Video

Met je klasgenoten ontbijten tussen de koeien: 'Echt cool'

6 november 2023 om 15:51 • Aangepast 28 november 2023 om 09:01
nl
De kinderen van vroep 7/8 van basisschool De Wegwijzer trapten maandag af met een bijzondere ochtend. Op de dag dat het Nationaal Schoolontbijt wordt gevierd, mochten zij hun schooldag beginnen op de boerderij van Hanneke Verberne. Tussen de koeien dronken zij verse melk en aten ze hun boterhammen. "Het is hier veel fijner dan thuis."

Boerin Hanneke van Boerderij Schooteindhoeve in Vlierden had leerlingen uitgenodigd om te komen ontbijten in de stal. Groep 7/8 van De Wegwijzer was een van de klassen die op bezoek kwamen.

“Ik vind het geweldig om de kinderen wat bij te brengen”, vertelt Hanneke. "Ik laat zien waar het eten vandaan komt en hoop ze zo wat te leren over de natuur.”

"Misschien moet ik thuis ook meer kletsen bij het ontbijt."

Hanneke vertrouwt erop dat de kinderen ook weer wat socialer worden door samen te ontbijten. Voor Juul (11) gaat dat zeker op. Hij ontdekt namelijk dat hij eigenlijk nooit gezellig ontbijt. “Ik kijk altijd voetbalfilmpjes tijdens het eten. Maar dit is wel gezellig, samen met vrienden. Misschien moet ik thuis ook meer kletsen.”

Ook Lobke (10) geniet van het ontbijt op de boerderij. “Het is echt cool dat we tussen de koeien mogen ontbijten. Ik vind het hier veel leuker dan thuis.”

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen deze week meer over het belang van gezond ontbijten. Hanneke hoopt vooral de kinderen wat bij te brengen over de boerderij. “Je doet het voor de kinderen. Dat zij beter weten wat ze eten en waar het vandaan komt.”

Voor de kinderen is het in ieder geval een geslaagde ochtend. “Dit is leuker dan in de klas achter de computer te zitten”, besluit Juul.

Boerin Hanneke Verberne (foto: Omroep Brabant).
Boerin Hanneke Verberne (foto: Omroep Brabant).
De leerlingen ontbijten tussen de koeien (foto: Omroep Brabant).
De leerlingen ontbijten tussen de koeien (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!