'Gouden pik' Louis van Gaal helpt Guus bij plannen laatste Groots-concerten

3 december 2023 om 10:55 • Aangepast 15 december 2023 om 02:04
nl
Het plannen van zijn laatste reeks Groots-concerten levert Guus Meeuwis heel wat hoofdbrekens op. Traditiegetrouw vinden de concerten in juni plaats. Deels overlappend met de speeldata van Oranje op het EK voetbal. De Tilburger krijgt hulp uit onverwachte hoek om alles rond te krijgen, zo blijkt uit een filmpje dat hij deelt op Instagram. Niemand minder dan oud-bondscoach Louis van Gaal is zijn redder in nood.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Hebben wij nu dezelfde loting gezien, Guus", vraagt Van Gaal aan de zanger die met de handen in het haar voor een planbord staat met daarop de al aangekondigde concertdata van 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 juni volgend jaar.

Van Gaal stuurt de zanger weg om een kopje koffie te halen en vervolgens gaat hij aan de slag. De 'Groot(s)meester' is er snel uit. Hij heeft een extra concert geplakt tussen de shows van 22 en 23 juni.

En wanneer Guus weer samen met hem bij het planbord staat, komt er nog een gouden sticker bij op het bord. "Je weet wat ze over me zeggen he, Guus?" Waarmee de oud-bondscoach verwijst naar de uitdrukking dat hij een 'gouden pik' heeft vanwege zijn gelukkige hand van wisselen bij Oranje.

"To be continued."

"Ik zou d'r nog maar eentje bij doen", adviseert de oud-bondscoach met een grote glimlach en hij plakt de gouden sticker tussen de concerten van 21 en 22 juni. "Why, not!? Geniaal", concludeert Guus.

Wanneer en hoe laat de extra concerten precies zijn, was niet meteen duidelijk. "To be continued", hield de zanger de spanning erin. Maandagochtend bracht hij duidelijkheid en kondigde hij de laatste twee extra Groots-concerten aan. Dit op dinsdag 25 en woensdag 26 juni volgend jaar.

"Lach op m'n gezicht, brok in mijn keel."

De show die 26e juni is dan het allerlaatste Groots-concert ooit. Iets waar Guus al even bij stilstaat: "Het licht op die bewuste woensdag met elkaar écht uitdoen: daar moet ik me mentaal denk ik even heel goed op voorbereiden. Terwijl ik dit schrijf zit ik al met een lach op m’n gezicht maar ook met een brok in m’n keel."

Oranje speelt op 16, 21 en 25 juni zijn EK-groepswedstrijden in Duitsland. Hoe Guus zijn concerten en de wedstrijden van Oranje combineert, wordt later duidelijk.

De post op instagram waarin Louis van Gaal Guus Meeuwis te hulp schiet:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.