Liveblog

112-nieuws: ongeval op vluchtstrook A27 • fietser geraakt door truck

7 december 2023 om 06:18 • Aangepast 16 december 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.06

Auto van achteren aangereden op vluchtstrook A27

Bij een ongeval op de A27 bij Raamsdonksveer is vanavond rond acht uur een bestuurder van een auto gewond geraakt. Volgens getuigen stond het voertuig stil op de vluchtstrook en werd het van achter aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer is door de brandweer en ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen is door het ambulancepersoneel onderzocht. Het ongeval gebeurde in de richting naar Breda. Een rijstrook ging tijdelijk dicht waardoor er een file ontstond.

Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision

20.29

Chauffeur onder invloed van de snelweg geplukt

Op de A58 ter hoogte van Oirschot is vanochtend een automobilist aangehouden. De bestuurder viel agenten op omdat hij onnodig links bleef rijden. Bovendien had de man ook een telefoon in zijn hand. Tijdens de controle bleek de 29-jarige man uit Tilburg onder invloed van alcohol en drugs te zijn.

20.19

Overstekende auto komt na botsing in greppel terecht

Op de Hoevense Klamp in Milheeze is omstreeks kwart over zeven vanavond een auto met aanhanger gebotst op een andere auto die net de weg overstak. De auto met aanhanger, die vanuit Deurne naar Stevensbeek onderweg was, kon een botsing niet meer voorkomen. Het andere voertuig kwam door de klap in een greppel terecht. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder die met zijn auto in de greppel belandde onderzocht maar het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto’s worden afgesleept.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
19.50

Treinverkeer van en naar Tilburg hervat

Er rijden vanaf kwart voor acht vanavond weer treinen van en naar Tilburg. Het treinverkeer lag bijna drie uur stil omdat er een verdachte rugzak was gevonden op het NS-station. Uit voorzorg werd daarop al het treinverkeer stilgelegd en reizigers geëvacueerd. Na onderzoek door de politie bleek dat de achtergelaten rugzak ongevaarlijk was.

Lees hier hoe treinzreizigers in de kou moesten wachten

Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
19.31

Politie neemt auto in beslag na zoveelste bekeuring

De politie heeft in Den Bosch de auto van een 28-jarige Poolse bestuurster in beslag genomen. De vrouw woont al lange tijd in Nederland, maar ondanks meerdere bekeuringen bleef ze in haar Poolse auto rijden. In Nederland mag je niet rondrijden in een met een buitenlands kenteken en daarom heeft ze opnieuw een boete gekregen. De auto is in beslag genomen en de rechter beslist wat ermee gaat gebeuren.

17.24

Geen treinen van en naar station Tilburg door verdachte tas

Er rijden sinds een uur of vijf geen treinen van en naar station Tilburg. Aanleiding is een verdachte tas die op perron 2 is achtergelaten. Specialisten van de politie zijn naar het station gekomen om onderzoek te doen.

Het ontruimde NS-station in Tilburg
Het ontruimde NS-station in Tilburg
16.27

Ernstige aanrijding tussen fietser en vrachtwagen

Op de Asteriastraat in Tilburg is vanmiddag rond drie uur een man op een fiets door een vrachtwagen aangereden. Dat gebeurde op de plek waar het fietspad ophoudt en overgaat op de rijbaan. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Er is een traumahelikopter geland om eerste hulp te bieden. Daarna is de gewonde fietser met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De polite doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Boa's van de gemeente zijn ingezet om het verkeer te regelen op industrieterrein Vossenberg. Volgens een 112-correspondent staan op de straat flinke remsporen van de vrachtwagen.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
Foto: Toby de Kort / SQ Vision
15.18

Drie rijstroken A2 dicht na ongeval

Op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven zijn bij knooppunt Ekkersweijer drie rijstroken gesloten na een ongeval. Dat gebeurde rond kwart over drie. Volgens Rijkswaterstaat loopt de vertraging voor het verkeer op tot bijna een half uur. Verkeer kan omrijden via Tilburg over de A65 en de A58.

