Liveblog

112-nieuws: scooter botst op lantaarnpaal • overval tankstation mislukt

10 december 2023 om 22:44 • Aangepast 22 december 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.40

Scooterrijder gewond na harde botsing tegen lantaarnpaal

Een scooterrijder is vanavond rond kwart voor tien gewond geraakt, nadat hij tegen een lantaarnpaal was gebotst in Tilburg. Dat gebeurde op het fietspad langs de Dr. Hub van Doorneweg op het industrieterrein. De klap was zo hard, dat de lantaarnpaal omviel.

Politie, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen. De heli landde uiteindelijk niet. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
22.30

Beginnend bestuurder rijdt met 100 kilometer per uur door Tilburg

Een beginnend bestuurder is zijn rijbewijs alweer kwijt, omdat hij met meer dan 100 kilometer per uur door Tilburg reed. Dat meldt de verkeerspolitie Zeeland West-Brabant op Instagram. De bestuurder reed in een huurauto. Omdat hij geen geldig huurcontract kon laten zien, is de auto door de politie meegenomen. De eigenaar kan het voertuig bij het bureau ophalen.

21.28

Man (20) fietst zonder licht op de A59

Een twintigjarige man uit Polen is zondagavond door de politie van de A59 gehaald. De man reed op zijn fiets over de snelweg, zonder verlichting. Bij de meldkamer kwamen meerdere telefoontjes binnen van bezorgde automobilisten. Het gebeurde zondagavond allemaal rond de klok van half negen.

19.23

Overval op tankstation mislukt, medewerker vlucht magazijn in

Een medewerker van een tankstation aan de Eindhovenseweg in Geldrop is vanavond het magazijn in gevlucht, om zo te ontsnappen aan een overvaller. Dat meldt de politie.

Een jongen liep het tankstation binnen en dreigde met een vuurwapen of iets wat op een vuurwapen lijkt. Daarop vluchtte de medewerker van de pomp naar het magazijn. De overvaller ging er zonder buit vandoor.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
19.18

Brand in ouderenwoning in Zeeland

De brandweer is aan het begin van de avond groots uitgerukt voor een brand in ouderenzorginstelling Compostella in Zeeland. De brand woedde in één van de woningen in het complex aan het Franciscushof. De brandweer schaalde meteen op naar een middelbrand, waarop ook de brandweer uit het naastgelegen Uden in actie kwam. Achteraf viel de brand mee, meldt een 112-correspondent.

Een ambulance kwam ter plaatse, maar de hulpverleners hoefden niet in actie binnen te komen.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
19.07

Auto vliegt van talud en eindigt in weiland

Een auto is vanavond rond tien voor zes van de weg geraakt en uiteindelijk in een weiland tot stilstand gekomen in Etten-Leur. Het ongeluk gebeurde aan de Zevenbergseweg. Nadat de auto van de weg raakte, reed hij van het talud af, vloog over een fietspad en sloot en kwam in het weiland tot stilstand. Niemand raakte gewond. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto uit het weiland getakeld.

De bestuurder bleek niet onder invloed te zijn dan drank of drugs, meldde de wijkagent van Breda Zuid-West op Instagram. "De bestuurder was aanspreekbaar en had wonder boven wonder geen letsel."

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.03

Oudere man ernstig gewond na aanrijding met auto

Een oudere man is zondagavond tijdens een wandeling ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Liessel. Het ongeluk gebeurde aan de Eikenlaan in het buitengebied van het dorp. De klap moet flink zijn geweest: van de voorruit van de auto is niets meer over en er zit een deuk in het dak.

17.46

Kind aangereden door auto in Breda

Een kind is op de Doelen in Breda aangereden door een auto. Het kind stak de straat over en werd geraakt, maar de verwondingen leken mee te vallen. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
16.33

Geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg

Tussen Den Bosch en Tilburg rijden geen Intercity-treinen. Dat komt door een wisselstoring. De NS meldt dat de problemen tot ongeveer zeven uur vanavond duren.

15.14

Verwarde man gooit met mes en bedreigt agent met de dood

In een Jumbo in Etten-Leur heeft een verwarde man vanmiddag een wijkagent met de dood bedreigd. Zaterdag had de verdachte ook al een mes gegooid naar het supermarktpersoneel. Hij wist toen alleen te ontkomen. De man is in de boeien geslagen en aangehouden voor bedreiging.

