Video

Familie Yoran is dankbaar voor vele mensen die helpen zoeken: 'Kippenvel'

13 januari om 12:21 • Aangepast 23 januari om 02:04
nl
Een nachtmerrie en een rollercoaster. Zo omschrijft de familie van de 16-jarige Yoran Krol de wekenlange onzekerheid die ze moesten doorstaan. "We hopen hem nog steeds te vinden."
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

Een havo-scholier met veel vrienden en een baan bij de lokale supermarkt. Dat is hoe Yorans tante hem kent. Zij en haar familie zitten sinds vorige maand 'in een nachtmerrie en een rollercoaster'. "Het is alles wat je nooit hoopt", vertelt ze daarover.

Emotioneel
In het dorp is zaterdag enorm veel belangstelling om naar Yoran te zoeken. "Hartverwarmend", noemt burgemeester Egbert Lichtenberg dat. "Het laat zien hoe betrokken de gemeenschap is. Veel mensen die denken: er is een kind vermist, ik ga zoeken. En dat vind ik mooi."

Voor de familie van Yoran is het natuurlijk een dubbel gevoel dat er zoveel mensen kwamen opdagen. Zijn tante is er stil van. "Ik sta hier ook echt met kippenvel."

Ze vertelt dat vrijwilligers uit het hele land zijn gekomen. "Ook mensen die Yoran of de familie niet kennen, dat doet ons heel veel." Geëmotioneerd kijkt ze naar de lange rij mensen: "Ik wil iedereen heel erg bedanken die meedoet."

De hoop is dat er snel een einde aan de onzekerheid komt. Vrijdagmiddag werd de jas van Yoran in het water gevonden. Aangezien er ook in het water wordt gezocht, is de familie voorbereid op het ergste. "Daar hielden we vanaf het begin al rekening mee. Dat is moeilijk, ja. Maar we hopen hem te vinden. Je wil toch iemand thuisbrengen."

Alles over de zoektocht naar Yoran:

Meer dan 1000 vrijwilligers willen zoeken naar vermiste Yoran

Jas van vermiste Yoran (16) gevonden in het water

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!