Brabant eindigt op tweede plaats bij het Regio Songfestival 2023

4 november 2023 om 22:36 • Aangepast 17 november 2023 om 02:03
nl
Brabant is zaterdag tweede geworden bij de eerste editie van het Regio Songfestival 2023. Sam en Merijn vertegenwoordigden Brabant met hun nummer 'Proost op het leven', dat ze in de Stadsschouwburg in Utrecht zongen. Limburg won het songfestival. Emmy Ackermans vertegenwoordigde die provincie met haar lied 't Letste Rundje.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In een goed gevulde zaal zongen artiesten van alle dertien regionale omroepen hun nummer. De sfeer zat er goed in: na optredens werd met confetti gestrooid, met vlaggen gezwaaid en luid gejuicht. Ook een groep Brabanders, inclusief rood-wit geblokte sjaals en kleding, was van de partij.

Na alle optredens was het tijd voor de punten. Brabant stond na de punten van de vakjury helemaal bovenaan met 120 punten. Toen de publieksstemmen werden geteld, zakte onze inzending een plekje. Limburg werd eerste met 177 punten. Brabant deelt de tweede plek met Overijssel en Groningen, die alle drie op 172 punten eindigden.

"Een geweldige avond."

"Het is niet normaal", kon de Limburgse winnares nog net uitbrengen toen duidelijk was dat zij had gewonnen. Op het podium was ze nog steeds sprakeloos, zei ze tegen de presentatoren.

Presentatoren Stefania, Riks Ozinga en Bernadette Keizer hebben genoten van de optredens. Stefania: “Wat tof om te merken dat er zoveel talent in alle regio’s van het land is. Ze hebben allemaal stuk voor stuk de beste versie van zichzelf laten zien. Een geweldige avond!”

Riks sluit zich daar volledig bij aan: “Het was een voorrecht om dit samen met Stefania en Bernadette te mogen presenteren, maar ook achter de schermen werd door iedereen keihard gewerkt om van dit liedjesfeest een succes te maken. Wat mij betreft wordt het Regio Songfestival net zo’n traditie als het Eurovisie Songfestival.”

"Ik kan niet wachten tot de volgende editie."

Presentatrice Bernadette Keizer deed verslag vanuit de green room. “Het was een groot feest backstage met alle finalisten! Ondanks de zenuwen, hebben we met z’n allen kunnen lachen en genieten van zoveel mooie muziek om ons heen. Zo bijzonder om dit voor de eerste keer in de Stadsschouwburg mee te mogen maken. Er is een terechte winnaar en ik kan niet wachten tot de volgende editie!”

De finalisten werden tijdens de finale toegejuicht door fans uit de regio. Vanuit alle regio’s vertrokken volle bussen en auto’s richting Utrecht om de finalisten aan te moedigen.

In samenwerking met alle dertien regionale omroepen werd dit jaar voor het eerst het Regio Songfestival georganiseerd. Met trots kijken de regionale omroepen terug op een succesvol project. Het niveau van de artiesten was boven verwachting en de reacties waren positief. Tevens bood dit unieke evenement de gelegenheid om iedere regio goed op de kaart te zetten. Vanwege dit grote succes is besloten dat het Regio Songfestival als jaarlijks event blijft terugkeren. Volgend jaar zal de finale plaatsvinden in de provincie Limburg, de winnaar van 2023.

De finale was live te volgen via de tv-zenders en de YouTube-kanalen van de regionale omroepen. Heb je de uitzending gemist of wil je de optredens nog eens terugkijken? Kijk dan via Uitzending Gemist.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Muziekbroers Sam en Merijn vertelden eerder al hoe ze uitkeken naar de grote dag

Benieuwd wat de artiesten uit andere regio's van de Brabantse inzending vinden? Dat lees je hier

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!