Video

Drie overvallen door één dader in één week in dezelfde straat: 'Mafkees!'

15 november 2023 om 15:26 • Aangepast 1 december 2023 om 02:03
nl
Eén man heeft waarschijnlijk drie keer in één week een overval gepleegd in dezelfde straat in Eindhoven. De ondernemers aan de Bredalaan vinden het te gek voor woorden. Een supermarkt was woensdag 8 november het doelwit en de vrijdag én de maandag erna werd het Chinees afhaalrestaurant Panda overvallen. Heel veel schoot de dader er niet mee op: bij één overval werd een klein beetje geld buitgemaakt.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Vlak voor sluitingstijd stond de man hier met een mes bij de kassa", vertelt Senthuran Natkunarajah van de Sensas Supermarkt. Zijn winkel, waar je vooral Aziatische en Afrikaanse producten kunt kopen, was als eerste aan de beurt. "Ik stond achter in de zaak en mijn collega bij de kassa. De overvaller heeft met een mes op de kassalade gestoken", vertelt hij terwijl hij de deuken aanwijst. 'Geld, geld!', riep hij. Hoewel hij de kassa helemaal kromgetrokken heeft, is hij hier zonder geld vertrokken."

In de winkel hangen twaalf camera's en de politie heeft de beelden daarvan meegenomen. "Mijn collega heeft het idee dat hij de man ook al eerder in de winkel gezien heeft."

Het signalement van de overvaller komt volgens de politie steeds sterk overeen. Het gaat om een blanke man van ongeveer veertig jaar met een slank postuur. Opvallend is dat de dader telkens een donkere regenjas met een reflecterende streep op de rug aan had.

"We proberen ook zo min mogelijk contant geld in de kassa te hebben."

De Bredalaan is niet het soort winkelstraat waar veel geld te halen is. Er zitten vijf kappers, twee massagesalons, wat eettentjes, een supermarkt en een tattooshop. "We doen voortaan 's avonds de deur op slot en staan nu in de avond altijd met z'n tweeën in de zaak", vertellen Daniëlle van den Berk en Farry Nurmohammed. Ze hebben een kapperszaak die precies tussen de Chinees en de supermarkt in ligt.

"We proberen ook zo min mogelijk contant geld in de kassa te hebben. Een half jaar geleden is hier ingebroken. Toen hebben ze een stoeptegel door de ruit gegooid en een loodzware kassa meegenomen. Op beelden was te zien dat jongens het ding op de fiets meenamen, maar er zat helemaal geen geld in."

"Je bent echt een mafkees als je drie keer in dezelfde straat een overval pleegt."

Ook de beauty- en kapsalon van Lucas Alexander is eerder slachtoffer geweest van criminaliteit. "Een paar maanden geleden hebben we een alarmknop, camera's en rookmachine geïnstalleerd, voor als er een overval of inbraak is", vertelt Lucas. Ook hier is de politie geweest om camerabeelden op te vragen waar de overvaller misschien op staat.

Joana Garcia heeft ook een kapperszaak aan de Bredalaan. Haar man wil ook camera's installeren in de kapsalon van zijn vrouw, maar Joana verwacht er niet veel van. "Ik heb het gevoel dat er weinig gedaan wordt met die beelden", aldus Joana.

De recente overvallen zijn in alle zaken onderwerp van gesprek. "Je bent echt een mafkees als je drie keer in dezelfde straat een overval pleegt", zegt Len van de tattooshop. Een klant bij de naastgelegen kapsalon Jacqueline denkt dat de man mogelijk uit de buurt komt. "Verderop is een opvang voor daklozen en junks, van die mannen hebben we in het gemeenschapscentrum in de wijk ook wel eens last. Nog niet zolang geleden heeft een groep van die mannen daar een bestuurslid bedreigd."

Daniëlle van den Berk en Farry Nurmohammed in hun kapperszaak (foto: Jan Peels)
Daniëlle van den Berk en Farry Nurmohammed in hun kapperszaak (foto: Jan Peels)

Beelden van na de derde overval:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!