Liveblog

112-nieuws: rook door pan op vuur • grote vondst nepkleding in Heesch

8 januari om 06:35 • Aangepast 17 januari om 02:04
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.41

Demente man vermist in Breda

De politie maakt melding via Burgernet van de vermissing van een 80-jarige demente man in Breda. Hij is 1 meter 65 en heeft een zeer licht getinte huidskleur. Hij heeft een mager postuur, grijs haar en draagt een zwarte jas, vermoedelijk een licht grijze broek en een bordeaux rode trui. Ook draagt hij bruine versleten orthopedische schoenen.
UPDATE - De man is inmiddels in goede gezondheid gevonden.

22.21

Rook in Breda, pannetje op het vuur

Kort na negen uur is de brandweer in Breda met twee voertuigen uitgerukt naar de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda. Mensen die voorbij de Chocoladewinkel Olala liepen, zagen veel rook in het pand en belden de hulpdiensten. De brandweer was snel ter plaatse en eenmaal binnen bleek er een pannetje op het vuur te staan. De brandweerlieden haalden dit weg en hierna werd de winkel geventileerd.

De bron van alle rook (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De bron van alle rook (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
21.35

Wegdektemperatuur daalt flink

Volgens Rijkswaterstaat is de wegdektemperatuur momenteel flink aan het dalen. De eerste strooiwagens zijn dan ook de weg op. Het KNMI heeft voor morgenochtend code geel afgegeven wegens een gevoelstemperatuur van min 15.

De strooiwagens zijn live te volgen op rijkswaterstaatstrooit.

20.14

Grote hoeveelheid nepkleding ontdekt

Bij verschillende invallen in garageboxen in Heesch heeft de politie een Maasland een enorme hoeveelheid nepkleding en schoenen aangetroffen. Alles is door de politie Maasland in beslag genomen. Namaakbestrijdingsorganisatie React doet verder onderzoek naar de nepkleding.

Wachten op privacy instellingen...
19.50

Problemen voor treinverkeer duren langer

Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden er tot morgenmiddag half twee minder treinen. Eerst dachten de Nederlandse Spoorwegen dat het treinverkeer vanaf twintig over elf morgenvroeg gefaseerd zou worden hervat.

Oorzaak van het probleem is een dubbele spoorstaafbreuk in Vught. Spoorbeheerder ProRail begint de komende nacht met herstelwerkzaamheden. Tijdens die klus zet de NS stopbussen in tussen Den Bosch en Boxtel.

In deze animatie legt ProRail uit hoe een spoorstaafbreuk wordt opgelost:

Wachten op privacy instellingen...
18.13

Beelden mishandeling

Er zijn beelden van een zware mishandeling, in de nacht van 20 op 21 oktober vorig jaar op het Stratumseind in Eindhoven. Ze zijn vanavond te zien in Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant. Vanwege de mishandeling zijn al vier mannen aangehouden. Door het uitzenden van de beelden hoopt de politie ook de vijfde verdachte op te kunnen pakken. Bij het incident liep een man een bloedend oor en verschillende zwellingen in zijn gezicht op.

Meer over de mishandeling lees je hier

Wachten op privacy instellingen...
18.10

Aanrijding op spoor

Door een aanrijding hebben er geen treinen gereden tussen Bergen op Zoom en Goes op de route Roosendaal - Vlissingen. Dit melden de Nederlandse Spoorwegen.

17.39

Ongeluk A67

De ANWB bericht over een ongeluk op de snelweg A67 Eindhoven richting Venlo, tussen knooppunt De Hogt en Geldrop. De linkerrijstrook is dicht en de vertraging bedraagt hierdoor zo'n 30 minuten.

17.09

Werkzaamheden Prorail tussen Den Bosch en Boxtel

Vannacht begint Prorail met de herstelwerkzaamheden aan de dubbele spoorstaafbreuk in Vught. Vanaf 01.20 uur is door de werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Boxtel. Vanaf morgenochtend 11.20 uur wordt het treinverkeer weer gefaseerd opgestart. In de ochtend zet NS bussen in.

