Video

Concertzaal Effenaar ontruimd na brandmelding, bezoekers staan op straat

7 januari om 08:26 • Aangepast 17 januari om 02:07
nl
Bezoekers van poppodium Effenaar in Eindhoven moesten zaterdagavond iets voor één uur de concertzaal verlaten omdat er een melding kwam van brand. In ruimtes op de bovenste etages hing rook, maar het was onduidelijk waar de rook vandaan kwam.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De concertzaal aan de Dommelstraat is daarom ontruimd, de brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker naar de Effenaar.

Bezoekers van het poppodium werden opgevangen in de Stationshal een eindje verderop in de straat. Een deel van de bezoekers wachtte op straat af wat er ging gebeuren.

De brandweer heeft alles gecontroleerd, nadat alles veilig was kreeg de brandweer nog applaus van de mensen die buiten stonden, dat waren uiteindelijk vooral personeelsleden van de Effenaar. Bezoekers en personeel konden daarna weer terug naar de Effenaar om hun spullen op te halen. Het concert van die avond werd afgeblazen.

Hoeveel mensen er precies binnen waren zaterdagavond is niet bekend, de Effenaar biedt ruimte aan zo’n 1800 gasten, verdeeld over twee zalen.

De rook bleek uiteindelijk niet van een brandhaard te komen, maar van een vorig optreden in de grote zaal van de Effenaar, vertelde een woordvoerder van de Effenaar zondag.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Applaus voor brandweer (foto: SQ Vision).
Applaus voor brandweer (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!