Bewoners Prinsenmeer boos op Peter Gillis en gemeente: 'Wij zijn de dupe'

27 januari om 20:00 • Aangepast 9 februari om 02:07
nl
Door het per direct sluiten van vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, is er flinke onrust onder de chaleteigenaren. Recreanten mogen enkel spullen halen en er niet blijven slapen, de illegale permanente bewoners moeten er half september uit. Ze voelen zich buitenspel gezet en willen in gesprek met de gemeente Asten. Daarom hebben ze zich verenigd en vond zaterdagmiddag de eerste ledenvergadering plaats. “Hier zit ons spaargeld in en het is nu helemaal niets meer waard”, aldus voorzitter Paul Lap.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

‘Gedupeerden in zwaar weer! Steun ons!’, staat op de posters die aan het einde van de vergadering uit worden gedeeld. “We willen saamhorigheid uitstralen, ook met de ondernemers die de dupe zijn als ze de inkomsten uit het toerisme missen”, legt Lap uit. De club wil in gesprek met de gemeente en hoopt met die saamhorigheid meer te kunnen bereiken. “Het belangrijkste is dat er voor iedereen een goede oplossing komt.”

"Je wil niet dat er 150 gezinnen door Asten heen zwerven."

Lap, die zelf recreant is op het park, vindt het gek dat hij als recreant niet mag blijven slapen, maar de bewoners wel. Toch breekt hij vooral een lans voor de permanente bewoners. “Je hoort de hele tijd over illegaal bewonen, maar de gemeente heeft de mensen zelf ingeschreven en nu moeten ze er van af. Ze geven acht maanden de tijd om te vertrekken, maar het woningtekort is enorm.”

Desiree Reddering, voorzitter van stichting recreantenrecht, staat de bewoners en recreanten bij. “De mensen die daar staan, zijn de dupe van het geschil tussen de Oostappen Groep van Peter Gillis en de gemeente”, legt ze uit. Ze wil dat de druk op permanente bewoners om in september te vertrekken er af gaat. “Zij zijn zich ervan bewust dat het niet mag, maar er is geen andere optie. Ik denk niet dat gemeente Asten zit te wachten op dat er straks 150 gezinnen met kinderen door Asten heen zwerven.”

"We hebben niets van Peter gehoord."

Een gemeente die met ze meedenkt, dat is wat de groep wil. Maar ook over Peter Gillis zijn ze niet te spreken. Meermaals zochten ze contact, maar er is nog geen gesprek geweest. “Mensen zijn enorm boos. Als je zoveel jaar de camping hebt, kun je het niet zo achterlaten zonder te communiceren. Dat is erg vervelend naar alle mensen toe”, spreekt Lap namens de chaleteigenaren.

Gillis lijkt ondertussen te hinten op een nieuw seizoen van zijn realityshow. Dat is bij een groot deel in het verkeerde keelgat geschoten, vertelt Lap. “Iedereen zit in onzekerheid en hij is zelf bezig met een nieuw seizoen. 'We gaan het gezellige Brabantse leven laten zien' hoor je dan. Nou, het is niet zo gezellig momenteel.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De illegale bewoners op Prinsenmeer mogen acht maanden langer blijven, liet de gemeente onlangs weten

In dit verhaal vertellen je wie Peter Gillis nou eigenlijk is en hoe hij het zover heeft geschopt

Je kunt nog steeds het vakantie boeken bij Prinsenmeer, ontdekte Omroep Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!