Liveblog

112-nieuws: auto op kant na glijpartij • dak gesloopt om brand te blussen

11 januari om 21:17 • Aangepast 20 januari om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.46

Auto belandt op z'n kant

Een auto is op de Abdijweg in Valkenswaard in de slip geraakt en op z'n kant beland. De auto slipte, omdat het glad was op de weg. De bestuurder klom zelf uit de auto.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
20.17

Auto rijdt van viaduct en valt meters naar beneden

Een auto is donderdagavond van een viaduct in Heesbeen gereden en meters naar beneden gevallen. De auto kwam op de kop terecht. Het ongeluk gebeurde op de N267 richting Gelderland, net voor de Heusdensebrug. Gladheid was niet de oorzaak van het ongeluk, zegt een woordvoerder van de politie.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
19.23

Brand in kap van huis in Geldrop

In een huis aan de Slachthuisstaat in Geldrop woedt een brand in de kapconstructie. De bewoners konden op tijd het huis uit. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur uitbreidt naar een ander huis. Om de brand te kunnen blussen, wordt een deel van het dak gesloopt, laat de brandweer weten.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
18.03

Druk op A2 door ongeluk bij De Hogt

Het is druk op de A2 richting Eindhoven vanuit het zuiden. Er is een ongeluk gebeurd bij knooppunt De Hogt. Het verkeer moet rekening houden met veertig minuten vertraging, meldt Rijkswaterstaat.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
17.55

Plaatselijk glad, waarschuwt KNMI

Het kan plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte wegen. Daarvoor waarschuwt het KNMI. De waarschuwing geldt voor bijna alle provincies, met uitzondering van het westen van het land. In de loop van vrijdagochtend verdwijnt de gladheid, verwacht het weersinstituut.

17.28

Schaatser zakt door het ijs

Een schaatser is in Oisterwijk door het ijs gezakt. Dat gebeurde vanmiddag rond halfvijf bij de Van Esschenven in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. De brandweer heeft de schaatser opgevangen, nadat hij tien minuten in het water had gelegen. Hij wist er op eigen kracht uit te komen. De man raakte niet gewond.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
16.58

Brand op schip in haven Werkendam

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand op een schip in de Beatrixhaven in Werkendam. De brand woedde in de machinekamer van het schip. De brand werd rond halfvijf gemeld. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Uiteindelijk bleek de brand mee te vallen en raakte alleen de machinekamer beschadigd. Niemand raakte gewond.

Wachten op privacy instellingen...
16.33

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Een fietsster is vanmiddag in Tilburg gewond geraakt aan haar been na een botsing met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Molenstraat en de Besterding. De vrouw wilde de Besterdring oversteken toen het misging. De auto kwam uit die straat en wilde linksaf slaan naar de Veldhovenring.

De fietsster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te komen.

14.15

Vogel zit vastgevroren

Een meerkoet is vanmiddag op het ijs in Oosterhout van de dood gered. Het beestje was vastgevroren in een vijver aan de Oostpolderweg. Een voorbijgangster zag het beestje liggen en belde de hulpdiensten. Met een hoogwerker van de toegesnelde brandweer werd het beestje gered en op het droge gehaald. De brandweer zal zich ontfermen over de meerkoet.

12.19

Man steelt fooienpot

Een man heeft begin december een fooienpot gestolen in een kapsalon in Deurne. De politie heeft vandaag foto's van de man verspreid. De man sloeg toe op 7 december van vorig jaar. Hij kwam 's middags binnen en maakte een praatje met het personeel. Hij sprak gebrekkig Engels en Duits en schreef zijn naam op een papiertje: Marius Schiller. Daarna stal hij de pot door de pot in zijn jas te schuiven. Mogelijk heeft de man een valse naam opgegeven. De politie is nog steeds naar hem op zoek.

De verdachte in de kapsalon (foto: politie).
De verdachte in de kapsalon (foto: politie).
11.09

Fietser gewond na botsing

Op een rotonde op de Nieuwe Waalreseweg in Valkenswaard is vanochtend een vrouw op een fiets aangereden door een auto. De automobilist zag de fietsster vermoedelijk over het hoofd. Het slachtoffer raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat haar verwondingen zijn.

