Video

Joep (6) zag veel politie bij zijn basisschool: 'Steeds meer agenten'

14 november 2023 om 18:05 • Aangepast 29 november 2023 om 02:03
nl
Het was een spannende dag voor Marjolein Lammers en haar zoon Joep (6) uit Oisterwijk. Ze wonen recht tegenover basisschool de Coppele, waar Joep en zijn oudere broer ook op school zitten. Joep wilde net zijn schoenen aantrekken, toen zijn ouders bericht kregen dat hun kinderen niet naar school mochten komen 'vanwege een incident'. Joep keek uit het raam en zag steeds meer politie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Ik was al op mijn werk. Mijn man was thuis met de kinderen", vertelt Marjolein. "Rond kwart over acht kregen we bericht van de school. Toen was verder nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Er schiet van alles door je hoofd. Je weet niets, behalve dat de straat vol staat met politie. Ik heb meteen gezegd dat ze de deur op slot moesten doen en binnen moesten blijven. De adrenaline in het gezin was heel hoog."

"Het duurde uren voordat die man gepakt was."

Ze bleef aan het werk, maar kon zich niet goed focussen. "Je bent continu bezig in je hoofd. Wat is er aan de hand, is het veilig? Ik kon ook niet naar huis want de hele straat was afgesloten. Het duurde uren voordat die man gepakt was."

Joep vult aan: "Ik was beneden en wilde net mijn tas en schoenen pakken. Mijn broer was boven zijn tanden nog aan het poetsen. Ik zag al kinderen op het schoolplein. Toen kwam het bericht en zag ik één politiewagen. Er kwamen er steeds meer bij."

"Niet leuk omdat ik mijn vrienden niet kon zien."

Een dagje niet naar school gaan, vond Joep leuk en niet leuk. "Niet leuk omdat ik mijn vrienden niet kon zien en leuk omdat ik het niet fijn vind om de hele dag in de klas te moeten luisteren."

Basisschool De Coppele en SBO Mozaik, een school die in hetzelfde pand zit, blijven woensdag dicht. Leraren kunnen woensdag onder begeleiding spullen van school ophalen.

Een overzicht van de gebeurtenissen in Oisterwijk is te zien in onderstaande video

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.