Video

Illegale bewoners vakantiepark Prinsenmeer mogen 8 maanden langer blijven

24 januari om 11:58 • Aangepast 2 februari om 02:02
nl
Mensen die permanent, en dus illegaal, wonen op Park Prinsenmeer in Ommel bij Asten, mogen acht maanden langer blijven. Ze moeten voor 16 september vertrokken zijn. Dat laat de gemeente weten. Voor vakantiegangers is het park al sinds december dicht.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Park Prinsenmeer van de Oostappen Groep moest dicht nadat uit een Bibob-onderzoek bleek dat er een groot risico bestaat dat eigenaar Peter Gillis zijn park gebruikt voor criminele activiteiten.

In maart besluit
Vakantiegangers moesten in december direct vertrekken, nieuwe recreanten waren vanaf dat moment niet meer welkom op het park. Eerder was er sprake van dat de permanente bewoners in januari weg zouden moeten.

Deze groep heeft nu uitstel gekregen. In een persbericht bevestigt de gemeente nogmaals dat ze illegaal op het park wonen, maar de gemeente wil ze tot half september de tijd geven om te vertrekken. In maart wordt een definitief besluit hierover genomen.

Laconiek
Op de website van het park wordt nog steeds met geen letter over de sluiting gesproken. Het lukte Omroep Brabant twee keer een plek te reserveren en te betalen. We hebben nog geen bericht gehad dat de vakantie niet door kan gaan, ook het al betaalde geld is nog niet teruggestort.

De vraag is hoeveel mensen al voor een vakantie betaald hebben. Gillis reageerde eerder laconiek op de gang van zaken. “De advocaten zijn er mee bezig”, zo liet hij weten.

Andere plekken
Ook op andere plekken speelt er van alles rond de parken van Gillis. De gemeenten Valkenswaard, Terneuzen, Maasgouw en Peel en Maas hebben ook een Bibob-onderzoek laten doen of zijn dit binnenkort van plan. De kans is dus groot dat ook deze parken de deuren zullen moeten sluiten.

Omroep Brabant volgt de gang van zaken rond Peter Gillis op de voet. Heb je een tip? Mail de onderzoeksredactie of tip ons 100% veilig en anoniem via Publeaks.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De vele gezichten van Peter Gillis

Ook andere parken in de problemen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!