16.27

Bobbel in broekzak blijkt drugsopslag

De politie in Maashorst heeft een opmerkelijke drugsvondst gedaan. Agenten hielden vanmiddag een personenauto op de N324 bij Reek aan voor een verkeerscontrole. Eén van de inzittenden had een vreemde bobbel bij zijn broekzak zitten. Bij nadere inspectie bleek die bobbel te bestaan uit gripzakjes met verschillende soorten drugs. Daarop is de hele auto uitgekamd en zijn veel meer gripzakjes met soft- en harddrugs ontdekt onder de middenconsole van het voertuig. In totaal hadden beide inzittenden vier telefoons en 630 euro aan contant geld bij zich. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Foto: politieteam Maasland
Foto: politieteam Maasland
15.39

Oud explosief in Schijndel opgeruimd

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het oude explosief verwijderd dat werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden voor de riolering van de noodlokalen voor het Educatief Basiscentrum Icarus in Schijndel.

15.15

Inbrekers erg actief in Nuenen

Inbrekers hebben het voorzien op huizen in het centrum van Nuenen. Vooral de vroege avond is een populaire tijd om toe te slaan, zo meldt een wijkagent op 'X'. Gisteren nog probeerden twee jonge mannen het bij een huis aan de Jacob Catsstraat. Ze namen de benen toen de bewoner thuis kwam.

Meer over de inbraakgolf in Nuenen lees je hier

14.30

Drugsvaten gevonden

In het buitengebied van Veldhoven zijn vanmiddag bij een leegstaande stal tientallen drugsvaten gevonden. Het gaat volgens onze 112-correspondent om vaten met drugsafval. De vondst werd gedaan aan de Weijerseweg. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het inderdaad gaat om zoiets als drugsafval of grondstoffen voor drugs, maar de politie doet verder geen onderzoek. Wel is een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer aanwezig geweest om ervoor te zorgen dat de spullen op de juiste manier worden afgevoerd.

14.01

Explosief gevonden bij graafwerkzaamheden

Bij graafwerkzaamheden aan de Beemdstraat in Schijndel is een oud explosief gevonden. Dat meldt de politie zojuist. Een veilig gebied rond de vindplek is afgezet, maar er hoeft niet te worden ontruimd. Explosievendeskundigen komen naar Schijndel voor de verdere afhandeling.

(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
(foto: Toby de Kort/SQ Vision)
13.40

Uitzendkracht Belastingdienst aangehouden voor fraude

Een man van 21 uit Best is vandaag aangehouden door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD). Hij werkte als uitzendkracht bij de Belastingdienst en wordt ervan verdacht dat hij onterecht tienduizenden euro's aan subsidie heeft uitbetaald. Met het geld zouden volgens justitie onder meer dure telefoons en een Rolex zijn gekocht.

Meer over hoe justitie de 21-jarige op het spoor kwam, lees je hier

11.37

Vorst leidt tot drukte bij Wegenwacht

De vrieskou leidt tot drukte bij de Wegenwacht van de ANWB. Volgens een woordvoerster was er vanochtend al vroeg een piek te zien in het aantal meldingen van autopech. Het ging vooral om startproblemen, kapotte accu's en vastgevroren sloten. "Het is een drukke dag voor de Wegenwacht. Zoals het er nu naar uitziet, komen we aan het eind van de dag uit op zo'n zesduizend hulpverzoeken", zegt de woordvoerster.

Op een normale maandag komen er bij de ANWB zo'n vierduizend meldingen binnen. De toename heeft volgens de woordvoerster alles te maken met de vorst. "We zijn goed voorbereid en hebben extra wegenwachten ingezet om iedereen zo snel mogelijk weer de weg op te krijgen."

Het KNMI waarschuwt voor de gladheid met code geel

10.52

Twee gewonden bij ongeluk op A58

Een bakwagen is vanochtend op de A58 tussen Bavel en Gilze achterop een vrachtwagen gebotst. Volgens onze 112-correspondent raakten de twee inzittenden van de bakwagen bij het ongeluk gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De bakwagen raakte door het ongeluk flink beschadigd en moest worden getakeld. Na het ongeluk werd een rijbaan van de A58 afgesloten.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
10.42

Code geel vanwege sneeuw

In het oosten van onze provincie kleuren de wegen vanochtend hier en daar wit. Het KNMI waarschuwt daarom tot het eind van de ochtend met code geel voor gladheid door sneeuw.

