Liveblog

112-nieuws: stroomstoring in Oisterwijk • A270 dicht na ongeluk

17 januari om 20:37 • Aangepast 2 februari om 02:01
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.40

Man thuis neergestoken

Aan de Burgemeester Teijssenstraat in Oudenbosch is een steekpartij geweest. Daarbij is een man gewond geraakt. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw is aangehouden.

Het gaat volgens de politie om een conflict in relationele sfeer

22.11

Auto rijdt door na aanrijding

Een fietser is vanavond door een auto aangereden op de Geenhovensedreef in Valkenswaard. Dat gebeurde toen ze de weg over wilde steken. De fietser viel hard op de grond en raakte gewond. De bestuurder van de auto reed weg na het ongeluk. De politie heeft een deel van de weg afgezet om onderzoek te doen.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
20.38

Jongen zakt door het ijs

Twee jongens besloten vanavond om het ijs op te gaan in het Hortensiapark in Helmond. Het ijs was niet sterk genoeg, waardoor een van hen door het ijs zakte. Hij is tot zijn knieën nat geworden. Toen de brandweer en politie aankwamen, was de jongen zelf al uit het water gekomen. Ze zijn met een waarschuwing terug naar huis gestuurd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
20.34

A270 dicht na ongeluk

De A270 van Eindhoven naar Nuenen is dicht na een ongeluk met meerdere auto's. Een bestelbusje zou achterop een auto gebotst zijn die in de file stond. Beide voertuigen tolden en kwamen tegen de rijrichting in tot stilstand. Over het hele wegdek liggen brokstukken. De weg is dicht zodat de ravage kan worden opgeruimd. Niemand is gewond geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
19.37

Deel van Oisterwijk zit in het donker

In Oisterwijk zaten de mensen tijdelijk in het donker door een stroomstoring. Het ging volgens Enexis om minder dan duizend aansluitingen. De storing was rond kwart over negen verholpen.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Illustratie: Enexis
Illustratie: Enexis
18.09

Stroomstoring treft Uden

Een klein deel van Uden zat ruim een uur in het donker, meldt netbeheerder Enexis. Het ging om minder dan duizend adressen die door de stroomstoring werden getroffen. Het betreft vooral aansluitingen in het zuidwesten van Uden en het buitengebied rond de A50 tot aan Mariaheide. De netbeheerder heeft de storing voor acht uur in de avond verholpen.

17.27

Minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht

Tussen Den Bosch en Utrecht rijden vanavond minder treinen. Volgens de NS komt dat door herstelwerkzaamheden. Van Eindhoven naar Den Bosch en naar Weert rijden ook minder treinen. Dat komt door de sneeuw. Dit duurt de hele avond.

17.08

Botsing op N270

Op de Europaweg (N270) in Nuenen zijn een auto en busje tegen elkaar gebotst. In de auto zaten meerdere mensen. Niemand raakte gewond. De aanrijding veroorzaakte een file richting Helmond. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.11

Sinkholes worden gedicht

Gespecialiseerde bedrijven in Eindhoven zijn druk bezig met het dichten van meerdere sinkholes die afgelopen weken in de gemeente ontstonden. Die op de Kalverstraat is inmiddels dicht, in de Joris Minnestraat en de Fakkellaan en de Hendrik Staetslaan wordt nog gewerkt. Die laatste gaat als alles meezit volgende week weer open, voor die andere twee is dat nog onbekend.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
15.05

35.000 kilo beton schuift van vrachtwagen

Een vrachtwagen is rond twee uur vanmiddag zijn lading verloren op de Burgemeester Letschertweg (N260). Bij het nemen van de bocht schoven betonnen platen van in totaal zo'n 35 ton van de wagen af, waarna ze op de weg en het fietspad belandden. De oprit is daardoor tijdelijk afgesloten. Er raakte niemand gewond, de platen zijn wel zwaar beschadigd. Mogelijk zijn ze gaan schuiven doordat er ijs tussen de platen heeft gelegen.

