Liveblog

112-nieuws: auto rijdt in sloot • tankstation overvallen

13 november 2023 om 22:19 • Aangepast 24 november 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten

20.26

Tankstation in Veghel overvallen

Twee overvallers hebben aan het eind van de middag toegeslagen bij een tankstation aan de N265 in Veghel. De daders gingen er na de overval vandoor. Onduidelijk is of ze iets hebben buitgemaakt. Een van de daders droeg een muts, de andere een pet. Het gaat om twee lichtgetinte daders met zwart haar. Een van de twee had een zwarte jas aan, de andere een beige, zo blijkt uit een Burgernetbericht. Iets na tien uur was er voor de overval nog niemand aangehouden.

20.00

Afhaalrestaurant opnieuw overvallen

Een afhaalrestaurant aan de Bredalaan in Eindhoven is vanavond overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker van Chinees-Indisch restaurant De Panda met een mes. Volgens de politie raakte er niemand gewond. Afgelopen vrijdag werd het restaurant ook al overvallen.

De overval vanavond gebeurde om tien over zeven. De dader ging er na de overval te voet vandoor in de richting van de Noord-Brabantlaan. De politie is in de buurt van het afhaalrestaurant op zoek naar hem.

De overvaller die vrijdag toesloeg bij het restaurant kwam de politie bekend voor

19.45

Container op A16 pas om 23.00 uur geborgen

Wachten op privacy instellingen...
18.26

Constructie met bewegwijzeringsborden uit de grond gereden

Een vrachtwagen heeft aan het eind van de middag op de Bosscheweg in Berkel-Enschot de complete constructie met daaraan de bewegwijzeringsborden uit de grond gereden. Op foto's is te zien dat een kraan op de vrachtwagen niet was ingeklapt waardoor de vrachtwagen de constructie raakte en meesleurde.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
18.18

Auto rijdt in de sloot

Een auto is vanmiddag tegenover de uitrit van het azc in Oisterwijk in een droge sloot gereden. De vrouw die achter het stuur van de auto zat, had volgens een woordvoerder van de politie na het ongeluk wat last van haar nek. Daarom kwam er voor de zekerheid een ambulance, maar gelukkig viel het allemaal mee.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
17.45

Container op A16 kan nog niet worden geborgen

De problemen op de A16 bij Moerdijk, waar eerder vanmiddag een container van een vrachtwagen viel, duren waarschijnlijk nog uren. Dat meldt Rijkswaterstaat. De container blokkeert één rijstrook vanuit Rotterdam in de richting Breda. Dit zorgt rond half zes voor meer dan tachtig minuten vertraging.

Door de wind kan de container op dat moment nog niet geborgen worden. Met die klus kan naar verwachting pas rond half tien vanavond worden begonnen. De problemen duren daarom nog wel even.

17.15

Man doof aan één oor na mishandeling

Een man van 39 is begin oktober in de buurt van het uitgaanscentrum in Breda zo ernstig mishandeld dat hij de rest van zijn leven doof is aan één oor. Een en ander gebeurde in de Nieuwstraat in de nacht van 7 op 8 oktober, zo maakte de politie vandaag bekend. Het slachtoffer kreeg volgens de politie uit het niets een klap op zijn linkeroogkas waarna hij op de grond viel.

Uiteindelijk is hij buiten bewustzijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij onder meer een zware hersenschudding en blijvende gehoorschade had opgelopen.

17.10

Politie neemt auto in van man met ongeldig rijbewijs

Een 34-jarige man uit Veldhoven is zijn auto kwijt. De verkeerspolitie nam die vanmiddag in beslag omdat de man met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Dat was al eerder gebeurd waarna hij was gewaarschuwd voor de gevolgen.

Een man die zonder geldig rijbewijs reed, is zijn auto kwijt. (foto: politie)
Een man die zonder geldig rijbewijs reed, is zijn auto kwijt. (foto: politie)
17.06

Vrouw voor zevende keer bekeurd voor vasthouden mobiel achter het stuur

De verkeerspolitie heeft vanmiddag op de A2 bij Boxtel een 53-jarige vrouw bekeurd omdat ze haar telefoon vasthield tijdens het rijden. De vrouw smeekte om een waarschuwing, omdat ze 'hiervan zou leren'. De politie kwam er snel achter dat de vrouw in de afgelopen vier jaar al zes keer eerder een bekeuring had gehad voor het vasthouden van haar telefoon tijdens het rijden.

16.59

Man aangehouden voor overval op huis

De politie heeft een man uit Nijmegen aangehouden voor een gewapende woningoverval op 13 oktober in Veghel. De man, die nog vastzit, droeg een PostNL-shirt. Van twee andere daders is nog geen spoor.

Tijdens de overval werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen. De daders gingen er vandoor met een telefoon en een geldbedrag.

Hier lees je hoe de overval in Veghel gebeurde

16.45

Man (64) met geweld beroofd van fiets

Op de Heyhoefpromenade in Tilburg is zaterdag rond 14.00 uur een 64-jarige man met geweld beroofd van zijn elektrische fiets terwijl hij oliebollen kocht. Hij had zijn fiets op slot naast de kraam gezet. Toen hij die van het slot deed om weg te rijden, werd hij van achteren geduwd waardoor hij zijn evenwicht verloor. De dader ging er daarna op zijn fiets vandoor.

