Liveblog

112-nieuws: brand door wasdroger • voetganger geschept in Deurne

20 januari om 13:34 • Aangepast 2 februari om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.59

Dit liveblog is gesloten

20.54

Voetganger geschept in Deurne

Een voetganger is zaterdagavond rond kwart voor zeven geschept door een auto op de Houtenhoekweg in Deurne, aldus DMGDeurne. De man wilde de straat oversteken bij de Zandbosweg. Hij raakte bij het ongeval gewond aan zijn hoofd en is met een ambulance meegenomen voor controle. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

17.10

Persoon te water in Drunen

De politie meldt dat kort na vier uur vanmiddag een persoon te water is geraakt bij de Kievitswaard in Drunen. De man wilde zijn hond helpen, die in een wak in het ijs was beland. De man kon zichzelf in veiligheid brengen door naar een eilandje te zwemmen. Daar heeft de brandweer hem vandaan gehaald. Ambulancemedewerkers hebben de man onderzocht op onderkoelingsverschijnselen. De hond was inmiddels ook in veiligheid gebracht.

Het uit het water geredde hondje (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het uit het water geredde hondje (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Politie en brandweer in actie bij de Roeivijver aan de Kievitswaard in Drunen. (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Politie en brandweer in actie bij de Roeivijver aan de Kievitswaard in Drunen. (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
16.35

Rook uit meterkast

In een winkel aan de Ginnekenstraat in Breda kwam vanmiddag rook uit de meterkast. Ook hing er een brandlucht in het pand. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Het pand is gecontroleerd, maar de herkomst van de brandlucht was niet te vinden. Wel werd een deel van de groepenkast erg warm. Van brand was echter geen sprake.

De elektriciteit is door de brandweer uitgeschakeld. De eigenaar van de winkel heeft van de brandweer te horen gekregen dat er een installateur moet komen om het probleem te verhelpen.

(foto: Tom van der Put/SQ Vision).
(foto: Tom van der Put/SQ Vision).
16.19

Brand door wasdroger in Helmond

Een wasdroger is vermoedelijk door een kortsluiting gaan branden waardoor een brand ontstond op de eerste verdieping aan de Geysendorffstraat in Helmond. De bewoner had de brand al grotendeels geblust toen de brandweer er aankwam. Brandweerlieden hebben het apparaat naar buiten gezet. Het zoontje van de bewoner heeft van de politie een beertje gekregen om de spanning weg te nemen. Het is niet bekend of er meer schade in de woning is ontstaan.

De wasdroger met kortsluiting (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De wasdroger met kortsluiting (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een knuffel om bij te komen van de schrik (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Een knuffel om bij te komen van de schrik (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
13.24

Brand bij bedrijf in Roosendaal

Er woedt sinds een uur vanmiddag brand bij een bedrijf aan de Protonweg in Roosendaal. Hierbij komt zeer veel rook vrij, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. "Blijf weg uit de omgeving", benadrukt de woordvoerder die tevens aanraadt uit de rook te blijven. De rook is in de wijde omgeving te zien. Er is ook een explosie gemeld.

Volg hier de situatie op de voet

13.16

Man gaat door lint in ziekenhuis

Een man uit Oosterhout richtte gisteravond voor duizenden euro's schade aan in een ziekenhuis in het Belgische Eupen. De 38-jarige man was daar met spoed opgenomen en begon volgens de politie medische apparatuur te vernielen.

Lees hier de details.

12.58

'Honderden blikjes' langs N282

Langs de N282 werden vanochtend tussen Dorst en Hulten 'honderden blikjes' in de berm gevonden. Dat meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Hij ruimde de blikjes op. "Helaas zijn het geen statiegeldblikjes", laat de weginspecteur weten op X.

Langs de N282 werden zaterdag honderden gedumpte blikjes gevonden (foto: X/WIS_Sven).
Langs de N282 werden zaterdag honderden gedumpte blikjes gevonden (foto: X/WIS_Sven).
12.03

Hond belandt in water in Teteringen

Een hond belandde vanochtend in het water langs het Oeverzwaluwpad in Teteringen. Hoe dit kon gebeuren, is onduidelijk maar op een deel van dit water ligt ijs. Een oppervlaktereddingsteam uit Made - een team dat gespecialiseerd is in reddingen op het water - slaagde erin het dier op het droge te krijgen. Of het dier nog leeft, is een 112-corespondent niet bekend. De hond lag volgens getuigen meerdere minuten onder water.