12.45

Automobilist ramt lantaarnpaal, belandt tegen boom en neemt de benen

Een automobilist heeft aan het eind van de ochtend op de Ambrosiusweg in Waalwijk eerst een lantaarnpaal geramd om vervolgens met de achterkant van zijn auto tegen een boom tot stilstand te komen. De bestuurder nam na het ongeluk de benen. De politie is naar hem op zoek. Onduidelijk is of hij gewond is geraakt en of er nog meer mensen bij hem in de auto zaten.

Kinderen die het ongeval zagen gebeuren waarschuwden volgens onze 112-correspondent de hulpdiensten. Ze kregen hiervoor van de brandweer een zogenoemd troostbeertje.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
12.35

Verloren voorwerpen langs de snelweg

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft het vandaag druk met verloren voorwerpen langs de snelweg. Eerst vond hij langs de A65 bij knooppunt Vught een ladder in de middenberm en even later viste hij op de A59 bij Maliskamp een visnet van de weg.

Foto: Weginspecteur Robert van RWS.
Foto: Weginspecteur Robert van RWS.
Foto: Weginspecteur Robert van RWS.
Foto: Weginspecteur Robert van RWS.
12.20

Ongeluk op de A50 zorgt voor problemen

Een ongeluk met een auto op de A50 voor Ravenstein zorgt aan het begin van de middag voor een file in de richting Oss. De berger is druk met de afwikkeling van het ongeluk. Wanneer je richting Oss wilt, moet je rekening houden met een half uur extra reistijd.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
12.05

Dodelijk slachtoffer schietpartij Oss is man van 23 uit die plaats

De man die gisteravond omkwam nadat er werd geschoten in een appartement aan de Hertewissel in Oss is een man van 23 uit die plaats. Dat meldt de politie vanochtend. In de zaak zijn twee vrouwen van 36 en 31 jaar uit Oss aangehouden. De politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij.

Het slachtoffer werd zaterdag aan het eind van de avond door agenten dood gevonden in het appartement. Dit nadat bij de politie de melding binnenkwam dat er in het appartement zou worden geschoten.

Er blijven veel vragen over de zaak: de politie houdt alle scenario's open, zo geeft ze aan

11.05

Politie houdt twee inbrekers aan

Twee mannen zijn vannacht in Putte aangehouden op verdenking van het inbreken in een huis in het grensdorp. De verdachten zijn een man van 31 uit Tilburg en een 56-jarige man uit Roemenië. Kort voor één uur 's nachts kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak in een huis aan de Putseweg.

Toen agenten poolshoogte namen, zagen ze een man terug het huis in vluchten. Even later toen er meerdere agenten waren, werd het huis doorzocht en stuitte de politie op twee mannen die niet in het huis hoorden te zijn. Het duo werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

In het huis bleken spullen, waaronder de meterkast, te zijn vernield. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie en moest Enexis eraan te pas komen om de stroom af te sluiten. Hierdoor zaten meerdere huizen even zonder stroom. De twee verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verhoord, zo laat de politie weten.

10.30

Steigerplaten losgeslagen door de wind

De brandweer moest vanochtend in actie komen nadat de wind vat kreeg op een aantal platen van een bouwsteiger aan het Raadhuisplein in Rijen. De platen raakten los en dreigden naar beneden te vallen. De politie zette het gebied rond de steiger af waarna de brandweer de losse platen op een veilige manier naar beneden bracht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
09.50

Politie gaat uit van opzet bij autobrand in Vlijmen

Bij de autobrand aan de Spaaklaan in Vlijmen vanochtend vroeg lijkt het volgens de politie inderdaad te gaan om brandstichting. Dat laat een woordvoerder aan Omroep Brabant weten. De politie bekijkt camerabeelden en doet later vandaag buurtonderzoek. De politie geeft aan dat twee auto's volledig zijn uitgebrand en dat twee auto's lichte schade opliepen. Op foto's van onze 112-correspondent is echter te zien dat een derde auto ook fors beschadigd raakte.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
09.40

Mannen uit Oss maken het erg bont op de weg in Breda

Een 29-jarige automobilist uit Oss en zijn 27-jarige bijrijder maakten het vanochtend vroeg in Breda wel heel bont. Op de Nieuwe Bedase Baan werd de bestuurder bij een controle betrapt op veel te hard rijden. Hij reed bijna honderd kilometer te hard. Ook bleek dat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Bovendien had hij geen rijbewijs. Zijn bijrijder die hem even later op kwam halen, bleek ook te hebben gedronken.

