Tot 8 uur geen treinen tussen Boxtel en Tilburg: 'Daarna nog dagen hinder'

30 november 2023 om 22:41 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
nl
Vanwege een botsing tussen een trein en een paardentrailer op een spoorwegovergang bij Boxtel rijden er vrijdag tot zeker acht uur 's ochtends geen treinen op het traject Boxtel-Tilburg. Spoorwegbeheerder ProRail zegt dat de schade aan het spoor zo groot is dat er ook daarna nog dagen hinder zal zijn. Het is onduidelijk wanneer de treinen weer volgens de normale dienstregeling op het traject kunnen rijden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Er zijn honderden dwarsliggers op het spoor bij de Boxtelse wijk Tongeren beschadigd, meldt ProRail aan Omroep Brabant. “Die zullen allemaal gerepareerd moeten worden. Daar gaan we vannacht mee aan de slag, maar wij hebben er langer voor nodig om alles te repareren", meldt een woordvoerder.

Vrijdagochtend hoopt ProRail meer duidelijkheid te hebben over wanneer we de normale dienstregeling kan worden hervat. "Op korte termijn zal het treinverkeer in elk geval veel hinder ervaren op het traject. Er gaan waarschijnlijk dagen overheen voordat de treinen op het traject weer normaal kunnen rijden."

Botsing
Op de spoorwegovergang is een losgeschoten paardentrailer donderdagavond door een trein geraakt. De bestuurder van de auto is daarbij zwaargewond geraakt. Een van de twee paarden in de trailer is overleden.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Laura redde een van de paarden die uit de trailer wist te springen

De eigenaar probeerde de paarden uit de trailer te redden en raakte zwaargewond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!