Liveblog

112-nieuws: drugsafval op carpoolplaats • huis in Veghel overvallen

18 januari om 19:51 • Aangepast 27 januari om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.34

Overval in Veghel

De bewoners van een huis aan de Spechtendonk in Veghel zijn vanavond overvallen. Ze zijn ongedeerd, maar volgens de politie wel flink geschrokken. Wat er is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
19.19

Drugsafval op carpoolplaats

23 jerrycans met vermoedelijk drugsafval zijn gevonden op een carpoolplaats in Rosmalen. De vaten stonden achteraan op de parkeerplaats, die pal achter de geluidswal langs de A59 ligt aan de Graafsebaan. De vondst werd eind van de middag gedaan. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de jerrycans op.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
18.58

Politie zoekt naar vermiste man

De politie is in Ulvenhout aan het zoeken naar een vermiste man. Er wordt onder meer met een politiehelikopter gezocht, in de omgeving van het bos en het Suikerpad. De man gedraagt zich verward en heeft geen jas, meldt de politie.

Rond negen uur laat de politie weten dat de man is gevonden in de omgeving van het Belgische Hoogstraten. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
18.27

Boeteregen in Oss

De politie en de belastingdienst hebben flink wat boetes uitgedeeld in Oss vandaag. Ze hielden een controle en zagen onder meer beroepsvervoerders zonder de juiste vergunning, voertuigen met valse platen en voertuigen die niet in orde waren. Sommige bestuurders weigerden een bloedproef. De belastingdienst heeft in totaal ruim tachtigduizend euro geïnd.

17.51

Flinke ravage na ongeluk

Een auto en een tractor zijn op elkaar gebotst op de Macharenseweg in Oss. Dat gebeurde in een flauwe bocht. De ravage is flink. De tractor eindigde met een lekke band en een beschadigde velg. Van de auto is weinig meer over. De weg ligt bezaaid met brokstukken en een wiel van de auto.

De bestuurder van de tractor liep een hoofdwond op en kon in de ambulance worden behandeld. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Hij is door voorbijgangers uit de auto geholpen. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is niet duidelijk. Dit wordt nog onderzocht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
17.39

Brand bovenverdieping

In een huis aan de Burgemeester Bardoelstraat in Moergestel woedt een brand. Uit het dak komt een hoop rook. De brandweer is aanwezig.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
17.05

Huis vernield met vuurwerkbom

Een huis aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord is gisteren rond half vier 's ochtends vernield door een vuurwerkbom. De voorzijde van de gevel is beschadigd geraakt. Volgens de politie kwam het rolluik daardoor van de gevel af en werd ook de voordeur vernield. Door de kracht van de vuurwerkbom raakte ook een ruit van het huis van de buren beschadigd. De politie heeft twee aangiften opgenomen en doet verder onderzoek.

17.03

Vrouw beroofd en bedreigd

Een vrouw is vanmiddag aan de Bieslookweg in Tilburg beroofd. Ze werd door twee jongens met een mes bedreigd en moest haar tas afgeven. Daar zat onder meer een laptop in. De jongens droegen zwarte kleding en een zwarte muts. De politie doet onderzoek.

15.35

Man slaat vrouw na aanrijding

Een 32-jarige man uit Oosterhout is gisteren aangehouden voor mishandeling. Hij reed in een bestelbusje toen hij op de Keizersveerlaan in Tilburg achteruit tegen een auto aanreed. Toen de vrouw hem daarop aansprak, sloeg de man haar meerdere keren op haar hoofd. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Hier lees je meer over wat er gebeurde

14.34

Verdachten aanslag langer vast

Twee jongens van 16 en 17 jaar uit Breda blijven nog zeker twee weken vastzitten na een aanslag op een huis aan de Passendalestraat in Breda. Dat meldt de rechtbank in Breda. De jongens worden ook verdacht van diefstal met mishandeling, daarvoor is ook een man van 19 opgepakt. Die aanslag met zwaar vuurwerk gebeurde vorig jaar op zondag 17 september. Het ging om een huis van een politieman, zo gaven buurtbewoners aan.

Lees hier meer over de aanslag op het huis

14.18

Drie auto's gebotst

Op de Heihoeksingel in Oss zijn vanmiddag drie auto's op elkaar gebotst. De bestuurster van de achterste auto is met onbekende klachten naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto raakte flink beschadigd en moest door een berger worden afgevoerd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.43

A27 deels dicht

Op de A27 vinden op dit moment bergingswerkzaamheden plaats bij knooppunt Hooipolder in de richting van Breda. De rechterrijstrook is daarom dicht. Op dit moment bedraagt de vertraging richting Breda ongeveer een half uur. Het is onduidelijk wanneer de weg weer helemaal open gaat.

