Grote opluchting bij familie: vermiste vriendinnen (14 en 16) melden zich

20 januari om 23:42 • Aangepast 2 februari om 02:01
nl
"Ik ben heel blij! Renée en Louise hebben zichzelf gemeld bij het politiebureau in Vlissingen!" vertelt Sander de Groot, de vader van Renée zaterdagavond laat. "Ik kan bijna niet uit mijn woorden komen." De twee meiden waren sinds zondagavond vermist. Ze liepen weg uit een gesloten jeugdzorginstelling in Ossendrecht.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het politieonderzoek naar waar de twee de afgelopen week waren, gaat ondanks dat Renée en Louise zijn teruggevonden gewoon verder. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. "Wij doen hier geen verdere mededelingen over."

"Ik kan bijna niet uit mijn woorden komen."

Vader Sander van de 14-jarige Renée is hoe dan ook 'super, superblij!', vertelde hij zaterdagavond om halftwaalf vol blijdschap aan Omroep Brabant.

"Ik kan bijna niet uit mijn woorden komen. Het is nog net zo onwerkelijk als afgelopen week." Renée en Louise werden zaterdagnacht teruggebracht naar jeugdzorginstelling Almata in Ossendrecht. "Verder weten we nog niets. Ik mag alleen maar hopen dat alle exposure hiertoe heeft geleid."

"Dit is waarschijnlijk een vooropgezet plan geweest."

Louise en Renée werden zondagavond om halfacht als vermist opgegeven. De politie gaf aan dat het tweetal mogelijk met een auto was opgehaald. “Louise heeft een groot netwerk. Dit is waarschijnlijk een vooropgezet plan geweest", aldus de politie.

Renées vader deed er de afgelopen dagen alles aan om zijn dochter te vinden. Zo ging hij langs de deuren met flyers. Vragen of mensen iets gezien hadden of misschien hun camerabeelden wilden bekijken. "De meiden moeten weten dat we zielsveel van hen houden. Waar ze ook zijn of met wie ze ook zijn. Ze zijn 14 en 16 en zien het gevaar of de intenties van andere mensen niet", vertelde hij eerder.

MEER OVER DE VERMISSING VAN DE TWEE MEIDEN:

Twee meisjes (14 en 16) vermist in Ossendrecht: 'Een vooropgezet plan'

Vader vermiste Renée (14) doet er alles aan om zijn dochter te vinden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!