Liveblog

112-nieuws: scooterrijdster gewond bij aanrijding • brand op een slaapkamer

20 november 2023 om 20:26 • Aangepast 1 december 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.20

Scooterrijdster gewond na botsing met auto

Een vrouw op een scooter is vanavond in Breda gewond geraakt na een botsing met een auto. Dat gebeurde op de Princenhagelaan. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De botsing gebeurde toen de auto wegreed bij een hotel. Waarschijnlijk heeft iemand de andere weggebruiker over het hoofd gezien, maar hoe het ongeluk precies gebeurde is onduidelijk, vertelt een 112-correspondent. In de auto zaten twee Fransen. Zij kwamen met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
18.52

Jongen betrapt met illegaal vuurwerk omdat hij een wheelie deed

Als hij gewoon op twee wielen was blijven rijden, had een jongen (18) uit Dongen zijn vuurwerk waarschijnlijk nog gehad. Maar hij deed een 'wheelie', werd gespot door agenten en vervolgens betrapt met illegaal vuurwerk. Dat moest hij direct inleveren.

Het hele verhaal lees je hier

16.13

Onderzoek naar brand in Albert Heijn in Helmond

De politie doet onderzoek naar het ontstaan van de brand, gistermiddag bij het filiaal van Albert Heijn aan de Dierdonkpark in Helmond. Het pand is afgezet als plaats delict. "We doen onderzoek om te zien of er mogelijk sprake is van brandstichting", zo formuleert een woordvoerder van de politie het zorgvuldig.

Ze benadrukt dat er niemand is aangehouden, er wordt alleen onderzoek naar het ontstaan van de brand gedaan. "We houden rekening met alle scenario's."

Foto: Politie Helmond via Facebook
Foto: Politie Helmond via Facebook
15.34

Brand op een slaapkamer in Milheeze

In een huis aan de Antoniusstraat in Milheeze heeft vanmiddag brand gewoed. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker om de brand te blussen. Die woedde op een slaapkamer. Niemand raakte bij de brand gewond. De brand was snel onder controle, maar heeft wel flinke schade aangericht. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
15.22

Gaslek in Rijswijk

Bij de aanleg van een glasvezelkabel in de Slagboomstraat in Rijswijk is per ongeluk de hoofdgasleiding geraakt. De brandweer kwam naar de straat, die is nu afgesloten. Netbeheerder Enexis komt het gaslek repareren.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
15.15

Man verwondt zich in vleesgroothandel

Een medewerker van een groothandel in Tilburg, gespecialiseerd in varkensvlees, heeft zichzelf vanmiddag verwond bij snijwerkzaamheden. Het arbeidsongeval gebeurde aan het begin van de middag bij het bedrijf, dat aan de Enschotsestraat is gevestigd. Dit meldt een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Hij kon niet zeggen hoe ernstig de man gewond is.

14.00

File op A2 en 58

Op de snelweg A2 - van Eindhoven naar Maastricht - moest het verkeer rond half twee rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 40 minuten. Dit meldde de ANWB. Bij knooppunt Leenderheide was de rechterrijstrook afgesloten. Het probleem was echter snel voorbij.

Op de A58 is het nog wel aanschuiven. Bij Oirschot was een vrachtwagen gestrand met een klapband. Dit leidde tot vertraging in de richting van Eindhoven. Een bandenspecialist was volgens Rijkswaterstaat ingeschakeld. Het verkeer werd een tijdje vanaf knooppunt De Baars omgeleid via de A65 en de A2. De vertraging, tussen Tilburg-Centrum Oost en Oirschot, bedroeg tegen tweeën 19 minuten en er stond toen een file van 7 kilometer.

12.45

Man vast na melding over mishandeling

Commotie, vanmiddag in en om een huis aan de Leenderweg in Eindhoven. Hier zou iemand zijn mishandeld. Er werd ook iemand aangesproken, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Alle mensen die in het huis waren toen de politie er aankwam, moesten naar buiten en mochten pas weer naar binnen toen het sein veilig werd gegeven.

Politie en brandweer bij het huis aan de Leenderweg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Politie en brandweer bij het huis aan de Leenderweg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Eén van de brandweerlieden binnen in actie (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Eén van de brandweerlieden binnen in actie (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

Brandweer en politie moesten in actie komen:

08.55

Gevonden man niet door misdrijf om het leven gekomen

De man die vanochtend vroeg dood in een huis in Eindhoven werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie na uitgebreid onderzoek in het huis aan de Gerard Doustraat. Rond zes uur werd een steekpartij gemeld in die straat. Dat was de reden voor de politie om naar het adres te gaan. Daar aangekomen bleek na onderzoek dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.25

Ongeluk op de A2

Op de A2 bij Eindhoven is vanochtend rond kwart voor zeven een ongeluk gebeurd. Verkeer loopt hierdoor vast tussen de knooppunten De Hogt en Batadorp. Niet duidelijk is wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn. Rond half acht moeten weggebruikers vanuit Maastricht in de richting Eindhoven rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging.

07.05

Dode man gevonden na melding van steekpartij

In een huis aan de Gerard Doustraat in Eindhoven heeft de politie vanochtend rond zes uur een dode man gevonden. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen, is niet duidelijk. Dit wordt onderzocht. "Alle scenario's staan op dit moment open", zo meldt de politie over dit onderzoek.

Rond zes uur meldde de politie een steekpartij aan de Gerard Doustraat. Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk sprake is geweest van een steekpartij in het huis. De recherche en forensisch specialisten van de politie zijn rond kwart voor zeven onderweg naar het huis waar het slachtoffer werd gevonden. Op dat moment zijn agenten al bij het huis. Ook wordt er door de politie met zaklampen in een witte bestelbus op de hoek van de straat gekeken, zo ziet onze 112-correspondent.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
06.30

Pand waar drugslab werd gevonden continu bewaakt

Het pand aan de Kwekersweg in Haps waar gistermiddag een drugslab werd ontdekt, is gisteravond en vannacht continu bewaakt. In het lab werden synthetische drugs gemaakt. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie kwamen gisteren al naar Haps om onderzoek te doen. Dat onderzoek gaat vandaag verder.

Hoe groot het lab is dat bij een controle door de gemeente en de politie werd gevonden, is nog niet duidelijk. Ook is niet duidelijk wat er precies voor drugs werden gemaakt. Wanneer het onderzoek in het lab klaar is, wordt alles ontmanteld en vernietigd.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
05.50

Auto op zijn kop in de sloot

In Hoogeloon is gisteravond een man met zijn auto op zijn kop in de sloot beland. Dat gebeurde op de Fluiter. De bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, botste op de andere weghelft tegen een boom, vloog over het fietspad en belandde met zijn auto op zijn kop in de sloot. De bestuurder is nagekeken in de ambulance, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

05.30

Uitslaande brand in huis met rieten dak

In een huis aan de Balsedreef in Bergen op Zoom heeft gisteravond brand gewoed. Het ging om een uitslaande brand, waarbij het rieten dak ook vlam heeft gevat. De bewoners van het huis waren thuis toen de brand ontstond. Ze zijn veilig naar buiten gebracht. Er raakte dan ook niemand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!