Video

Broer van topcrimineel 'Bolle Jos' opgepakt voor witwassen misdaadwinsten

27 december 2023 om 19:46 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
De broer van de voortvluchtige Bredase topcrimineel ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (32) is in Turkije opgepakt. Hij werd gearresteerd voor het witwassen van misdaadwinsten. Dat meldt het Parool woensdag. De Turkse autoriteiten hebben het nieuws nog niet naar buiten gebracht.
Profielfoto van Christiaan Bruil
Geschreven door

Het zou volgens Het Parool gaan om Wilhelmus Adrianus Leijdekkers, die in Turkije zou zijn aangehouden. De broer is het vierde familielid van Bolle Jos dat is gearresteerd. Eerder werden zijn vader, moeder en zus al aangehouden. Ook zij worden verdacht van witwassen maar zijn in afwachting van de strafzaak op vrije voeten gesteld.

In juni pakte de politie 23 vermoedelijke handlangers en contacten van Leijdekkers op in Turkije. Onder hen de voormalige rechterhand van Leijdekkers, Isaac 'Bom' B. uit Rotterdam die vorig jaar 12 jaar cel kreeg voor cokesmokkel en in Antwerpen nog eens 6 jaar voor lidmaatschap van een misdaadorganisatie.

Jos Leijdekkers is de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst. De gouden tip die naar hem leidt, levert 200.000 euro op.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Opgepakte handlanger van 'Bolle Jos' was bodyguard van Lil Kleine

Grote operatie in Turkije rond 'Bolle Jos', kennissen van hem opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!