Video

Pizzawagen gestolen tijdens bezorging, dief ramt auto's in België

3 december 2023 om 10:46 • Aangepast 15 december 2023 om 02:04
nl
De bestelwagen van een pizzeria waarmee zaterdagavond auto's zijn geramd in België, is even daarvoor in Etten-Leur gestolen. De dief ging er mee vandoor, toen een bezorger een bestelling afleverde. Dat zegt Ahmed Ibrahim, de eigenaar van Pizzeria Toscana. "Dit was echt schrikken voor mijn collega. Waarom doet iemand zoiets?" Sommige klanten uit Etten-Leur willen door het hele gebeuren geen eten meer bij de zaak bestellen en daar baalt Ibrahim van.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de eigenaar van de pizzeria is de bezorger waarvan de auto is gestolen goed opgevangen. “Het is al moeilijk om aan personeel te komen en dan gebeurt dit. Hij is gelukkig niet gewond geraakt.” De eigenaar heeft zaterdag al snel aangifte kunnen doen, omdat de politie toevallig in de buurt was, zo zei hij.

Vrij snel na de diefstal, die rond elf uur werd gepleegd, kreeg de eigenaar verschillende telefoontjes van mensen die zijn bestelwagen zagen rijden. Nog wat later werd hem duidelijk wat er met zijn auto was aangericht. Op de snelweg E19 in de richting van Antwerpen botste de autodief bewust tegen andere wagens.

"Een gek die mensen aan het rammen was."

Eén van de bestuurders van de auto's die werden aangereden, noemt de bestuurder in de Belgische krant Gazet van Antwerpen ‘gewoon een gek die mensen aan het rammen was.’ Hij weet zeker dat de aanrijdingen bewust zijn veroorzaakt: “Die man had blijkbaar een valhelm op, dat toont de intentie.”

De pizzawagen is na een botsing op de snelweg bij Brasschaat over de kop geslagen en gecrasht. De bestuurder is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. Agenten hadden de wagen in het vizier, omdat het voertuig als gestolen stond geregistreerd. Zowel de Nederlandse als Belgische politie kon nog niet reageren.

"We hebben niks verkeerd gedaan."

Mensen uit de omgeving denken nu dat de bezorger van de pizzeria degene is die de ongelukken heeft veroorzaakt. "Ze denken nu dat onze bezorgers als gekken rijden. Ik heb zelfs een mailtje gekregen van iemand die zei dat ze daarin geen eten meer bij ons wil bestellen. Dat is jammer, we hebben niks verkeerd gedaan", reageert Ibrahim.

Ondertussen zit de pizzeria-eigenaar met een enorm geschrokken collega en een forse schadepost. Door de aanrijdingen lijkt zijn bestelwagen total loss. De eigenaar: “We zullen uiteraard proberen de schade op hem te verhalen. Dat zal nog wel even duren, omdat hij naar een ziekenhuis is gebracht en is aangehouden.”

Bekijk hier beelden van de vernielde pizzawagen:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!