Video

Joke (80) geeft glaszetter een kopje koffie na ongeluk: 'Ach, jongen'

21 november om 13:00 • Aangepast zaterdag om 02:00
nl
De ravage in het huis van Joke van Bokhoven (80) is dinsdagochtend enorm. Een bus van een glaszettersbedrijf ramde rond negen uur de gevel van haar seniorenwoning aan 't Hofke in Eindhoven. Maar Joke had vooral te doen met de chauffeur van het busje. "De rest is maar materiaal..."

Toen het ongeluk gebeurde, was Joke niet thuis. Maar toen ze thuiskwam, schrok ze enorm van de ravage. De glaszetter was met het busje door een hegje gereden, het plantsoen in en eindigde tegen de gevel van haar seniorenwoning. "Het busje stond hier met de voorkant helemaal naar binnen."

De chauffeur was volgens Joke helemaal zenuwachtig na de botsing. "Ik zag hem buiten rondlopen. Ik heb hem toen binnengeroepen voor een kopje koffie. Hij bood meteen zijn excuses aan, wel tien keer! 'Ik vind het zo erg, mevrouw', zei hij."

"Ach jongen, ik ben blij dat jullie zelf niks hebben!"

Daarop reageerde Joke moederlijk: "Ach jongen, ik ben blij dat jullie zelf niks hebben! En wij ook niet, er zijn geen gewonden! De mensen die buiten aan het werk waren, hadden gelukkig net pauze."

Toch laat het Joke niet koud. Ze heeft nog altijd een trillende stem. "Ik kan niet goed praten door de stress", zegt ze, haar keel schrapend. "Verschrikkelijk! Ik ben zo secuur, altijd is alles in orde en schoon hier. Nu is van alles kapot, verschrikkelijk. Ik ben heel erg geschrokken."

De bestuurder van het busje vertelde haar dat hij op het moment van het ongeluk een epileptische aanval had. "Tja, daar kan hij niks aan doen, hè." Hij is enige tijd nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis

Dinsdagmiddag komt het woonbedrijf de gevel dichtmaken. Medewerkers zitten al bij haar op de bank, om het verhaal aan te horen en te helpen. De buurvrouw past voorlopig even op het huis, als Joke toch even kort de deur uit moet. "Ach, het is wat het is", reageert Joke. "Het wordt wel opgelost."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Lees hier hoe het zo mis kon gaan aan 't Hofke in Eindhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!