Michael van Gerwen oppermachtig door naar kwartfinale WK darts

29 december 2023 om 22:57 • Aangepast 9 januari om 02:10
nl
Michael van Gerwen heeft vrijdagavond met gemak de kwartfinale van het WK darts in Londen bereikt. De Vlijmenaar won zeer overtuigend met 4-0 in sets van de als achttiende geplaatste Engelsman Stephen Bunting. Ook in zijn eerdere twee partijen op het WK wist de Vlijmense darter te imponeren.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Vooraf had Michael van Gerwen al gezegd dat het hem niet zou uitmaken wie zijn tegenstander zou zijn in de achtste finale. Maar Stephen Bunting gooide in zijn eerdere partijen op dit WK hoge gemiddelden. De Brit, die als bijnaam The Bullet heeft, was duidelijk in vorm en had ook nog eens het Engelse publiek vol achter zich staan.

In vorm
Maar. Van Gerwen walste vrijdagavond over zijn tegenstander heen, zoals hij dat al twee keer eerder tijdens dit WK deed. De Brit kwam niet in de buurt van de gemiddelden van zijn eerdere partijen. Van Gerwen deed dat wel, met gemiddeld 100.08 en 103.07 in de eerste twee sets.

Wachten op privacy instellingen...

Bunting bood zeker wel tegenstand en behield netjes zijn eigen legs in de eerste set, maar Van Gerwen deed hetzelfde en wist zo de set naar zich toe te trekken. In de tweede set brak Van Gerwen zijn tegenstander, maar die wist meteen terug te breken.

Dikke voorsprong
Een beslissende vijfde leg in de tweede set bracht eigenlijk al de voortijdige beslissing in de wedstrijd. Hoewel Bunting de vijfde leg mocht beginnen, wist Van Gerwen hem te breken met een 180'er en een 140'er. Daarmee wist de Vlijmenaar op een 2-0 voorsprong in sets te komen.

Wachten op privacy instellingen...

In de derde set kreeg Bunting meteen een draai om zijn oren. Van Gerwen behield net zijn eigen leg en brak de Brit vervolgens met een 12-darter. Heel even leefde de lieveling van het publiek op door met 125-finish terug te breken, maar daarna was het echt uit met de pret. Van Gerwen pakte meteen Buntings leg en er stond 3-0 in sets op het bord voor 'Mighty Mike'.

Beslissing
Die maakte daarna meteen duidelijk dat het over en sluiten was voor Stephen Bunting. Hij miste nog wel drie pijlen om Bunting te breken, maar daarna pakte Van Gerwen drie legs achter elkaar en daarmee de wedstrijd met 4-0. Hij had maar één matchdart nodig om het af te maken.

Van Gerwen maakt zo nog steeds kans op zijn vierde wereldtitel darts. Hij won het WK al in 2014, 2017 en 2019, maar staat dus inmiddels vijf jaar droog. Op 1 januari dart Van Gerwen in de kwartfinale tegen Scott Williams of Damon Heta. Heta schakelde eerder op de dag Berry van Peer uit Sprundel uit, in een ware thriller.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!