Video

Ravage snelweg: dief pizzawagen blijkt oplichter en bekende van de politie

3 december 2023 om 12:00 • Aangepast 15 december 2023 om 02:03
nl
De man die zaterdagavond een bestelwagen van een pizzeria in Etten-Leur stal, heeft even daarvoor in de brasserie van een hotel in het dorp gegeten en gedronken zonder te betalen. Met de gestolen bestelwagen veroorzaakte hij later op de avond zeven aanrijdingen op de snelweg E19 in België. Volgens een woordvoerder van de politie is de verdachte een bekende van de politie. De man is 31 en komt uit Halsteren. Hij ligt ernstig gewond in een ziekenhuis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Rond half acht zaterdagavond kregen we de melding dat iemand niet wilde afrekenen nadat hij had gegeten en gedronken in het restaurant van het Wellness-hotel Trivium”, vertelt de woordvoerder van de politie. “De man werd verzocht het hotel te verlaten en stelde zich niet bepaald vriendelijk op. Hij maakte een verwarde indruk. Zo staat hij ook bij ons bekend: als iemand met onbegrepen gedrag.”

Een medewerker van het hotel bevestigt de lezing van de politie. De man is een psychiatrisch patiënt, die zich intimiderend gedroeg en zich rokend ophield in de lobby van het hotel, zo werd tegen Omroep Brabant gezegd. Daarna bestelde hij veel eten in de brasserie van het hotel en werd hij buiten gezet toen hij niet wilde betalen. Vervolgens probeerde hij, ondanks een 'locatieverbod', verscheidene keren het hotel binnen te komen, waarna de deur voor hem slot op ging.

“Enige tijd later werden we gebeld", gaat de woordvoerder van de politie verder, "omdat bij hetzelfde hotel een pizzabezorger had verteld dat zijn wagen was gestolen”, gaat de woordvoerder verder. “Waarschijnlijk toen hij daar of in de buurt een bestelling had afgeleverd. Dezelfde man die het hotel was uitgestuurd, heeft blijkbaar een tijdje rondgehangen om toe te kunnen slaan. Die ging er met de wagen vandoor.”

Verdachte ernstig gewond
De eigenaar van de wagen heeft meteen aangifte gedaan. Daarna werd ook de politie in België op de hoogte gesteld van de diefstal. "Vanuit België hoorden we later op de avond dat de bewuste wagen op de snelweg E19 in België zeker zeven aanrijdingen heeft veroorzaakt. Hierbij zijn enkele mensen lichtgewond geraakt; de bestuurder van het gestolen voertuig liep ernstig letsel op.”

De woordvoerder verwacht dat de ongelukken zullen worden afgehandeld door de Belgische politie, omdat die allemaal in België zijn veroorzaakt. De diefstal van de pizzawagen komt wél op het bordje van de Brabantse politie te liggen.

Ondertussen zit de pizzeria-eigenaar met een enorm geschrokken collega en een forse schadepost. Door de aanrijdingen lijkt zijn bestelwagen total loss. “We zullen uiteraard proberen de schade op de dief te verhalen", zegt eigenaar Ahmed Ibrahim. Ook baalt hij ervan dat klanten nu mogelijk negatief over de bezorgers van zijn zaak gaan denken.

De Belgische politie kan hier niets aan toevoegen, het parket in Antwerpen is onbereikbaar.

Bekijk hier de beelden van de ravage die de man aanrichtte:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!