Liveblog

112-nieuws: auto op de kop in sloot • uitslaande brand in huis

19 november 2023 om 21:00 • Aangepast 22 januari om 15:08
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.17

Aanrijding met persoon

Tussen Eindhoven en Venlo reden vanavond geen treinen vanwege een aanrijding met een persoon. De vertraging nam gaandeweg af.

20.55

Auto in sloot

In Hoogeloon is vanavond een man met zijn auto op de kop in de sloot beland. Dat gebeurde op de Fluiter. De bestuurder verloor de macht over het stuur, botste op de andere weghelft tegen een boom en vloog over het fietspad over de kop. Zo belandde hij in de sloot.

De bestuurder is nagekeken in de ambulance, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het autowrak wordt weggesleept en de politie doet onderzoek naar wat er met de bestuurder is gebeurd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
20.52

Uitslaande brand in huis

Het dak van een huis aan de Balsedreef in Bergen op Zoom staat in brand. Het is een uitslaande brand, waardoor het rieten dak ook vlam heeft gevat. De brandweer is met meerdere voertuigen aan het blussen. De bewoners van het huis zijn in veiligheid gebracht.

LEES OOK: Uitslaande brand in huis met rieten dak

Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
20.21

Vrouw zwaargewond bij ongeval

In Dorst raakte een vrouw vanavond zwaargewond bij nadat ze met haar auto tegen een boom op de N282 botste. Ze raakte daarbij bekneld in de wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. Er werden twee ambulances en een traumateam opgeroepen, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Foto: SQ Vision/Jeroen Stuve
Foto: SQ Vision/Jeroen Stuve
19.37

Drugslab in Haps

Aan de Kwekersweg in Haps is een drugslab ontdekt. Daar kwam de politie de productie van synthetische drugs op het spoor. Ze doet uitvoerig onderzoek. "Daarna wordt alles ontmanteld en vernietigd", meldt een woordvoerder.

LEES OOK: Drugslab ontdekt in Haps: 'Alles wordt ontmanteld en vernietigd'

17.58

Brand Helmond onder controle

Een brand in een filiaal van Albert Heijn in Helmond is onder controle. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Wel blijft de hulpdienst nog even ter plaatse voor nacontrole.

17.36

Waarschuwing brandweer

De brandweer waarschuwt voor isolatiemateriaal dat in brand heeft gestaan bij de brand in een Albert Heijnfiliaal in Helmond. "Dit geeft in de directe omgeving mogelijk wat stank- of rookoverlast", zegt de brandweer. "Indien u last ervaart: ga uit de rook. Sluit ramen en deuren en zet de ventilatie uit. De rook wordt langzaam minder."

17.00

A59 dicht

De snelweg A59 tussen Oss en Nuland is gesloten vanwege een ongeluk. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vanaf knooppunt Valburg wordt het verkeer via Den Bosch omgeleid.

16.39

Regenboogvlag weer gestolen

Afgelopen nacht is opnieuw de regenboogvlag van het COC in Eindhoven gestolen, laat de instantie weten. Eerder dit jaar gebeurde dat ook al, op 8 april. Daarbij werden er jongeren uitgescholden en werd er een vrijwilliger geslagen.

Nu raakte er niemand gewond. Ook werd er niemand uitgescholden. Wel spreekt het COC van een 'doelbewuste aanslag' en heeft het centrum, aangifte gedaan.

16.29

Brand Albert Heijn Helmond

De brandweer is uitgerukt vanwege een brand in de vestiging van Albert Heijn aan het Dierdonkpark in Helmond. Brandweerlieden zijn de winkel van binnenuit aan het blussen en gaan de zaak daarna ventileren vanwege de rookvorming.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
16.26

Twee rijstroken dicht op A2

Vanwege verontreiniging zijn er op de A2 richting Eindhoven twee rijstroken dicht. Ook is er op de A67 richting Eindhoven het knooppunt afgesloten. Het verkeer kan over de parallelbaan rijden. De vertraging duurt tot ongeveer half zes.

16.14

Man valt van balkon

Een man is tijdens het klussen van een balkon van drie hoog af gevallen. Dat gebeurde in Eindhoven, aan de Jeroen Boschlaan. Hij was aan de dakgoot bezig, toen hij naar beneden viel. Of hij ook bewoner was van het appartement, is niet duidelijk.

Op het moment van het ongeval zagen meerdere getuigen het gebeuren. Ze belden 112. Er werden meerdere ambulances, een traumahelikopter, brandweer en politie opgeroepen. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, met de politie en familie achter de ambulance aan.

