Liveblog

112-nieuws: jonge overvallers slaan twee keer toe • boom op het spoor

24 november 2023 om 14:41 • Aangepast 12 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.49

Auto in brand bij ongeval

Op de Heikantstraat in Waalre zijn vrijdagavond meerdere mensen gewond geraakt bij een ernstige botsing. Er zijn meerdere voertuigen bij het ongeval betrokken. Een van de voertuigen is na de botsing in brand gevlogen.

Lees hier meer

21.01

Boom op spoor

17.48

Dure Porsche zwaar beschadigd

Op de Hoogt in Loon op Zand zijn vrijdagmiddag rond halfdrie twee auto’s frontaal op elkaar gebotst. Een dure Porsche raakte daarbij zwaar beschadigd. Met name aan de voorkant is de schade groot.

Misschien maakte de Porsche een testrit, dat zit zo

17.26

Verkeerschaos door kapotte boom op het spoor

Het verkeer bij station Oss-West staat vast door problemen op het spoor. De spoorbomen bij de overweg naast het station blijven dicht. Ook ligt er een boom op het spoor, waardoor er geen treinen rijden tussen Oss en Den Bosch.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.

17.08 – Twee overvallen in Roosendaal
In Roosendaal zijn gisteravond twee overvallen gepleegd door een aantal jongens. Om hoeveel jongens het precies gaat is onduidelijk. Gisteravond werden twee jongens van 17 en 18 op de Bloemenmarkt overvallen. Er werd daarbij gedreigd met een steekwapen. Er werd een fiets en een telefoon buitgemaakt.

Eerder op de avond werd ook een 68-jarige man uit Roosendaal overvallen, vermoedelijk door dezelfde jongens. Hij werd op de Boomgaardstraat bedreigd met een steekwapen. De jongens, die donkere kleding droegen, maakten onder andere een telefoon buit. De politie is nog naar de verdachten op zoek.

16.24

A2 deels dicht

Ook op de A2 is het raak. Bij knooppunt Leenderheide is in de rijrichting Maastricht een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is dicht. De vertraging bedraagt een half uur.

16.19

A59 weer deels vrij

De A59 richting Den Bosch is weer vrij. Richting knooppunt Hooipolder is de weg nog wel dicht. Er is een ongeluk gebeurd, waarna de snelweg in één richting werd gesloten. Rijkswaterstaat verwacht de weg weer snel open te gooien.

Wachten op privacy instellingen...
16.14

Vermiste meisje terecht

Het meisje dat vermist was in Tilburg is inmiddels weer terecht. De politie deelde eerder een bericht over de vermissing, maar meldt nu dat het meisje weer thuis is.

16.06

A59 dicht richting Hooipolder

De A59 richting knooppunt Zonzeel is dicht tussen Waspik en knooppunt Hooipolder na een ongeval. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Richting Den Bosch is de linkerrijstrook dicht om de hulpdiensten de ruimte te geven. De file achter het ongeval neemt snel toe. Verkeer wordt aangeraden om om te rijden door Eindhoven en Tilburg aan te houden.

14.59

Politie nog op zoek naar verdachte steekpartij

De politie is nog hard op zoek naar de man, die gisteren in Eindhoven een andere man met een scherp voorwerp stak. Het slachtoffer liep samen met een vrouw op de Tramstraat, toen de onbekende man hen plots aansprak. Het gesprek liep al snel uit de hand, toen de man om onverklaarbare reden met zijn vuist uithaalde. Het slachtoffer sloeg hem vervolgens terug, maar werd vervolgens dus gestoken. Daarna vluchtte de man richting poppodium de Effenaar.

Het gaat om een licht getinte man van rond de 20 jaar. Hij is rond de 1,85 meter, heeft een snor en kleine baard en draagt een zwarte jas en grijze muts.

14.45

Meisje (15) vermist in Tilburg

In Tilburg is een 15-jarige meisje vermist. Ze werd vrijdagochtend om 10 uur voor het laatst gezien. Het gaat om een lichtgetint meisje met zwart haar in een staartje. Ze draagt een donkere jas, met daaronder een blauwe Mickey Mouse-trui. Ook zou ze een roze rugzak bij zich hebben.

Update: het meisje is inmiddels terecht, meldt de politie.

14.32

58 kilo vuurwerk gevonden in Tilburg

De politie heeft bij twee huizen in de Tilburgse wijk Groeseind-Hoefstraat een grote hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. In totaal ging het om 58 kilo. Het vuurwerk is vermoedelijk in België gekocht.

Lees hier meer over de gevonden lading

14.11

Twee ongelukken op A58

In korte tijd zijn er twee ongelukken gebeurd op vrijwel dezelfde plek op de A58 bij Moergestel. Richting Eindhoven moet je daarom rekening houden met de nodige vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
13.13

Griekse chauffeur gepakt met drank achter het stuur

Wachten op privacy instellingen...
12.59

Kettingbotsing bij Valkenswaard

Op de A2 bij Valkenswaard is een ongeluk gebeurd. Meerdere voertuigen zijn tegen elkaar gebotst. Richting Eindhoven is er één rijstrook minder open.

Wachten op privacy instellingen...
12.47

Kettingbotsing richting Den Bosch

Verkeer dat via de A2 vanuit Utrecht richting Den Bosch reist, moet rekening houden met grote vertraging op de weg. Dat komt door een kettingbotsing met acht auto's. Er is daar nog maar één rijstrook open. De vertraging loopt op tot boven een uur.