Lees hier de details.

Op een deel van het water langs het Oeverzwaluwpad in Teteringen  ligt ijs (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Op een deel van het water langs het Oeverzwaluwpad in Teteringen ligt ijs (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
10.09

Dode A58 werd uit auto geslingerd

De persoon die gisteravond laat om het leven kwam op de snelweg A58 bij Rucphen is vermoedelijk uit de auto geslingerd en korte tijd later op de andere weghelft aangereden door meerdere weggebruikers. Dat maakte de politie vanochtend bekend.

Lees hier de details.

09.55

Oprit A59 dicht

Op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch was de oprit naar Vlijmen vanochtend een klein halfuur dicht na een ongeluk. Verkeer moest vanaf Nieuwkuijk tot halfelf rekening houden met een file.

09.42

Ongeluk op A58

De linkerrijstrook van de A58 van Breda richting Tilburg werd rond halftien vanochtend afgesloten bij Tilburg Centrum-West na een ongeluk. De afsluiting leidde rond tien uur 's ochtends tot een zes kilometer lange file vanaf Tilburg-Reeshof, goed voor twintig minuten vertraging. Rond kwart over tien 's ochtends werd de afgesloten rijstrook vrijgegeven.

09.31

Kapotte auto op A59

Verkeer op de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch moest van kwart over negen tot kwart voor tien vanochtend rekening houden met een file tussen de afrit Heusden en Den Bosch-West. Bij Den Bosch-West stond een kapotte auto. Rond halftien stond er een drie kilometer lange file, goed voor een kleine tien minuten vertraging.

09.09

Gladde verbindingsweg A17 dicht

De verbindingsweg van de A17 van Dordrecht richting Roosendaal naar de A58 richting Breda was van negen tot tien uur afgesloten bij knooppunt De Stok vanwege een glad wegdek. Verkeer richting Breda kreeg het advies te keren bij de af- en toerit Wouwse Plantage (25).

06.21

Veel rook bij brand in Helmond

Bij een kokosopslag aan de Gerstdijk in Helmond woedde om kwart voor zeven vanochtend brand. Het zou gaan om een broeibrand in kokosafval dat buiten was opgeslagen. Door medewerkers van het bedrijf werd de kokos met bulldozers uit elkaar gehaald zodat de brandweer die kon afblussen, liet een brandweerwoordvoerder weten. Er was sprake van flinke rookontwikkeling.

De brandweer bestrijdt de broeibrand aan de Gerstdijk in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bestrijdt de broeibrand aan de Gerstdijk in Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
05.53

A58 dicht na dodelijk ongeluk

De snelweg A58 van Bergen op Zoom richting Breda was om zes uur vanochtend nog altijd afgesloten tussen Roosendaal-Oost en Rucphen, na het dodelijke ongeluk dat daar gisteravond gebeurde.

Lees hier de details.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
05.36

Duo aan de haal met paal

Een wijkagent keek afgelopen nacht vreemd op toen hij in Sint-Oedenrode twee jongens naar huis zag fietsen waarbij een van hen een paal op de schouder droeg. "Het bleek te gaan om een paal met zo'n blauwe wildspiegel", laat de wijkagent op X weten. "Die knul had die paal op dat moment al zeker twee kilometer meegesjouwd." De jongens kregen te horen dat ze welkom zijn in 'Rooi', maar dat ze dan niks moeten vernielen. Daarop zeiden de jongens sorry.

05.19

Man gewond in café

Een 27-jarige man is afgelopen nacht gewond geraakt in een café in Schijndel. Hij had volgens een agent behoorlijk wat alcohol op, was onwel geworden en kwam met zijn hoofd tegen de bar aan. Na een tijdje was de man weer aanspreekbaar. Toch is hij uit voorzorg, in een ambulance, naar een ziekenhuis gebracht.

De gewonde cafébezoeker is uit voorzorg in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: X/wijkagent Ger Roumen).
De gewonde cafébezoeker is uit voorzorg in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: X/wijkagent Ger Roumen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!