Een Teletekst-tattoo uniek? Deze voetbalfans kunnen er ook wat van

4 november 2023 om 16:00 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
Shakky heeft zaterdag de Teletekststand van de Eredivisie op zijn lijf laten tatoeëren waarin Ajax helemaal onderaan staat. Een bijzondere keuze en tattoo, maar die is zeker niet uniek. Deze voetbalfans gingen Shakky voor.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

7-jarige met PSV-tattoo
Hij werd vijf jaar geleden in één keer een van de beroemdste PSV-fans van het land. De 7-jarige Cristiano Bovers werd door Fox Sports springend van geluk met een brandende fakkel in zijn hand in beeld gebracht op de tribune. Op zijn buik stond een enorme neptatoeage van het logo van PSV met de tekst kampioen 2018. Later liet Cristiano zijn ‘plakplaatje’ bij Corner82 in Eindhoven bijwerken. Ook daar was Omroep Brabant bij.

Het hele verhaal van de kleine Christiano met zijn neptattoo lees je hier

Wachten op privacy instellingen...

Brabantse voetbalfan loopt met halve tatoeage
Hij liep tijdens de coronacrisis in 2020 enkele maanden noodgedwongen met een onafgemaakte tatoeage rond, maar de tatoeëerders mochten het kunstwerk op de linkerarm van Joop van Nistelrooij uit Den Bosch een paar maanden later toch voltooien. Met de logo's van zijn favoriete clubs Feyenoord, Manchester City en Millwall (Joop liet de Brabantse clubs voor wat ze waren) werd de laatste hand gelegd aan de uitbundige tatoeage van de voetballiefhebber uit Den Bosch.

Hoe de enorme tattoo van Joop geworden is, is hier te zien

Oops
Willem II-supporter Wesley Raaijmakers was er in 2019 zo zeker van dat zijn club de bekerfinale tegen Ajax zou gaan winnen, dat hij alvast een tatoeage van de beker op zijn rug had gezet. Zijn club ging alleen niet met de prijs naar huis. Het kan verkeren. Daarom ging Raaijmakers een paar dagen later weer naar de shop om de tatoeage iets aan te passen. Het eindresultaat viel beter uit dan de uitslag van de bekerfinale, vond Wesley.

Wesley vertelt in dit verhaal dat hij geen enkele spijt had van zijn tatoeage, ondanks die verloren finale

De tattoo van Wesley.
De tattoo van Wesley.

10-0!
Deze is ook bijzonder. PSV-fan en Eindhovenaar Jos Hofman liet in 2009, na de 10-0 overwinning van PSV op Feyenoord, een tatoeage van 20 bij 30 centimeter op z'n rug zetten met de tekst: 'PSV 10-0'. Ook zette hij er een kakkerlak bij die symbool staat voor Feyenoord. Jos overweegt zelfs later om nog een tattoo over die overwinning te zetten. Of dat gebeurd is, is onduidelijk.

Hier lees je het hele verhaal van Jos en zijn grote 10-0-tattoo

De tattoo van Jos.
De tattoo van Jos.

NAC-fans laten zelfde tattoo zetten
Zestig NAC-supporters hebben in 2014 op één dag dezelfde tatoeage gezet. De fans maakten gebruik van een actie van Tattoo Lounge Breda, waarbij gratis de drie kruizen van de stad Breda op een lichaamsdeel naar keuze werden getatoeëerd. Vijf tatoeëerders waren de hele dag bezig om zestig NAC-liefhebbers van het Bredase beeldmerk te voorzien, veelal op hun been, arm of rug.

Hoe dat ging op die dag dat 60 NAC-fans hun tattoo kregen, lees je hier

Drie NAC-fans die de tattoo lieten zetten.
Drie NAC-fans die de tattoo lieten zetten.

Een tattoo voor Van der Meyde
Het is er uiteindelijk niet van gekomen, maar de harde kern van PSV heeft oud-speler Andy van der Meyde ooit doodserieus een PSV-tattoo aangeboden. De uitbaters van supporterscafé De Aftrap wilden Van der Meyde op die ludieke manier welkom heten bij de club. Van der Meyde had in het verleden een tatoeage van Ajax op zijn onderbeen gehad en dat schoot bij veel PSV-supporters in het verkeerde keelgat.

Hier lees je hoe die harde kern dat dacht aan te pakken om Van der Meyde over te halen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!