12.31

Botsing tussen auto en bestelbus

Een auto en een bestelbus zijn op elkaar gebotst op de Herselseweg in Lierop. De vrouw en een klein kind uit de auto zijn in de ambulance onderzocht, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Het kindje kreeg als troost een knuffelbeer van de politie. Beide auto's worden weggesleept.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
12.06

Scooterrijder gewond in Uden

Een scooterrijder is vrijdagochtend zwaargewond geraakt, nadat hij op de Moleneindstraat in Uden ten val kwam. Er zou geen ander verkeer bij betrokken zijn. De scooterrijder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van een trauma-arts.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision
11.49

Nieuwe aanhoudingen na explosies Eindhoven

De politie heeft woensdagavond twee mannen aangehouden, die betrokken zouden zijn bij twee explosies bij huizen aan de Antwerpenlaan en de Looierstraat in Eindhoven. Die zorgden begin oktober voor veel schade. Eerder werden al drie andere verdachten gearresteerd.

Meer over de arrestaties lees je hier

11.21

Man betrapt zonder rijbewijs

De politie heeft donderdagmiddag op de Beeklaan in Zundert een 26-jarige man betrapt die zonder rijbewijs in een auto reed. Dat was niet de eerste keer: ook in 2022 kreeg hij daarvoor al eens een proces-verbaal. Dat krijgt hij nu opnieuw. Daarnaast is de man gewaarschuwd, dat bij een volgende keer zijn auto in beslag wordt genomen.

11.10

Alcoholcontrole in Tilburg

Bij een alcoholcontrole aan de Ruckertbaan in Tilburg bleken donderdagavond 5 bestuurders te veel te hebben gedronken. Vier van hen hebben een rijverbod gekregen. Ook even verderop in Goirle liep een 16-jarige scooterrijder tegen de lamp. Ook hij bleek te hebben gedronken. De jongen krijgt een proces-verbaal.

11.06

Burgemeester Woensdrecht sluit drugspand

Burgemeester Adriaansen van de gemeente Woensdrecht heeft vrijdag een bedrijfspand aan de Prins Hendrikstraat in Hoogerheide gesloten. Daar werden onlangs softdrugs gevonden. Het adres kwam naar voren, nadat in een aanhanger bijna 30 kilo softdrugs werden gevonden. In de loods bleek vervolgens nog eens ruim twee kilo te liggen. Het pand wordt voor zes maanden gesloten.

10.36

3900 euro geïnd bij verkeerscontrole

Bij een grote verkeerscontrole op de A2 bij Maarheeze zijn donderdagavond en -nacht in totaal twaalf boetes uitgedeeld. Politieagenten op de motor zetten in totaal 110 bestuurders aan de kant. Er werd uiteindelijk 3900 euro geïnd door de Belastingdienst en twee auto's werden in beslag genomen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
09.46

Fietsster (47) overleden na ongeluk

De 47-jarige vrouw uit Goirle die donderdagochtend door een auto werd aangereden op de kruising van de Lage Wal en de Hoge Wal in Goirle, is in het ziekenhuis overleden. Het ongeluk gebeurde even voor half elf op de parallelweg langs de A58. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Hooge Mierde. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd.

06.38

Rijverbod voor vier bestuurders tijdens alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole aan de Ruckertbaan in Tilburg kregen vier bestuurders een rijverbod opgelegd omdat ze te veel alcohol op hadden. Ze kregen ook een proces-verbaal. Het hoogst gemeten promillage waarde was bijna 0,8. Vanaf een promillage van 0,5 ben je als ervaren bestuurder strafbaar. Bij beginnend bestuurders ligt de grens op 0,2. De alcoholcontrole duurde van kwart voor zes 's middags tot halfelf 's avonds. In totaal moesten ongeveer vijfhonderd bestuurders blazen.

De alcoholcontrole vond plaats op de Rueckertbaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De alcoholcontrole vond plaats op de Rueckertbaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Vijfhonderd bestuurders werden gecontroleerd tijdens de alcoholcontrole aan de Rueckertbaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Vijfhonderd bestuurders werden gecontroleerd tijdens de alcoholcontrole aan de Rueckertbaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
06.27

Wietafval gevonden in bos

Aan de rand van het Leenderbos werden gisteren een paar zakken wietafval gevonden. Die waren daar gedumpt. "Ik snap echt niet dat je dit zo in het bos gooit", verzucht de boswachter op Instagram.

Het drugsafval werd gevonden aan de rand van het Leenderbos (foto: Instagram boswachter Erik).
Het drugsafval werd gevonden aan de rand van het Leenderbos (foto: Instagram boswachter Erik).
01.17

Automobilist botst op tegenligger

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto op een tegemoetkomende auto gebotst op de rijksweg tussen Dorst en Molenschot. De automobilist, die uit de richting van Rijen kwam, raakte met de auto een verkeersheuvel en verloor vervolgens de macht over het stuur. Daarop kon hij de tegemoetkomende auto niet meer ontwijken. Hij raakte hierbij gewond. De bestuurster van de aangereden auto raakte bij het ongeluk niet gewond, maar was wel hevig geschrokken. De politie onderzoekt het ongeluk.

Beide auto's raakten bij de frontale botsing op de rijksweg bij Dorst zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Beide auto's raakten bij de frontale botsing op de rijksweg bij Dorst zwaar beschadigd (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!