11.07

Vrouw bekogeld met vuurwerk

Op maandagmiddag 1 januari is een voetgangster in Oisterwijk gewond geraakt omdat er zwaar vuurwerk naar haar werd gegooid vanuit een rijdende auto. De vrouw liep op de Burgemeester Verwielstraat met haar dochter en kleinkinderen. De politie zoekt de dader.

De vrouw raakte gewond aan haar benen

De betreffende auto (foto: politie).
De betreffende auto (foto: politie).
10.43

A2 deels dicht na ongeluk

Op de A2 is bij knooppunt Empel richting Den Bosch een ongeluk gebeurd. Er zijn twee rijstroken dicht. De vertraging bedraagt een uur. Omrijden kan richting Gorinchem en Waalwijk via de A15, A27 en A59. Wat er precies is gebeurd op de weg is nog onduidelijk.

10.30

Tientallen boetes in Breda

In Breda zijn gisteren 52 bekeuringen uitgeschreven tijdens twee controles. De boetes waren onder andere voor fietsers die reden zonder licht en auto's waarvan de ruiten niet ijsvrij gemaakt waren. De verkeerscontroles vonden plaats op de Tuinzigtlaan en de Paradijspad.

09.45

Geen intercity's tussen Eindhoven en Helmond

Tussen Eindhoven Centraal en Helmond rijden er geen Intercity's door een seinstoring. De overlast op het traject Eindhoven-Venlo duurt ten minste tot halftwaalf 's ochtends, meldt de NS.

09.11

Voetganger ernstig gewond in Breda

Op de kruising van de Groenendijk en de Brasschaatstraat in Breda is een voetganger zojuist ernstig gewond geraakt. De voetganger werd aangereden door een personenauto. De voorruit van het voertuig is beschadigd.

De voetganger is in een ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Er landde ook een traumahelikopter. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
08.18

Ongeluk op de A58

Op de A58 staat bij Oirschot een lange file richting Eindhoven. Er zijn daar meerdere auto's op elkaar gebotst. De linkerrijstrook is gesloten. Momenteel bedraagt de vertraging ruim een uur.

Lees hier meer over het ongeluk en de vertraging

07.55

Gestolen auto in beslag genomen

De politie heeft een gestolen auto in beslag genomen in Roosendaal. Agenten kregen een melding van iemand die een groep mensen zich verdacht zag gedragen. De tipgever gaf het kenteken door en daaruit bleek dat de auto onlangs was gestolen in de stad. Met meerdere auto's snelde de politie naar de plek toe, maar toen waren de verdachten al weggelopen. De auto stond er nog wel. Het bleek om een gestolen Belgische auto te gaan, met gestolen kentekenplaten. De auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen.

06.52

Hardleerse fietsendief aangehouden in Oss

De politie heeft een 46-jarige man uit Oss aangehouden voor het stelen en doorverkopen van een fiets. Het gaat om een veelpleger. De man werd herkend aan de hand van camerabeelden. Daarop besloot de politie een huiszoeking te doen en vond ze de fiets. De fiets is in beslag genomen en de rechtmatige eigenaar is door de politie op de hoogte gebracht. Het OM buigt zich vandaag over de zaak.

foto: Instagram politie_maasland_oss_oost.
foto: Instagram politie_maasland_oss_oost.
05.57

Paardrijzadels in beslag genomen

De politie heeft woensdag twee paardrijzadels in beslag genomen. Vermoedt wordt dat de zadels gestolen zijn. De politie roept mensen op om zich te melden als ze de zadels herkennen of weten waar ze vandaan komen.

foto: politie_maashorst.
foto: politie_maashorst.
05.35

Schoorsteenbrand Helmond

In een huis aan de Mierloseweg in Helmond stond een schoorsteen in brand. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit. Omdat er nogal veel rook onder de dakpannen uit kwam is extra gecontroleerd of de brand niet over is geslagen. Ook buren hadden last van rook en daarom heeft de brandweer dat huis geventileerd. Zij hoefden niet uit hun huis. Het is niet bekend of de bewoners van de betreffende woning het huis hebben moeten verlaten.

20.35

Handgranaat gevonden in Oss

In de Randmeer, een straat in Oss, is woensdagavond een handgranaat gevonden bij een transportbedrijf. Waarschijnlijk is deze meegenomen tijdens werkzaamheden. De granaat is per ongeluk door een puinvergruizer gegaan, waardoor hij instabiel is geworden.

Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is komen kijken en laat de handgranaat gecontroleerd ontploffen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!