Dode hond zonder baasje krijgt toch waardig afscheid dankzij massale giften

3 januari om 10:36 • Aangepast 12 januari om 02:04
nl
Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van de dierenambulance om een dode herder zonder baasje toch een waardig afscheid te geven. De jonge hond werd half december dood gevonden, maar van zijn baasje ontbreekt nog ieder spoor. Om het dier toch te kunnen cremeren, startte de dierenambulance een inzamelingsactie. Met succes, binnen een dag is er 500 euro opgehaald.
Profielfoto van Arnold TankusProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

“We hadden natuurlijk liever gezien dat de eigenaar zich had gemeld”, zegt voorzitter Rens van Lieshout. “Maar hiermee kunnen we wel een volledige crematie voor de hond regelen, met gedenksteen en pootafdruk.”

"Dit is een van de eerste keren dat een eigenaar zich niet meldt"

De herder werd op 12 december aangereden op de weg tussen Nistelrode en Vorstenbosch. De bestuurder die de hond had geraakt belde de dierenambulance, maar de hond overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Het dier had een halsband om en was gechipt, maar die bleek niet geregistreerd te zijn. De dierenambulance deed daarom een oproep in de hoop het baasje te vinden, maar dat is niet gelukt. Daarom besloten de vrijwilligers om zelf de crematie van het dier te verzorgen. Dat komt niet vaak voor. "Dit is een van de eerste keren dat een eigenaar zich niet meldt", zegt voorzitter Rens van Lieshout.

"We hebben de hond ook een naam gegeven."

Normaal gesproken betaalt de eigenaar de crematie. En anders wordt het dier naar Rendac gebracht voor destructie, bijvoorbeeld door verhitting of vermalen. Maar deze jonge herder maakte zoveel indruk op de vrijwilligers, dat ze een inzamelingsactie startten om het dier toch een waardig afscheid te kunnen geven.

Daar is massaal gehoor aan gegeven. In de loop van woensdagmiddag is het streefbedrag van 500 euro behaald en de donatielink stopgezet. Daarmee kan de hond gecremeerd worden en krijgt ze een mooie gedenksteen. “Het is aan de vrijwilligers wat daarmee gebeurt”, zegt Van Lieshout. “En we hebben de hond ook een naam gegeven, Alanna.”

"Mensen blijven ons steunen."

Omdat er voldoende geld is opgehaald, kan er niet meer gedoneerd worden. Toch blijven mensen de dierenambulance bellen. “De link voor deze hond werkt niet meer, maar ze kunnen ons altijd blijven steunen met donaties. Dat doen mensen nu ook en daarmee kunnen we weer andere dieren helpen.”

De hond wordt donderdag gecremeerd, waarschijnlijk in het Dierencrematorium Maashorst in Uden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!