Liveblog

112-nieuws: auto's raken elkaar op landweggetje • achtervolging Tilburg

19 december 2023 om 10:31 • Aangepast 29 december 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.12

Sieradendiefstal

Door een handige babbeltruc raakte een 87-jarige vrouw uit Waalre bijna al haar sieraden te kwijt. Bijna, want voor de dief het seniorencomplex uit wist te rennen, hield de buurman de man tegen. Na een worsteling gooide die het sieradenkistje weg en de politie rekende hem in.

Babbeltruc bijna gelukt bij 87-jarige vrouw: half jaar cel geëist

19.01

Veel schade bij botsing

Door een onduidelijke reden hebben twee auto's elkaar geraakt op de Burgemeester Smitsweg in Maren-Kessel. Er raakte niemand gewond. Wel is er veel schade. Waarschijnlijk raakten de neuzen van de auto's elkaar tijdens het passeren. Er rukten tal van hulpdiensten uit voor het ongeluk. De weg is tijdelijk afgesloten.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.48

Te klein verblijf

De dierenpolitie in Oost-Brabant heeft bij een controle twee hennen ontdekt die in slechte omstandigheden leefden. Waar precies, maakt ze niet bekend. Maar de agenten bezochten twee adressen in het oosten van de provincie. De hennen hadden geen schoon drinkwater en een te klein verblijf. Over een tijd controleert de dierenpolitie of de hennen het beter hebben.

16.59

Ongeluk bij Rucphen

Door een ongeluk op de A58, tussen Rucphen en Etten-Leur, is de linkerrijstrook dicht in de richting van Breda. De vertraging is ongeveer 30 minuten.

14.22

Onderzoek Helmond

Er is meer duidelijk over het grote onderzoek dat de politie heeft uitgevoerd in het Helmondse Burgemeester Geukerspark. Sinds zaterdag was de politie er urenlang bezig met sporen veiligstellen. Nu blijkt dat het gaat om een zedenmisdrijf. Daarbij is een 32-jarige vrouw het slachtoffer geworden. De politie heeft drie jongens opgepakt.

Wat er precies is gebeurd, wil de politie nu nog niet zeggen

13.29

Uitspraak zaak doodrijder

Thomas de G., de man die een compleet gezin uit Raamsdonksveer doodreed, moet 10 jaar de cel in en krijgt tbs met dwangverpleging. Dat heeft de rechter vandaag beslist. De straf is hoger dan de eis van 7 jaar en tbs.

'Hij reed extreem gevaarlijk, met een enorme snelheid. Ook maakte hij filmpjes en had hij gedronken'

13.24

Ongeluk op A58

Na een ongeluk tussen twee vrachtwagens is op de A58 van Breda naar Tilburg de rechterrijstrook dicht tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch. Verkeer moet daar rekening houden met zeker veertig minuten vertraging.

10.28

Tilburger opgepakt na achtervolging

De politie heeft maandagavond een 62-jarige aangehouden, die verdacht wordt van zware mishandeling. Dat zou al eerder zijn gebeurd. Agenten zagen de man maandagavond rond tien uur in zijn auto rijden. Toen ze hem wilden arresteren, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Meerdere politieauto's zetten vervolgens de achtervolging in. De verdachte reed tijdens zijn vlucht meerdere keren tegen het verkeer in.

Uiteindelijk besloot hij op de Udenhoutseweg plots te stoppen. Toen hij weigerde uit zijn auto te stappen, sloeg een agent met zijn wapenstok de ruit van de auto in. Daarna kon de man alsnog gearresteerd worden.

09.42

Autobrand in parkeergarage Eindhoven

In parkeergarage Strijp-S aan de Philitelaan in Eindhoven heeft korte tijd een flinke brand gewoed in een auto. Daarbij kwam veel rook en stank vrij in de buurt. De brandweer rukte met meerdere bluswagens uit, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Ook zeker één auto in de buurt raakte beschadigd. Tijdens het blussen werd een deel van de straat tijdelijk afgesloten. De Veiligheidsregio riep mensen op om uit de buurt te blijven.

De eigenaresse schrok behoorlijk toen ze de verkoolde resten van haar auto zag. "Ik werd gebeld dat ik moest komen, omdat de auto was uitgebrand. Je hoort natuurlijk al dat je er niet meer mee kunt rijden. Maar als je dan zo'n wrak ziet... Dan schrik je wel even." Volgens de vrouw had het veel erger af kunnen lopen. "Het is nu heel vervelend voor de auto ernaast, die was nog mooi nieuw. Maar gisteren stond het hier helemaal vol. Ik ben blij dat de schade enigszins beperkt is gebleven."

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.12

Auto en scooter botsen

Een auto en een scooter zijn op de Spoorstraat in Waspik op elkaar gebotst. De scooter kwam van het Halve Zolenpad. Het is nog niet bekend of er iemand gewond is geraakt bij het ongeluk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
08.12

Drukte op A58

Na een ongeluk op de A58 bij Moergestel, sta je in de richting van Tilburg in de file. Er is daar tijdelijk maar één rijstrook open.

Wachten op privacy instellingen...
07.00

Fietser overleden na aanrijding

De fietser die vanmorgen overleed na een ongeluk op de Backer en Ruebweg in Breda, is volgens de politie plotseling overgestoken. Het ongeluk gebeurde ter hoogte het Shell tankstation (vlakbij de kruising met de Konijnenberg). Op deze weg is de maximum snelheid zeventig kilometer per uur.

De man raakte zwaargewond, hij overleed ter plekke. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben voorafgaand aan de aanrijding.

02.05

Gewonde na botsing op A17

Twee automobilisten zijn vannacht op elkaar gebotst op de A17 bij Oud Gastel. Het ongeluk gebeurde in de richting van Roosendaal. Eén van de auto's heeft de vangrail geraakt en is op z'n kant terecht gekomen. Een inzittende van die auto raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inzittenden van de andere auto raakten niet gewond. Op welke manier de twee auto's met elkaar in botsing zijn gekomen, is onduidelijk. De weg werd tijdelijk afgesloten. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf meegenomen.

Brandweer, politie en ambulance kwamen naar het ongeval toe.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
23.00

Brand in Etten-Leur

In een pand aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur is gisteravond brand uitgebroken. Het gaat om een gebouw van Retour Matras. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig. De ruimte is geventileerd. Het is niet bekend wat er in brand heeft gestaan.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!