Zet alle kerstversiering buiten goed vast want het gaat waaien

16 december 2023 om 13:00 • Aangepast 22 december 2023 om 02:01
nl
"Zorg dat alle kerstversiering buiten goed vastzit want het gaat stevig waaien", zegt weerman Johnny Willemsen van Weerplaza. "De komende dagen moet je echt genieten van het zachte en droge winterweer. Vanaf dinsdag gaat het regenen en zeker donderdag en vrijdag voor kerst gaat het stevig waaien. En nee, het wordt geen witte kerst."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De komende dagen hebben we in Brabant rustig winterweer. De temperatuur zal overdag schommelen tussen de vijf en acht graden. In de nacht gaat het nét niet vriezen. Het koudste is het in het zuidoosten van Brabant. Als het vanaf dinsdag gaat regenen, is daar de kans het grootste dat er natte sneeuw valt, maar dat zal in nacht zijn en het witte donsdeken blijft niet liggen.

Code geel
Donderdag en vrijdag gaat het flink waaien en wordt er misschien code geel gegeven. Dat betekent dat het aan zee windkracht 9 is en in Brabant windkracht 6. Vooral weggebruikers moeten dan extra opletten. "Vooral de windstoten kunnen verraderlijk zijn", waarschuwt meteoroloog Willemsen.

Een witte kerst in Brabant is onwaarschijnlijk. "De vooruitzichten geven echt te warme temperaturen aan." De laatste witte kerst was in 2010. Op eerste kerstdag lag er toen in een groot deel van het land 5 tot 20 centimeter sneeuw.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zo zag onze laatste witte kerst eruit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!