Wachten op privacy instellingen...

15.03 – Bezorgbusje van Albert Heijn in de sloot
Op het Broederspad in Haaren is een bezorger van Albert Heijn met zijn bestelbus de sloot ingereden. De bus moet uit de sloot worden getrokken of getakeld. De bezorger zegt dat hij de aanwijzingen van het navigatiesysteem volgde. Dat zou volgens buurtbewoners kunnen kloppen, want er stranden vaker voertuigen op het doodlopende pad door onjuiste navigatie. De buurt heeft eerder al bij de gemeente aangedrongen op maatregelen.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
13.30

Zwaargewonde bij ongeval

Op de Rietveldenweg in Den Bosch zijn aan het einde van de ochtend twee auto's op elkaar gebotst. Een oudere man raakte daarbij ernstig gewond. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was na het ongeval gedeeltelijk afgesloten. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.35

Botsing in Breda

Op de kruising van de Hoge Mosten met de Lage Mosten in Breda zijn zojuist twee auto's op elkaar gebotst. Er vielen geen gewonden. De schade aan beide voertuigen bleek zo groot dat ze moesten worden getakeld.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.18

Auto in sloot

Een auto is vanochtend van de weg geraakt en in de sloot beland aan de Kapelweg in Boxtel. Dat gebeurde nabij de spoorwegovergang waar vorige week donderdag nog een paard om het leven kwam en een man zwaargewond raakte. Het voertuig is inmiddels getakeld.

Overigens is de bestuurder bekend bij de politie. Die had een briefje achtergelaten op het raam van de auto met daarop de tekst 'niets aan de hand'.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.00

Dichte mist en gladheid zorgt voor files

Vanwege de mist en de gladheid wordt er langzamer gereden. Op de Brabantse wegen staat het verkeer op verschillende plekken vast.

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven staat een lange file ter hoogte van knooppunt Leenderheide. Op de A50 van Eindhoven naar Arnhem is een ongeluk gebeurd bij de Ravenstein, dat zorgt voor veel vertraging.

Ook op de A67 richting Eindhoven staat een file. In het westen van Brabant staat het verkeer stil op de A58 van Breda naar Tilburg, tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch.

Hier lees je meer over de situatie op de weg.

06.30

Plaatselijk dichte mist en gladheid

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege gladheid en plaatselijk dichte mist. In Brabant is op sommige plekken minder dan 200 meter zicht door de mist. Weggebruikers kunnen hier last van hebben. Het advies is om langzamer te rijden en grotere afstand te houden tot andere weggebruikers.

Wachten op privacy instellingen...
00.20

Scooterrijder botst op geparkeerde auto's

Een man op een scooter is afgelopen nacht tegen zeker drie geparkeerde auto's gebotst op de Zeelsterstraat in Eindhoven.

Meerdere ambulances kwamen naar het ongeval, net als politie en een mobiel medisch team. De bestuurder was in eerste instantie niet aanspreekbaar. Hij is na behandeling in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto's langs de weg raakte beschadigd.

De bestuurder zou meerdere botbreuken hebben opgelopen, aldus de politie ter plaatse. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, wordt onderzocht. De politie is op zoek naar camerabeelden van beveiligingscamera's of deurbellen met camera in de omgeving. De weg werd na het ongeluk ongeveer een uur afgesloten.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
05.35

Treinverkeer hervat tussen Den Bosch en Eindhoven

Er rijden weer treinen volgens het normale schema tussen Den Bosch en Eindhoven, dat meldt de NS. Gisteren lag rond zes uur het spoor plat na een aanrijding bij een spoorwegovergang in Boxtel. Dat ongeval tussen een trein en personenauto gebeurde kort voor zes uur in de avond.

De treinpassagiers konden overstappen op een andere trein. De bestuurder van de auto, een vrouw van 74 uit Tilburg, bleef ongedeerd.

Lees hier meer over de aanrijding op de spoorwegovergang in Boxtel

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!