Video

Vrachtwagen komt wéér vast te zitten onder 'berucht' viaduct

20 december 2023 om 17:19 • Aangepast 30 december 2023 om 02:02
nl
In Waalwijk heeft een vrachtwagen zich klemgereden onder een viaduct aan de Hertog Janstraat. Hij maakte een harde klap, waarna de chauffeur mee moest naar het ziekenhuis. Het is niet voor het eerst dat het onder dat viaduct misgaat.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De chauffeur van een vrachtwagen maakte woensdag een harde klap tegen het viaduct en kwam vast te zitten. Een deel van de stenen rand brokkelde af en viel op de stoep. Na de melding werd een ambulance ingeschakeld; de vrachtwagenchauffeur is naar een ziekenhuis gebracht.

Het viaduct heeft al langer een beruchte reputatie onder vrachtwagenchauffeurs. "Een horrorviaduct", noemt verkeersdeskundige Ruud Hornmann het. Er hebben zich al zeker tientallen vrachtwagens onder vastgereden, ondanks de borden die de maximale hoogte aangeven. Chauffeurs negeren de verkeersborden of zien ze over het hoofd.

Waarschuwingsbord
In 2020 werd er zelfs een waarschuwingsbord met lichtgevende letters voor de viaduct neergezet. "LET OP!! MAXIMALE HOOGTE 3,6 METER", stond er. Tevergeefs: daarna reed toch nog één vrachtwagen zich vast.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!