presentatoren. RTV Utrecht is de gastomroep van het nieuwe liedjesfestival.

Halverwege de avond is er een feestelijk gastoptreden van de band WeWant ABBA!. Dit wordt uitgevoerd door de zangeressen Mandy Huydts en Sandy Kandau, die de ABBA dancehits eigentijds onder handen hebben genomen. Mandy en Sandy hebben een schat aan zang- en eventervaring in binnen- en buitenland. Zo deed Mandy met Frizzle Sizzle deel aan het Eurovisie Songfestival in 1986 en nam Sandy in 2000 deel aan het Nationale Songfestival.

Winnaar
Stemmen op de Brabantse muziekbroers Sam en Merijn kan tijdens de show via een sms. Uiteindelijk wordt de winnaar van de eerste editie voor twee derde bepaald door een vakjury en een derde door het publiek thuis. De winnaar gaat naar huis met een prachtige award en eeuwige roem.

Meer lezen over het Regio Songfestival? Klik hier.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Muziekbroers Sam en Merijn vertelden eerder al hoe ze uitkeken naar de grote dag

Benieuwd wat de artiesten uit andere regio's van de Brabantse inzending vinden? Dat lees je hier

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!