Video

Baldadige Eftelingbezoeker klimt op de reus van Klein Duimpje

29 januari om 09:58 • Aangepast 9 februari om 02:04
nl
Een Eftelingbezoeker is op de reus van Klein Duimpje in het Sprookjesbos geklommen . De beelden zijn dit weekend verspreid op sociale media. De Efteling is niet blij met de actie.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De bezoeker liet zich niet tegenhouden door de vijver. Op het filmpje is te zien dat de jongen eerst op de foto gaat met de vier meter lange reus. Hij steekt daarbij vrolijk een duim omhoog.

"Wat een lelijke foto. Ga op zijn arm zitten!", roept iemand aan het begin van de video. Vervolgens klimt de jongen dus op het sprookjesfiguur uit 1998. Daarna gaat hij er via de bosjes vandoor.

'Niet netjes'
"Op de dag zelf is dit niet gezien. Het is niet netjes wat hij doet", vertelt Efteling-woordvoerder Steven van Gils, die de beelden ook via internet gezien heeft. "Het is gevaarlijk, want hij neemt niet de gebruikelijke route. Daarnaast kan het schade veroorzaken aan het beeld van de reus. Zover we hebben kunnen zien, is er gelukkig geen schade."

De Efteling gaat geen maatregelen nemen tegen de baldadige jongen. "De daad is te klein om iemand nu nog op te gaan sporen." Als de klimmer was betrapt, was dat mogelijk anders geweest. "Je kunt dan iemand het park uitzetten. Dat hoeft niet meteen, maar dat ligt echt aan het gesprek dat daarna volgt."

Op internet regent het negatieve reacties op het filmpje. "Ik zou ze meteen het park uitzetten", schrijft iemand op X, voorheen Twitter. "Juist voorbeeld voor de kinderen die daar lopen", luidt een andere sarcastische reactie.

Geld uit de fontein
Het is niet de eerste keer dat een Eftelingbezoeker verder gaat dan de bedoeling is. Afgelopen zomer klom een man nog in de Wensbron, een fontein vlakbij de bootjes van Gondeletta. Met zijn rechterhand lijkt hij een of meerdere munten te pakken, zo was te zien op videobeelden.

Volgens de Efteling is er weinig aan dit soort 'baldadigheid' te doen. "Je kunt wel overal hekken neerzetten, maar dat is ook ongezellig. We hopen ook dat bezoekers elkaar aanspreken."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Eftelingbezoeker klimt in de Wensbron om er geld uit te vissen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!