Video

Inbreker opgepakt nadat Wil-Jan achtervolging inzet: ‘Hij brak een been'

16 januari om 06:26 • Aangepast 2 februari om 02:02
nl
Wil-Jan Jonkers is de held van Nuenen. Toen een inbreker het maandagavond gemunt had op een huis in de wijk, twijfelde hij geen moment en ging hij erachteraan. Na een achtervolging samen met wat andere buren en slim speurwerk in de sneeuw konden ze de politie uiteindelijk naar de inbreker leiden.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Het gebeurde allemaal rond half elf ’s avonds. “Wij stonden in de tuin een sigaretje te roken en hoorden glasgerinkel”, vertelt Wil-Jan. “Dus ik ging kijken of m’n buurman toevallig aan het verbouwen was. Dat was niet het geval en toen zagen we een inbreker twee deuren verder een raam in slaan.”

"Ik liep achterom en toen sprong hij van het dak af.”

De inbreker stond in de dakgoot voor een dakkapel toen de bewoners hem in het vizier kregen. Wil-Jan twijfelde geen moment en riep naar de inbreker. “Op dat moment keek hij me aan en wachtte hij af of ik voor of achterom zou gaan”, zegt Wil-Jan. “Ik koos voor achterom via de garage en toen sprong hij van het dak af.”

De man kwam in de voortuin terecht, waar een andere buurman hem al stond op te wachten. De man kon hem ontwijken en zette het op een lopen. De buurtbewoners zetten de achtervolging in en zaten hem op de hielen. “Maar uiteindelijk zijn we hem toch kwijtgeraakt in de wijk”, zegt Wil-Jan.

"De voetsporen konden wij duidelijk aanwijzen."

Inmiddels was de politie ingeschakeld. Die kwam de man uiteindelijk alsnog op het spoor door de voetsporen in de sneeuw te volgen. “Die konden wij duidelijk aanwijzen, omdat we wisten welke schoenen hij aan had”, legt Wil-Jan uit.

De inbreker werd even later verderop gevonden in een tuin. “Ik kreeg later te horen dat hij een gebroken been aan die sprong had overgehouden”, zegt Wil-Jan. De man is uiteindelijk onder toeziend oog van de buurtbewoners met een ambulance afgevoerd.

Nuenen heeft sinds december te maken met een golf van inbraken. Daarom was er de afgelopen tijd al meer politie op straat. Ook werden er regelmatig controles gehouden en mensen preventief staande gehouden. Toen deze melding kwam, rukte de politie dan ook massaal uit.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Inbreker gepakt na achtervolging door bewoners, maar wat mag je als burger?

Er wordt al weken aan de lopende band ingebroken in Nuenen

foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision
foto: SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!