Liveblog

112-nieuws: brand appartement Eindhoven • auto ondersteboven langs de weg

26 november 2023 om 13:05 • Aangepast 13 december 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.10

Dit liveblog is gesloten.

23.04

Auto belandt ondersteboven langs de weg

Een automobilist is vanavond met de auto ondersteboven langs de weg terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde op de Bovensteweg in Oosterhout. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er andere weggebruikers bij het ongeluk betrokken waren. Ook is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.

22.30

Brand in appartement Eindhoven

Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn vanavond uitgerukt voor een brand in een appartement aan de Jongemastate in Eindhoven. Ook drie ambulances waren opgeroepen.

Er raakte niemand gewond, wel is er sprake van rook- en waterschade, meldt de brandweer. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens een 112-correspondent zouden er aanwijzingen zijn voor brandstichting.

De bewoner van het huis was op het moment dat de hulpdiensten arriveerden niet thuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.15

Brandbom naar binnen gegooid in woonhuis

Bij een huis aan de Telefoonstraat in Roosendaal is vanavond om kwart over acht een brandbom door het raam naar binnen gegooid. Dat meldt de politie. Het gezin dat er woont, was op dat moment thuis.

Volgens een woordvoerder van de politie is het explosief uiteindelijk in huis afgegaan.

Lees hier meer over de brandbom in Roosendaal.

Het raam waar de brandbom naar binnen werd gegooid (foto: Christian Traets / SQ Vision).
Het raam waar de brandbom naar binnen werd gegooid (foto: Christian Traets / SQ Vision).
19.15

UPDATE - Treinen tussen Eindhoven en Weert rijden weer

Het treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Weert is hervat. Een ree was daar op het spoor terechtgekomen. Het treinverkeer werd tijdelijk stilgelegd. Rond kwart over zeven kwam het treinverkeer weer op gang.

19.05

Man (22) agressief naar hulpverleners

Een 22-jarige man uit Halsteren is gisteravond aangehouden, omdat hij een agent heeft mishandeld. Dat meldt de politie. De man had in eerste instantie medische hulp nodig, maar hij gedroeg zich agressief en ging uiteindelijk door het lint.

De man werd geboeid meegenomen in een ambulance maar hij werd later die avond opnieuw agressief naar hulpverleners. En dat had gevolgen voor hem.

18.43

Bestuurder rijdt ruim 200 km per uur

Op de snelweg A16 bij Breda heeft de verkeerspolitie vanmorgen tussen zes en negen uur een verkeerscontrole gehouden. Zeven bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze 50 kilometer of meer te hard reden. Deze automobilisten moeten ook allemaal verplicht een cursus 'Gedrag en verkeer' volgen. Een van hen reed 202 kilometer per uur.

18.03

Geen treinen door dier op het spoor

Tussen Eindhoven Centraal en Weert rijden geen treinen door een dier op het spoor, dat meldt de NS. Volgens een woordvoerder van ProRail gaat het om een ree. Het dier leefde nog maar zal uit zijn lijden worden verlost. De vertraging duurt tot ongeveer kwart over zeven.

16.50

UPDATE - Steekpartij Roosendaal: mannen kenden elkaar

De man die vanmiddag in een huis in Roosendaal is neergestoken is een 39-jarige man uit die plaats. Een 37-jarige Roosendaler wordt ervan verdacht dat hij de man heeft neergestoken. Volgens de politie kennen de twee elkaar. Het onderzoek naar de zaak is nog niet afgerond.

Hier lees je het complete verhaal over de steekpartij in Roosendaal.

16.16

Intercity's rijden weer tussen Breda en Roosendaal

Tussen Breda en Roosendaal reden tijdelijk minder Intercity's door een defecte trein. Er werd gereden volgens een aangepaste dienstregeling. Om kwart over vier waren de problemen opgelost en reed het treinverkeer weer volgens de normale dienstregeling.

15.00

Man gewond bij steekpartij in Roosendaal

Bij een steekpartij in een huis aan de Brugstraat in Roosendaal is vanmiddag een man gewond geraakt. Alle aanwezigen zijn door de politie uit het huis gehaald. Een man is opgepakt.

De gewonde man is onder begeleiding van politie met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Onder het huis is een horecagelegenheid.

Hier lees je meer over de steekpartij in het huis.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
12.48

Sein- en wisselstoring op het spoor voorbij

De sein- en wisselstoring waardoor er sinds vanochtend vroeg minder Intercity's reden tussen Boxtel en Eindhoven Centraal is sinds kwart voor een 's middags opgelost. Dat is bijna twee uur eerder dan gepland. De vertraging van een kwartier, waarmee reizigers tot nu toe rekening moesten houden, neemt sindsdien af.

12.33

Hond aangereden op A58

Op de snelweg A58 bij Roosendaal is vanochtend een hond aangereden. De dierenambulance heeft het dier van de weg gehaald, meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat. "De politie weet waar het beestje naar toe gebracht is."

De hond werd aangereden op de A58 bij Roosendaal (foto: X/Wis_Ivo).
De hond werd aangereden op de A58 bij Roosendaal (foto: X/Wis_Ivo).
11.54

Auto crasht in Den Bosch

Een automobilist is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk in de Rijzertlaan in Den Bosch. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en raakte vervolgens met de auto een boom aan de linkerkant van de weg. Daarna kwam de auto tegen een geparkeerde auto tot stilstand.

Politie, ambulance en brandweer kwamen naar de Rijzertlaan om eerste hulp te verlenen. De auto stond nog enige tijd met draaiende motor en slippende wielen tegen de boom voordat die kon worden uitgezet. De bestuurder is in de ambulance nagekeken en daarna naar een ziekenhuis gebracht.