Omdat zijn bijrijder ook had gedronken gaf hij in eerste instantie bij de controle aan dat hij achter zou blijven om zich op te laten halen. Even later meldde de bijrijder, ook een man uit Oss, zich echter toch met de auto op het bureau in Oosterhout om zijn beschonken vriend op te halen. De bijrijder bleek wel in het bezit van een rijbewijs, maar omdat ook hij had gedronken, werd dit direct ingenomen.

De mannen liepen vanochtend vroeg tegen de lamp

08.50

Nieuwe dienstregeling NS ingegaan

De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf vandaag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en in het weekend elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

Wat de belangrijkste veranderingen op het spoor in Brabant zijn lees je hier

08.45

Loslopende schapen in Leende

De politie in Leende moest vannacht in actie komen na een melding van loslopende schapen daar. In een weiland zonder omheining troffen agenten inderdaad een grote kudde schapen aan. De agenten belden met de eigenaar en die gaf aan naar Leende te komen om de situatie op te lossen.

Beeld: Instagram Politie_Cranendonckheezeleende.
Beeld: Instagram Politie_Cranendonckheezeleende.
08.15

Fikse boete voor bestuurder van busje met aanhanger

Op de A2 mag je op bepaalde tijdstippen 130 kilometer per uur rijden. Dat geldt alleen niet wanneer je een aanhangwagen achter je busje hebt hangen. Een automobilist die niet in de EU woont, kwam daar gisteravond laat ergens op de A2 in Oost-Brabant op een harde manier achter. Hij moest de boete die hij kreeg meteen betalen. Deze was met 413 euro niet mals. Een en ander wordt gemeld door de Verkeerspolitie Oost-Brabant.

Foto: Instagram Verkeerspolitie Oost-Brabant.
Foto: Instagram Verkeerspolitie Oost-Brabant.
08.00

Geschoten in appartement in Oss, man overleden

In een appartement aan de Hertewissel in Oss is gisteren aan het eind van de avond een man dood gevonden. Dit nadat er was geschoten. Wat er precies is gebeurd en of er sprake is van een misdrijf, is vanochtend nog niet duidelijk. Dit wordt door de politie nog onderzocht. De politie werd rond tien uur gisteravond gealarmeerd.

"We houden rekening met meerdere scenario's. Onze specialisten van Forensische Opsporing doen onderzoek in de woning", liet de politie vannacht weten. Het appartement is onderdeel van een klein complex van zo'n veertig appartementen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
07.05

Auto's in vlammen op in Vlijmen

Meerdere auto's zijn vanochtend vroeg aan de Spaaklaan in Vlijmen uitgebrand. De melding van de brand kwam iets na vijf uur bij de brandweer binnen. Toen de brandweer op de plek van de melding aankwam, stonden twee auto's al volledig in brand. Een derde auto raakte zo beschadigd dat ook dit voertuig volgens onze 112-correspondent als verloren moet worden beschouwd.

Ook een vierde auto liep schade op, maar in dit geval lijkt de schade mee te vallen. Vermoedelijk heeft de harde wind de brand extra aangewakkerd. De politie houdt rekening met brandstichting.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
05.30

Auto belandt op zijn kop

Een automobilist is vanochtend vroeg op de Europaweg (A270) bij Helmond met zijn auto op zijn kop beland. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en belandde vervolgens met zijn auto op zijn kop op de weg.

De man kon volgens onze 112-correspondent zelf uit zijn auto komen. Hij is uit voorzorg nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel werd hij na het ongeluk door de politie meegenomen naar het bureau. Dit voor een ademanalyse, de man bleek onder invloed van alcohol. De lantaarnpaal brak door de klap af.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
03.25

Gewonden bij ongeluk op de A58

Twee automobilisten zijn vannacht gewond geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Roosendaal. Door onbekende oorzaak botsten een busje en een auto op de snelweg op elkaar.

Het busje kwam na de botsing op zijn zijkant in een sloot terecht. De auto kwam verderop op de vluchtstrook tot stilstand. Verschillende hulpdiensten kwamen naar de snelweg. De twee automobilisten zijn volgens onze 112-correspondent met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!