11.29

Steekpartij was 'incident in huishoudelijke sfeer'

De steekpartij in een huis aan de Burg. Teijssenstraat gisteravond is een 'incident in de huiselijke sfeer'. Een 32-jarige man raakte zwaargewond. Dat meldt de politie nu. Hij werd met spoed met een ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Zijn 31-jarige vrouw is opgepakt.

Hier lees je meer over de steekpartij

10.08

Ravage op rotonde: drie gewonden

Twee auto's op de Stokhasseltlaan in Tilburg zijn vanochtend op elkaar gebotst en midden op een rotonde beland. Daarbij zijn drie inzittenden gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van de auto's ramde na de botsing een lantaarnpaal. De brandweer kwam ook met spoed ter plaatse om iemand uit een van de auto's bevrijden. De politie onderzoekt de oorzaak.

08.44

Auto op de kop, snelweg deels dicht

Op de A50 bij Ravenstein is een auto over de kop geslagen en naast het wegdek in een sloot beland. Een rijstrook richting Oss is daarom dicht. Verkeer vanuit Arnhem richting Den Bosch wordt aangeraden om de borden Rotterdam te volgen via de A2. "We verwachten de weg rond negen uur vrij te kunnen geven", meldt Rijkswaterstaat.

08.00

Schuur in brand in Eindhoven

Aan de Vesaliuslaan in Eindhoven is zojuist brand uitgebroken in een schuurtje achter een huis. Het vuur kon snel worden geblust. Twee schuurtjes zijn zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

07.50

Paard ontsnapt

Een paard is donderdagochtend op de Udensedijk in Mill op een auto gebotst. Het paard was iets verderop ontsnapt uit de wei. Het dier raakte ernstig gewond en werd door een dierenarts uit zijn lijden verlost.

06.40

Vier autoinbrekers gepakt

Vier autoinbrekers zijn afgelopen nacht in Den Bosch aangehouden. Het viertal werd gepakt op het Emmaplein en de Boschdijkstraat, zo meldt de politie Den Bosch. De vier moesten mee naar het politiebureau. Het is onduidelijk in hoeveel auto's ze hebben ingebroken. De politie roept Bosschenaren op om zich te melden als er afgelopen nacht in de auto is ingebroken.

00.40

Bestuurder Volkswagen Golf gezocht

Op de Geenhovensedreef in Valkenswaard is afgelopen nacht een fietser is aangereden. De politie is nog steeds naar de automobilist op zoek, meldt een wijkagent uit Valkenswaard op Instagram. "Het gaat om een donkerblauwe Volkswagen Golf met een veel schade aan de voorzijde en de voorruit." Hij roept op om 112 te bellen als de auto gezien wordt.

Foto: Instagram / Wijkagent Valkenswaard
Foto: Instagram / Wijkagent Valkenswaard
00.35

Dode en zwaargewonde bij ongeval

Bij een ongeluk op de N269 bij Hilvarenbeek is afgelopen nacht een persoon overleden. Dat meldt de politie. Ook raakte er iemand zwaargewond bij het ongeluk. Het tweetal zat in een auto die bij een rotonde werd gelanceerd.

Volgens de politie gaat het om een eenzijdig ongeval, er waren geen andere weggebruikers bij betrokken. De weg richting Diessen is nog altijd afgesloten voor onderzoek.

Update (09.40 uur): de politie meldt dat de slachtoffers twee mannen uit Polen zijn.

De auto kwam rond half een uit de richting van Tilburg, waar het ter hoogte van een rotonde misging

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
23.03

Man neergestoken in huis

Een man is gisteravond gewond geraakt nadat hij werd gestoken in zijn huis in Oudenbosch. Een vrouw is opgepakt. Volgens de politie gaat het om een conflict in de relationele sfeer. De steekpartij gebeurde iets na tien uur.

Lees hier meer over wat er gebeurde in Oudenbosch

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.55

Zo ziet de schade aan parkeergarage eruit na grote brand

Zo'n 180 bewoners van het appartementencomplex Velderwoude in Den Bosch moesten gisterochtend hun huis uit nadat er brand was uitgebroken in de parkeergarage. Tientallen auto's aan de Haverleij werden vernield door het vuur. Nu het vuur geblust is, wordt langzaam duidelijk hoe groot de schade is in de parkeergarage.

Van de auto's en fietsen die binnen stonden is niks meer over. De bewoners van 22 appartementen kunnen nog niet naar huis, omdat er scheuren in de constructie zijn ontstaan. Bekijk hier hoe de parkeergarage er na de verwoestende brand van binnen uitziet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!