De auto raakte bij het ongeluk in de Rijzertlaan in Den Bosch aanzienlijk beschadigd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De auto raakte bij het ongeluk in de Rijzertlaan in Den Bosch aanzienlijk beschadigd (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur in de Rijzertlaan in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur in de Rijzertlaan in Den Bosch (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
11.28

Roemeen gewond bij steekpartij

De zwaargewonde man die rond kwart voor vier 's nachts werd gevonden in de Lindenburghlaan in Steenbergen is een 30-jarige Roemeen. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De man had steekwonden. Agenten hoorden van de gewonde man toen ze naar een horecazaak aan de Pompstraat waren gegaan waar een vechtpartij had plaatsgevonden. Ze verleenden de Roemeen eerste hulp. Daarna is de man in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Lees hier de details over wat er in Steenbergen gebeurd is

11.05

Afrit Dinteloord op A4 is dicht

De afrit Dinteloord van de snelweg A4 van Antwerpen richting Rotterdam is afgesloten. Reden is een spoedreparatie. Waarom die nodig is, is niet bekendgemaakt.

10.45

Man betaalt niet voor eten en drinken

Een 41-jarige Belg is gistermiddag aangehouden in het centrum van Breda. Hij had in een horecazaak tien glazen Duvel gedronken en een hamburger gegeten, maar kon niet betalen. Hij heeft dit al veel vaker gedaan, meldt de politie, en is ook meerdere keren hiervoor veroordeeld. De Belg is vastgezet.

10.22

Automobilist stapelt fout op fout

Een 43-jarige automobilist uit Woudrichem is afgelopen nacht aangehouden, omdat hij autoreed terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De man viel surveillerende agenten op, omdat hij veel te hard reed op de N322 tussen Almkerk en Nieuwendijk. Hij reed met een snelheid van zo'n 160 kilometer per uur, waar 80 het maximum is. Toen hij zijn auto parkeerde in Woudrichem, zagen agenten dat de man amper op zijn benen kon staan. Hij wilde niet meewerken aan een ademtest en sloeg een van de agenten tegen het hoofd. De man is vastgezet.

Lees hier de details over de aanhouding

09.40

Opstootjes in uitgaanscentrum Breda

Drie mensen zijn afgelopen nacht aangehouden na opstootjes in het uitgaanscentrum van Breda. Een 21-jarige Roosendaler was boos nadat hij uit een café was gezet. Toen agenten hem op de Lange Brugstraat aanspraken, beledigde hij hen. In zijn rechter sok vonden de agenten een mes. Een 37-jarige man uit Litouwen werd op de Vismarktstraat opgepakt nadat hij een beveiliger van een horecazaak met de dood bedreigde. Een 53-jarige man uit Made werd aangehouden op de Nieuwe Prinsenkade nadat hij een handhaver tegen het linkeroor sloeg. Dit deed hij toen zijn broer een bekeuring kreeg vanwege wildplassen.

07.11

Sein- en wisselstoring op het spoor

Tussen Boxtel en Eindhoven Centraal rijden minder Intercity's vanwege een sein- en wisselstoring. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier extra reistijd. De NS hoopt dat de treinen op dit traject rond halfdrie vanmiddag weer volgens schema rijden.

07.06

Ongeluk op snelweg A58

De A58 van Tilburg richting Eindhoven was van zeven uur tot halftien vanochtend afgesloten bij Best na een ongeluk. Omdat het niet druk was op de weg bleef de file beperkt tot twee kilometer. Het verkeer werd via de af- en toerit langs de plaats van het ongeluk geleid.

05.00

Brand in huis Boxtel

De brandweer rukte afgelopen nacht uit vanwege een brand in een huis aan de Brede Heide in Boxtel. De melding van de brand kwam rond vier uur binnen bij de hulpdiensten. De brandweer kwam vervolgens met een blusvoertuig en een hoogwerker naar de Brede Heide. Ook de politie was aanwezig, evenals ambulancepersoneel om de bewoners na te kijken vanwege rookinhalatie. Wat er precies in brand stond, is niet bekendgemaakt.

De brandweer kwam vervolgens met een blusvoertuig en een hoogwerker naar de Brede Heide in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer kwam vervolgens met een blusvoertuig en een hoogwerker naar de Brede Heide in Boxtel (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Wat er precies in brand stond in het huis aan de Brede Heide in Boxtel is niet bekendgemaakt. (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Wat er precies in brand stond in het huis aan de Brede Heide in Boxtel is niet bekendgemaakt. (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
04.41

Zwaargewonde man in Steenbergen

In de Lindenburghlaan in Steenbergen is rond kwart voor vier 's nachts een zwaargewonde man gevonden op een bankje. Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en een traumaheli kwamen daarop naar de Lindenburghlaan. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De recherche doet onderzoek. Er was afgelopen nacht nog niemand aangehouden.

23.30

Vrachtwagenchauffeur onder invloed op A59

De bestuurder van een Griekse vrachtwagen is gisteren aangehouden op de A59 bij Made. Agenten zagen hem daar inhalen ondanks het inhaalverbod. Ze besloten de chauffeur te controleren. Toen een agent de cabine inging, werd hij 'bedwelmd door de alcoholwalm die in de cabine en rond de chauffeur hing'. De bestuurder had een promillage van ongeveer 1,7. Bij ervaren bestuurders is een promillage van 0,5 het maximum dat is toegestaan. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen.

De vrachtwagenchauffeur had veel te veel alcohol op (foto: X verkeerspolitie ZWB).
De vrachtwagenchauffeur had veel te veel alcohol op (foto: X verkeerspolitie ZWB).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!