10.20

Vrouw in huis Tilburg kwam niet door misdrijf om het leven

De vrouw die gisteren dood werd gevonden in een huis in Tilburg is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat maakte de politie zojuist bekend.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
10.10

Minder treinen tussen Eindhoven en Weert

Door een kapotte trein rijden er minder treinen tussen Eindhoven Centraal en Weert. Reizigers op het traject moeten rekening houden met vertraging. Naar verwachting zijn de problemen rond elf uur weer opgelost.

09.00

Spoor kapot bij Vught

Er zijn problemen op het spoor bij Vught. Spoorbeheerder ProRail meldt een dubbele spoorstaafbreuk. Hierdoor rijden er minder treinen tussen Amsterdam en Eindhoven. Vannacht gaan medewerkers van ProRail aan de slag met het repareren van het spoor. Hoe lang dat gaat duren, is nog niet duidelijk. Het advies aan reizigers is om in elk geval vandaag voor vertrek de reisplanner te checken.

De dubbele breuk heeft volgens een woordvoerder van ProRail niks te maken met de vorst van vannacht. De eerste breuk werd volgens haar daarvoor al geconstateerd. Toen de aannemer vervolgens ging kijken werd een tweede breuk vastgesteld. Waardoor de breuken zijn ontstaan, is niet duidelijk. Mogelijke oorzaken zijn slijtage, wrijving of roest, zo legt de spoorbeheerder uit.

In deze animatie legt ProRail uit hoe een spoorstaafbreuk wordt opgelost:

Wachten op privacy instellingen...
08.25

Politie trok wapen bij aanhouding na eerdere bedreiging

De aanleiding voor de aanhouding van een verdachte met een getrokken wapen op de A2 gisteren volgde op een bedreiging met een vuurwapen in Weert. Dat maakte de politie zojuist bekend. Bij de aanhouding tussen Valkenswaard en knooppunt Leenderheide werd niet geschoten. Er raakte dan ook niemand gewond. Ook bij de bedreiging in Weert raakte niemand gewond, zo laat de politie weten. De melder van de bedreiging in Weert zag een en ander gebeuren en zette de politie op het spoor van de verdachte.

08.15

Meer dan 1,4 miljoen kilo zout gestrooid

Rijkswaterstaat (RWS) heeft in meerdere provincies sinds gistermiddag zo'n 1,4 miljoen kilo zout gestrooid tegen gladheid. in onze provincie, maar ook in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel, Zeeland en Limburg waren de strooiwagens bezig op de rijkswegen, zo meldt Rijkswaterstaat vandaag.

Zaterdag begon RWS al te strooien in het noorden en oosten van het land om gladheid te voorkomen. Rijkswaterstaat verwacht dat het vandaag droog blijft en denkt niet opnieuw te moeten strooien.

06.23

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was van zes uur tot kwart voor zeven vanochtend afgesloten bij de afrit Kerkdriel. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halfzeven tot een zes kilometer lange file vanaf de afrit Veghel, goed voor tien minuten vertraging.

00.36

Gewonde fietser in Veghel

Een fietser is vannacht gewond geraakt in Veghel. Iemand zag de 51-jarige man met een fiks bloedende en kapotte neus zitten en belde de hulpdiensten. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij was van zijn fiets gevallen. De man is verzorgd en vervolgens in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

23.22

Fikse schoorsteenbrand in Oisterwijk

In een huis aan de Prinses Beatrixstraat in Oisterwijk woedde vannacht een fikse schoorsteenbrand. Er kwam veel rook vrij. De brandweer kwam met twee wagens naar de Prinses Beatrixstraat en probeerde de schoorsteen te vegen, maar de ketting werd roodgloeiend en brak af. Er kwam een flinke vlam uit de schoorsteen. Na ongeveer anderhalf uur had de brandweer de schoorsteenbrand onder controle.

Bij de brand aan de Prinses Beatrixstraat in Oisterwijk kwam veel rook vrij (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Bij de brand aan de Prinses Beatrixstraat in Oisterwijk kwam veel rook vrij (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Er kwam een flinke vlam uit de schoorsteen van het huis aan de Prinses Beatrixstraat in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Er kwam een flinke vlam uit de schoorsteen van het huis aan de Prinses Beatrixstraat in Oisterwijk (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!