Video

Kringloopwinkel gaat in vlammen op: tbs met voorwaarden voor brandstichter

29 januari om 15:25 • Aangepast 16 februari om 19:51
nl
De 46-jarige Mark L. uit Veldhoven heeft op 9 juli brand gesticht op industrieterrein De Run in Veldhoven en is daarvoor maandag veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag bepaald. Bij de brand werd kringloopwinkel De Kempen volledig verwoest.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Het vuur sloeg vanuit de kringloopwinkel over op een gebouw daarnaast. Er werd een NL Alert verstuurd vanwege de grote rookontwikkeling. Een aantal mensen in de buurt moest voor de zekerheid hun huizen uit.

De rechtbank oordeelt dat de man verschillende stoornissen en verslavingen heeft en hier dringend voor moet worden behandeld. Als dit niet gebeurt, is de kans dat de man opnieuw in de fout gaat erg groot.

Voor de medewerkers van de kringloopwinkel was de brand een enorme klap. De Kempen is een sociaal bedrijf en er werken veel mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’, zoals dat heet.

De winkel was na de brand een half jaar dicht, maar sinds half januari kunnen er weer artikelen gekocht worden. Behalve voor de brand in de kringloopwinkel werd Mark L. veroordeeld voor andere, kleine brandjes en inbraken.

OOK DE MOEITE WAARD:

Medewerkers kringloopwinkel geschokt door brand

Luxe kringloopwinkel gaat weer open

Beelden van de brand:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!