Hond met muilkorf achtergelaten aan paal: ‘Blafte al uren aan een stuk'

15 januari om 12:00 • Aangepast 23 januari om 02:04
nl
De dierenambulance heeft zondagnacht in Den Bosch een hond gevonden die was vastgebonden aan een paal. De hond, een zwarte herder, was achtergelaten bij een appartementencomplex aan de Zuid-Willemsvaart. Ondanks dat hij was gemuilkorfd, zou het dier urenlang in de kou hebben staan blaffen. “Heel verdrietig”, zegt Rens van Lieshout van de Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Rond twaalf uur ’s nachts kreeg de dierenambulance een melding van de politie. Die was al door verschillende bewoners van het appartementencomplex gebeld, omdat de dierenambulance van Den Bosch rond dat tijdstip niet meer bereikbaar was.

"Hij had een muilkorf om die zijn bek afknelde."

De bewoners hoorden geblaf en zagen even later dat de herder langs het water aan een paal vastgebonden zat. “Ze zeiden dat de hond daar al sinds acht uur ’s avonds zat”, zegt Van Lieshout. “Dat is heel verdrietig en heel bijzonder."

Toen de vrijwilligers van de dierenambulance rond één uur ’s nachts de hond zagen, was de herder angstig en agressief. “Hij had een muilkorf om die eigenlijk te klein was en zijn bek behoorlijk afknelde”, vertelt Van Lieshout. “En zijn riem zat om een paal gedraaid. Dat had die hond niet zelf gedaan. Het dier was duidelijk door iemand zo vastgelegd.”

Eenmaal onderweg naar het asiel werd het dier wat rustiger. “Eerst was hij heel agressief naar ons, maar onderweg naar het asiel zagen we al snel dat het een lief beestje was. Hij had waarschijnlijk in de gaten dat hij geholpen werd en was gewoon bang.”

"We onderzoeken nog of de hond via de fokker is geregistreerd."

De hond is naar Dierenthuis ’s-Hertogenbosch gebracht. Daar is zijn muilkorf afgedaan, maar volgens een woordvoerder van het asiel is de hond een dag later weer erg agressief. "Het is op dit moment geen lieverdje, maar dat kan ook te maken hebben met stress die hij door het asiel krijgt", zegt de woordvoerder. "Hij krijgt eten en drinken, maar we kunnen er niet bij. We kunnen hem alleen op een veld sluizen."

Na onderzoek is bij de hond een chip gevonden. Maar die leidde niet naar de eigenaar, omdat het dier niet geregistreerd is. Inmiddels is de hond door verschillende mensen herkend, die de dierenambulance hebben laten weten wie de eigenaar zou zijn. Dat wordt nu door de politie onderzocht.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Onlangs werd er nog een jonge herder dood langs de weg gevonden, waarvan de eigenaar zich nooit heeft gemeld.

En hond Snoetje wacht al maanden in een pension tot zijn baasje hem komt ophalen

foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost
foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!