Janus van Kasteren ook de snelste in eerste serieuze Dakaretappe

6 januari om 16:30 • Aangepast 17 januari om 02:06
nl
Het gaat erg goed met trucker Janus van Kasteren. De coureur uit Veldhoven wint voor de tweede dag op rij de etappe in de Dakar Rally. Na de proloog van vrijdag was hij ook de snelste in de eerste serieuze etappe.

Van Kasteren mocht na de winst in de proloog als eerste van start. Dat is niet persé een voordeel in de Dakar Rally omdat je dan vaak de eerste sporen in het zand moet maken. Achterblijvers kunnen dit spoor gaan volgen.

Maar vanaf het eerste tussenpunt was Van Kasteren de snelste en gaf deze leiding niet meer uit handen in de 414 kilometer lange etappe. Hij finishte als eerste met een voorsprong van 4.18 minuten op nummer twee Gert Huzink.

Kortere etappe
De etappe was bij de trucks een uur vertraagd en ingekort wegens een ongeval met een fotograaf. De buggy's reden wel een volledige etappe.

Bij de buggy’s reed Paul Spierings een prima etappe. Hij mengde zich tussen de grote jongens en eindigde op een elfde plek.

Voor Jeffrey Otten en Jan-Willem van Mourik was het een zware dag. Beide coureurs staan laat in de avond nog steeds in de woestijn. Debutant Martijn van den Broek reed een uitstekende eerste etappe met een dertiende plaats.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Titelverdediger Van Kasteren laat goede vorm zien met eerste winst in Dakar

Dakarwinnaar kneust zijn ribben, maar is op tijd fit om weer mee te doen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!