Video

Peter Gillis moest park Prinsenmeer sluiten, maar boeken kan nog steeds

8 januari om 12:43 • Aangepast 17 januari om 02:04
nl
Mensen die een vakantie geboekt hebben op recreatiepark Prinsenmeer in Ommel hebben nog geen bericht gehad over wat er met hun boeking gebeurt. Ook hebben ze het geld van de boeking nog niet teruggekregen. Het park van de Oostappen Groep van Peter Gillis moest een maand geleden sluiten van de gemeente, maar boeken kan nog gewoon en Gillis lokt nog steeds vakantiegangers met advertenties op Google.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Prinsenmeer moest begin december dicht na de uitkomst van een Bibob-onderzoek in opdracht van de gemeente Asten. Uit dat onderzoek blijkt dat het 'ernstige gevaar' bestaat dat eigenaar Gillis zijn vergunningen misbruikt voor criminele doeleinden.

Website zwijgt
Dik een maand na het nieuws over de sluiting kan er nog gewoon een vakantie geboekt worden, zo stelt Omroep Brabant vast. Op de website van vakantiepark Prinsenmeer wordt met geen woord gerept over de gedwongen sluiting. Boeken blijkt ook nu nog gewoon mogelijk.

Mensen die al eerder een vakantie boekten, hebben nog geen bericht gehad van de Oostappen Groep over de sluiting. Ook is het geld dat overgemaakt is, nog niet teruggestort.

Advertentie
Ondertussen adverteert Gillis nog via Google voor zijn park. Wie zoekt op het woord 'Prinsenmeer' krijgt een advertentie van de Oostappen Groep te zien:

Als je zoekt op 'Prinsenmeer' komt je een advertentie van Gillis tegen.
Als je zoekt op 'Prinsenmeer' komt je een advertentie van Gillis tegen.

'Advocaten zijn bezig'
Peter Gillis laat aan Omroep Brabant weten dat er 'geen nieuws' te melden is over de situatie op Prinsenmeer. Op de vraag wanneer mensen hun geld terugkrijgen, antwoordt hij: "Advocaten zijn bezig om alles te bestuderen."

Vakantiegangers moesten in december direct het park verlaten. Mensen die permanent op het park woonden, kregen van de gemeente tot 'ergens in januari' de tijd om te vertrekken. Hier neemt de gemeente binnenkort een besluit over.

Een eerder overzicht van wat er speelt bij de parken van Peter Gillis:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!