15.30

Drie gewonden bij frontale aanrijding

Twee auto's zijn zondagmiddag frontaal op elkaar gebotst op de Oisterwijksebaan in Berkel-Enschot. Drie mensen raakten daarbij gewond. Zij zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd een tijdje afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision
15.00

Vermoedelijk drugslab gevonden

De politie doet onderzoek in Haps na de vermoedelijke vondst van een drugslab daar aan de Kwekersweg. Het lab werd ontdekt bij een controle door de gemeente en de politie. Meer informatie is nog niet bekend.

12.30

Voorbijganger niet in levensgevaar na explosie

De voorbijganger die afgelopen nacht gewond raakte toen er een explosie plaatsvond bij een geparkeerde auto op de hoek van de Oede van Hoornestraat en de Ernst Casimirstraat in Breda zou niet levensgevaarlijk gewond zijn. Dat laat een politiewoordvoerder vanmiddag weten.

12.04

Vertraging op de N324

Verkeer op de N324 van Oss richting Nijmegen moest rond het middaguur rekening houden met een kleine file bij de aansluiting met de A50 en de aansluiting met de N277. Het verkeer stond daar toen in een vier kilometer lange file, goed voor een kleine tien minuten vertraging. Wat de vertraging veroorzaakte, is niet bekendgemaakt. Om kwart over twaalf waren de problemen voorbij, maar sinds kwart voor een 's middags staat er opnieuw een kleine file op dezelfde plek.

10.46

Automobilist gewond bij botsing

Een automobilist is rond tien uur vanochtend gewond geraakt nadat hij op de kruising van de Professor Van Buchemlaan en de Oude Hilvarenbeekseweg in Tilburg in botsing kwam met een stadsbus. De bestuurder van de stadsbus zou de automobilist, die op een voorrangsweg reed, over het hoofd hebben gezien toen hij de kruising met de Professor Van Buchemlaan overstak. De automobilist is naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gebracht. De buspassagiers raakten bij de aanrijding niet gewond.

Lees hier de details over het ongeluk.

De bestuurder van de stadsbus zou de automobilist over het hoofd hebben gezien (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De bestuurder van de stadsbus zou de automobilist over het hoofd hebben gezien (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
10.37

Veel hardrijders in Eindhoven

Ruim vijfhonderd van de 1900 automobilisten reden gisteren te hard over de Geldropseweg, binnen de ring van Eindhoven. De politie controleerde daar op snelheid en zag automobilisten snelheden halen tot 90, 91, 94 en 105 kilometer per uur. Op de Geldropseweg in Eindhoven geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

10.09

Automobilist misdraagt zich

Agenten hebben zaterdagavond een 22-jarige man uit het Zeeuwse Oud-Vossemeer aangehouden in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De man was eerder op de avond op de Molenweg in Oud-Vossemeer betrapt op rijden onder invloed. In het ziekenhuis werd bloed bij de man afgenomen om te bekijken of hij onder invloed van alcohol of drugs was. Zijn rijbewijs was op dat moment al ingevorderd door de politie. De man bedreigde en beledigde de agenten. Daarop werd hij, nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis, naar het politiebureau gebracht.

07.57

Ongeluk op N279

De N279 van Den Bosch richting Roermond was tot kwart voor tien vanochtend afgesloten bij de aansluiting met de N270 bij Helmond. Daar gebeurde rond halfacht een ongeluk. Het verkeer werd tot kwart voor tien via de af- en toerit langs de plaats van het ongeluk geleid.

03.55

Voorbijganger gewond bij explosie auto

Een auto, die geparkeerd was aan de Oede van Hoornestraat in Breda, op de hoek met de Ernst Casimirstraat, is afgelopen nacht ernstig beschadigd geraakt bij een explosie. Een voorbijganger raakte gewond. Buurtbewoners schrokken wakker van de luide knal. De politie was snel aanwezig en deed onderzoek. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto mee te nemen.

Lees hier meer over de explosie.

Door de ontploffing sneuvelde een ruit van de auto aan de Oede van Hoornestraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Door de ontploffing sneuvelde een ruit van de auto aan de Oede van Hoornestraat in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
00.32

Brand in stacaravan Soerendonk

Een stacaravan op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk is gisteravond aanzienlijk beschadigd door brand. Het vuur werd rond halfelf ontdekt. Bij de brand raakte niemand gewond. De eigenaar van de stacaravan wist zichzelf in veiligheid te brengen. De brand veroorzaakte wel veel rook. De brandweer bluste het vuur. Om dit effectief te kunnen doen, werd een deel van de stacaravan en het meubilair gesloopt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. Mogelijk smeulde iets na kluswerkzaamheden in die stacaravan eerder op de dag. Maar kortsluiting wordt ook niet uitgesloten.

Hoe de brand op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).
Hoe de brand op vakantiepark Slot Cranendonck in Soerendonk kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!