De fiets is via gps snel teruggevonden in een schuur in Tilburg-West. Een een 28-jarige man is aangehouden. Omdat het een drukke plek was, zoekt de politie getuigen.

16.30

Lab goed voor 'honderden liters per keer'

In het drugslab dat vanochtend werd ontdekt aan de Spijperstraat in Oud Gastel konden honderden liters synthetische drugs per keer worden gemaakt. Dat vertelt de coördinator synthetische drugs van de politie vanmiddag aan onze verslaggever. Er staan volgens hem behoorlijk wat grote ketels in het lab. De politie noemde het lab vanochtend al 'zeer groot'.

Om wat voor soort drugs het precies gaat en hoeveel er is gevonden, is vanmiddag nog niet duidelijk. Er zijn twee verdachten aangehouden, een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 27-jarige man uit Rotterdam.

Zo reageren buurtbewoners op de vondst van het lab in Oud Gastel

15.50

Vrachtwagen verliest container

Een vrachtwagen is op de A16 voor knooppunt Klaverpolder, bij Moerdijk, een container verloren. De linkerrijstrook is daarom dicht. Er moet een speciale berger met een dieplader komen om de weg vrij te maken. Wil je richting Breda dan word je vanaf knooppunt Ridderkerk-Noord omgeleid via de A15 en A29. Iets na vieren moesten weggebruikers rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
13.25

Brand in appartement

Aan de Kasteellaan in Helmond is zojuist brand uitgebroken in een appartement boven een café. De brandweer was met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. De brand is inmiddels geblust. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Er was niemand aanwezig in het appartement.

12.11

Drugslab in loods in Oud Gastel opgerold, twee verdachten aangehouden

De politie heeft maandagochtend een actief drugslab opgerold in een loods aan de Spijperstraat in Oud Gastel. Er zijn twee mensen aangehouden. In het pand werden synthetische drugs gemaakt, om wat voor soort het precies gaat is onbekend.
In dit artikel lees je meer over het drugslab.

Politie bij het drugslab in Oud Gastel (foto: SQ Vision)
Politie bij het drugslab in Oud Gastel (foto: SQ Vision)
09.12

Auto's botsen in Venhorst

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Dennenmark met De Bunders in Venhorst. Een van de bestuurders zag de auto die van rechts kwam over het hoofd. Beide automobilisten konden zelf uit de auto stappen, wel is een van hen voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

07.59

Ongeluk op A27 richting Gorinchem

Ook in de richting van Breda naar Gorinchem ging het mis op de A27. Bij knooppunt Hooipolder gebeurde een ongeluk. De rechterrijstrook was een tijd afgesloten. Vanaf Breda-Noord stond acht kilometer file, goed voor meer dan een uur vertraging.
Hier lees je meer over de situatie op de weg

07.31

Ongeluk met vrachtwagen op A27 richting Breda

De linkerrijstrook van de A27 van Gorinchem richting Breda was rond zeven uur vanochtend afgesloten bij Oosterhout-Zuid na een ongeluk met een vrachtwagen. Rond half acht stond er daardoor 12 kilometer file vanaf Hank met meer dan een uur vertraging. Inmiddels is de weg weer vrij. Het verkeer moet nog wel rekening houden met veel vertraging.

Op de A27 bij Oosterhout kwam een vrachtwagen in botsing ,met een auto (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Op de A27 bij Oosterhout kwam een vrachtwagen in botsing ,met een auto (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
07.07

Rijstrook A2 halfuur dicht

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was van kwart voor zeven tot kwart over zeven vanochtend afgesloten bij de afrit Kerkdriel omdat er een kapotte auto op de weg stond. De afsluiting leidde rond zeven uur tot een zes kilometer lange file vanaf de afrit Veghel, goed voor een kwartier vertraging.

23.40

Koelvloeistoflekkage auto

Een auto strandde gisteravond laat op de N2 bij Eindhoven. Er bleek sprake van een koelvloeistoflek. Een berger werd opgeroepen om de auto naar een veilige locatie te brengen waar verdere hulp kon worden geregeld.

Wachten op privacy instellingen...
23.38

Contactverbod voor man

De 36-jarige man die zaterdagnacht zijn ex belaagde en mishandelde in de gemeente Meierijstad heeft een contactverbod gekregen voor tien dagen. Dat laat een wijkagent weten. "Dat wil zeggen tien dagen rust voor het slachtoffer en voor beiden de tijd om te gaan doen en regelen wat nodig is. Of om hulp en ondersteuning te zoeken.

22.47

Aanrijding op spoor

Tussen Geldrop en Maarheeze reden gisteravond laat een tijd lang geen treinen na een aanrijding bij Sterksel. Deze ochtend rijden alle treinen op dit traject weer volgens schema.

22.30

Snorfietser geschept

Een jongeman op een snorfiets is gisteravond op de Stiphoutse Dreef in Helmond aangereden door een automobilist. De snorfiets kwam onder de auto terecht. De automobilist, die op een voorrangsweg reed, zag de jongen niet aankomen toen die weg wilde oversteken. De jongeman belandde op de voorruit van de auto. Hij is in een ambulance onderzocht en behandeld, maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

De aanrijding vond plaats op de Stiphoutse Dreef in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op de Stiphoutse Dreef in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!