Drugslab in natuursteenhandel: celstraffen tot acht jaar

11 december 2023 om 15:40 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
Een 44-jarige man uit Aarle-Rixtel krijgt zes jaar celstraf nadat er in een natuursteenhandel aan de Van Kuppenveldweg in Asten een drugslab werd ontdekt. Hij was mede-eigenaar van dit bedrijf. Een 37-jarige man uit Eersel kreeg van de rechtbank in Den Bosch zeven jaar cel en een 59-jarige man uit Venlo acht jaar. Volgens de rechter in Den Bosch vormden zij een criminele bende, die zich bezighield met de productie van harddrugs.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 44-jarige man uit Aarle-Rixtel gebruikte zijn natuursteenhandel als dekmantel. Hij had bovendien een verboden vuurwapen in bezit. De andere mede-eigenaar uit Asten was totaal niet op de hoogte van de criminele handel en wandel van zijn ex-compagnon. Deze laatste is dan ook nooit in beeld geweest als verdachte en van alle schuld vrijgepleit door het Openbaar Ministerie.

Tijdens de zitting liet de officier van justitie al weten dat de ex-compagnon uit Aarle-Rixtel zijn Astense mede-eigenaar voor de gek heeft gehouden en hem in grote problemen heeft gebracht.

De drie mannen werden in november 2020 aangehouden nadat de politie eerder het bedrijf in Asten had doorzocht. Ze waren ook betrokken bij drugslabs in Venray en Venlo. Hier werd onder meer amfetamine gemaakt. Het drugsafval werd in een natuurgebied gedumpt en daarom moet het drietal de gemeente Venlo en een natuurstichting ruim 140.000 euro schadevergoeding betalen.

Alle drie de verdachten zijn eerder al eens veroordeeld voor drugsmisdrijven. De man uit Aarle-Rixtel liep nog in een proeftijd. Hij moet nu een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van twee maanden alsnog uitzitten.

Volgens de rechtbank hebben allen een actieve rol gespeeld in de drugsbende. Zo stelde de man uit Aarle-Rixtel zijn natuursteenhandel en zijn bedrijfsbus beschikbaar. Zijn handlangers maakten zich schuldig aan het witwassen van grote sommen crimineel geld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!