Hier lees je wat het bedrijf dat de platen vervoerde vertelt over het ongeluk

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
14.53

Man met kettingslot geslagen

Een man is woensdagochtend even naar zeven uur mishandeld op de Wethouder van Eschstraat in Oss. De man raakte gewond en de auto waarbij stond raakte zwaar beschadigd. De verdachte fietste weg, maar kon even later alsnog worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar zeker twee mensen die het allemaal hebben zien gebeuren.

14.47

Auto in de sloot

Een auto is langs de A50 bij Sint Oedenrode in de sloot beland. De politie en een ambulance werden opgeroepen. "Het letsel lijkt mee te vallen", schrijft de politie op Instagram. De auto zal worden weggesleept.

12.00

Brandstichters Nuland opgepakt

De politie heeft woensdagochtend twee mannen aangehouden in verband met brandstichtingen in Nuland in september vorig jaar. Het zijn een 32-jarige man uit Boxtel en een 41-jarige man uit Rotterdam. De politie onderzoekt hun precieze rol bij de brandstichtingen. In september 2023 werden molotovcocktails gegooid naar een woning en auto's van een gezin op de Akkerpolei. De woning vatte geen vlam, maar een van de auto's ging wel in vlammen op. Bureau Brabant deelde deze week beelden van de brandstichtingen.

08.58

Auto's belanden in de sloot

Twee auto's zijn vanochtend in Sint-Oedenrode in de sloot beland. Mogelijk raakten ze door de gladheid van de weg. Beide auto's worden opgehaald door een berger.

Foto: Instagram politie BoxtelVughtGestel
Foto: Instagram politie BoxtelVughtGestel
07.30

Problemen op A58 door kapotte auto

Op de A58 bij Oirschot, van Tilburg in de richting Eindhoven, moet je vanochtend wat meer geduld hebben dan normaal. De problemen worden veroorzaakt door een kapotte auto. De rechterrijstrook is daar dicht. Dit zorgt voor een klein half uur vertraging.

07.25

Kapotte trein zorgt voor problemen op het spoor

Een kapotte trein zorgt voor problemen op het spoor tussen Helmond en Deurne. Er rijden minder treinen. Dit zorgt voor vertraging. De NS verwacht dat de problemen om half negen vanochtend zijn opgelost. Tot die tijd moeten reizigers op dit traject rekening houden met vertraging.

07.10

Wie mist dit roze fietsje?

De politie in Boxtel is op zoek naar de eigenaar van een roze kinderfietsje. Het fietsje werd vannacht gevonden aan de Molenstraat in Boxtel. Agenten hebben het fietsje dat daar onbeheerd stond meegenomen naar het bureau om diefstal te voorkomen. "Mocht dit fietsje van uw kindje zijn, dan kunt u het ophalen op het politiebureau", schrijft de politie op Instagram.

06.30

Nog altijd waarschuwing voor gladheid

Moet je vanochtend de weg op? Houd dan nog steeds rekening met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten, zo waarschuwen het KNMI en Rijkswaterstaat. De waarschuwing code geel geldt voor het hele land. "Wees extra alert en pas indien nodig je rijstijl aan", luidt het advies.

Vanaf het begin van de middag gaat het in zuidoosten van onze provincie sneeuwen. Er valt een tot twee centimeter, zo verwacht het KNMI. Ook hiervan kan het verkeer last hebben. In de loop van de nacht naar morgen houdt het op met sneeuwen, maar ook dan blijft de waarschuwing voor gladheid van kracht. Voor onze provincie geldt code geel in elk geval tot een uur morgenmiddag.

06.00

Autobrand in Goirle

De brandweer moest vannacht in actie komen aan het Van Hogendorpplein in Goirle. Iets na één uur kwam een melding binnen van een autobrand. Een busje bleek in brand te staan. Het vuur was volgens wijkagenten overgeslagen naar een ander voertuig.

Foto: Wijkagenten Reeshof via Instagram.
Foto: Wijkagenten Reeshof via Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!