Video

Ongekende vechtpartij op straat: 'Ging met zoveel bravoure en geweld'

21 december 2023 om 10:42 • Aangepast 30 december 2023 om 02:04
nl
Een explosie van geweld woensdagnacht aan de Berliozlaan in Eindhoven. Een groep mensen ging daar met elkaar op de vuist. Niet alleen met de blote handen, maar ook een hakbijl, stokken en messen kwamen eraan te pas. Een buurtbewoner liep die avond nietsvermoedend over straat en zag hoe mensen elkaar aanvlogen op straat.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De man laat graag zijn identiteit achterwege, want hij is zich rot geschrokken van het geweld in de straat. "In Gestel en Blaarthem hier gebeurt best wel eens iets, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit geeft me wel een onveilig gevoel."

Terwijl hij die avond over de Schumannstraat naar de Berliozlaan liep, ziet hij plotseling een zilverkleurige auto aan komen scheuren. "Daar sprongen gelijk vijf mannen uit, die liepen in één ruk door naar een hoekhuis hier in de straat. Uit dat huis kwam ook een groep mensen gelopen, ze gingen meteen met elkaar op de vuist. Geen discussie of niks, nee meteen knokken."

"Zo lang ze hier wonen, is er geluidsoverlast en ruzie."

Hij belt direct de hulpdiensten, want hij ziet hoe de boel escaleert. Tot zijn opluchting is de politie er al snel. Uiteindelijk zijn ze er met meerdere wagens. "Terwijl de politie er was, ging het gevecht gewoon door. Echt ongekend."

De man is op veilige afstand blijven staan. "Hoe die mensen uit die auto stapten.. dat gebeurde met zoveel bravoure en geweld. Ik kon niet meer doen dan 112 bellen. Ik dacht zelfs dat er geschoten werd, maar dat bleken achteraf de autoruiten te zijn geweest van de auto die ze kapot sloegen."

Hij heeft niet gezien dat er wapens werden gebruikt, wel zag hij een jongeman met een bebloede arm voorbijkomen. Hij schat de mannen tussen de 20 en 25 jaar.

"Al vaker ben ik bang geweest dat het mis zou gaan, wat is de volgende stap?"

In het hoekhuis, een huurwoning van Woonbedrijf, zou een gezin wonen, met drie kinderen, vertelt een buurtbewoner uit de straat. Een van de kinderen zou nog een jong meisje zijn, een kleuter. "Deze mensen wonen hier een jaar of acht en al zo lang als ze hier wonen, is er overlast. Altijd is er ruzie en geluidsoverlast."

Mensen uit de buurt zouden al meerdere meldingen hebben gedaan bij de politie en bij Woonbedrijf. "Ik voel me niet veilig in deze straat, al vaker keren ben ik bang geweest dat het mis zou gaan. Wat is de volgende stap?"

Medewerkers van Woonbedrijf lopen donderdagochtend door de straat. "Om te kijken hoe het met buurtbewoners gaat. We willen weten wat we voor ze kunnen doen", vertelt een woordvoerder. Ze kan niets zeggen over eventuele meldingen van overlast.

In de berm en op straat lag het vol met wapentuig zoals een hakbijl, stokken en messen. Bekijk hieronder de beelden van de plaats waar het gebeurde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!