Video

Schietpartij bij sportschool in Breda, dader nog niet gepakt

12 december 2023 om 14:18 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
In Breda is dinsdagmiddag rond half twee op een auto geschoten. De wagen stond geparkeerd voor een gebouw aan de Druivenstraat waar onder meer een sportschool is gevestigd. In de auto zaten twee mensen. Een aantal kogels ketste af op het gebouw. Niemand raakte gewond, zo meldt de politie. Woensdagochtend laat de politie weten dat een grote zoekactie naar de schutter nog niks heeft opgeleverd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens onze verslaggever is er zeven keer geschoten bij de sportschool, waaronder op de wagen, een Audi met Pools kenteken. Er zitten vier kogelgaten in de auto en drie in een raam van de sportschool.

De politie heeft via Burgernet mensen gevraagd uit te kijken naar een donkergetinte man van zeventien tot twintig jaar oud. Hem niet zelf benaderen, zo wordt aangeraden.

De jongeman is mogelijk weggerend na de schietpartij. Hij is 1,75 tot 1,90 meter lang, droeg een zwarte jas met hoodie en een grijze trainingsbroek.

De politie zoekt met man en macht naar de verdachte(n). Er zijn zeker tien politiewagens en een pantserwagen ingeschakeld. "Hoe langer het duurt tot we hem vinden, hoe kleiner de kans dát we hem vinden", zegt de politie. Samen met de Dienst Speciale Interventies (DSI) zijn agenten naar hem op zoek. De Oosterhoutseweg was afgesloten, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!