Dichte mist en gladheid zorgen voor files in heel Brabant

7 december 2023 om 07:02 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
nl
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist. Er is code geel afgekondigd, op sommige plaatsen in Brabant is het zicht minder dan 200 meter. Ook is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Vanwege de mist en de gladheid wordt er langzamer gereden. Op de Brabantse wegen staat het verkeer op verschillende plekken vast.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven staat een lange file bij knooppunt Leenderheide. Op de A50 van Eindhoven naar Arnhem is een ongeluk gebeurd bij de Ravenstein, dat zorgt voor veel vertraging.

Ook op de A67 richting Eindhoven staat een file. In het westen van Brabant staat het verkeer stil op de A58 van Breda naar Tilburg, tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch.

Strooien
Code geel geldt voor heel het land, volgens het KNMI is het vooral in het zuiden van het land plaatselijk erg mistig.

Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies hebben sinds woensdagavond veel strooiwagens laten rijden. In de loop van de ochtend wordt verwacht dat de gladheid afneemt, dan komt de temperatuur boven het vriespunt. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt ook de dichte mist, meldt het KNMI.

Mistlichten
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om waar nodig hun rijstijl aan te passen. Weggebruikers mogen bij dichte mist hun mistlicht gebruiken. Als het zicht minder is dan 200 meter, mag het mistlicht aan de voorkant aan. Is het zicht minder dan 50 meter, dan mag ook het mistlicht aan de achterkant aan.

Vliegverkeer op Eindhoven Airport ondervindt geen last van de mist. Op de website is te zien dat de meeste vluchten volgens schema vliegen.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Heel dichte mist, maar alleen op sommige plekken: zo komt dat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!